Нирвана или ГНР

• Креатор на темата Креатор на темата burn84
  • Време на започнување Време на започнување
burn84 напиша:
А бе ја на шала ја поставив темава и мене ми е досадна.Не знаете да разграничите некој многу мреази едни а многу сака други тоа есамо од незнаење.

Aj сеа не се правдај....:)

Nemozam da se odlucam dali NIRVANA ili GNR zaso iako slusam punk, dobri se i dvete grupi.....:icon_lol:

Abe ja sepak bi se odlucil za GNR. Nekako pozakon mi e nivnata muzika:toe:

Mesaja напиша:
Уффф....какфо бледо размислуфање...
3 акорда.....3......иди сфрзи ги и најди хармонија и истовремено пеј.....ебате.....
Замислата му е дека убавината во музиката на Нирвана е во едноставноста & сложеноста на тие 3 акорда заедно.

Устфари...а ја па окај да знам колку акорди се точно, неам свирено ебаве :))...или иам....fallin down a rabbit hole O_o...

Marata напиша:
Глупи ми се ваквите споредби ама ај... ГНР во овој случај, зашто ич не го поштувам бескрајното лигавење на Курт и бескрајното вртење на сите 3 акорди што ги знаел...
:bravo:

Kako prvo G`n`R se dobri ama ne tolku dobri kako sto se nirvana, edno so e drug stil na muzika i drugo so na nirvana tekstovite imaat mnogu podobra sodrzina

ja sum za G'N'R.. so Nirvana dve tri pesni so gi znam

GNR дефинитивно ама ни NIrvaNA не се лоши

много најглупа тема , нема логика да се споредуев различни жанрови
иначе ја к`д би се прашаја кој е бољи , дали Нирвана или Г`Н`Р , одговорија би... TESTAMENT!!! :] \m/

pa moze da se sporeduvaat gnr so velvet revolver a ne so nirvana
sporedba megu granz bend i hard rock bend i apsurdna
i videte ja sporedbata gore a ne taa na naslovot
bidete logicni i realni ok>?

abe zosto taka se praite...nekoj za nirvana nekoj za gnr...ubavo si kazavme ne e glasanje ...iako spored mene gnr bea postari i gi postuem samo zaradi slash...a nirvana sepak se tolku slavni poradi kurt cobein...i zapamtete kurt cobein sakal da bidat uderground i zatoa nekoi vikat deka na kraj ......pau pau pukal pistolot ...jas ne sum za nikogo

Абе гнр се закон која нирвана комерцијала тешка

јас ги слушав и гнр и нирвана сеа ми здосадија и двете ама во секој случај не може да се прави споредба меѓу нив прво затоа што гнр свирад хард рок а нирвана гранџ.Глупо е да правиш споредба меѓу гнр и нирвана исто како што е глупо да правиш споредба меѓу Iron Maiden и Metallica.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom