Nip/Tuck

• Креатор на темата Креатор на темата ФлоуБТ
  • Време на започнување Време на започнување
Многу интересна серија, ја изгледав цела пред некој месец. Good Luck на тие шо планираат на а1 да ја гледаат :D

Солидна серија, но после првите 3 сезони падна многу на квалитет. Режисерот потфрли во најбитниот сегмент за една серија, а тоа е конекцијата со гледачот/приврзаноста кон ликовите од серијата. Така што во тешките моменти кои ги преживуваат, тебе ти е сеедно што ќе се случи! ликовите не ти се блиски него имаш став кон серијата како да гледаш некој рандом филм, а не да ги знаеш актерите доста добро, секоја серија па и филм што ќе потрфли од овој аспект е судена на пропаст.

Солидна серија, но после првите 3 сезони падна многу на квалитет. Режисерот потфрли во најбитниот сегмент за една серија, а тоа е конекцијата со гледачот/приврзаноста кон ликовите од серијата. Така што во тешките моменти кои ги преживуваат, тебе ти е сеедно што ќе се случи! ликовите не ти се блиски него имаш став кон серијата како да гледаш некој рандом филм, а не да ги знаеш актерите доста добро, секоја серија па и филм што ќе потрфли од овој аспект е судена на пропаст.
друже не те разбравме што сакаш да кажиш...

патем најзанимливи се сцените од хирушките захвати

Многу добра серија, и јас ја загледав благодарение на А1 ( просто да не му се верува на човек дека даваат нешто што не е турска серија). Ама не можам да не се смеам на она знакот за возрасната група на деца кои не смеат да ја гледаат серијава. Ставена е 12+. А не да не е за 12+, туку ај А1 и се е можно.

Убаво имам објаснето што сакам да кажам, прочитај уште еднаш, серијата е од жарнот драма и е направена со цел да ги покаже двете страни на животот, парите, уживањето, сексот, пороците и све што спаѓа во "позитниво исксутво" но и темната страна. Проблемите во семејството, болестите, меѓучовечките односи,несогаласувањата и што уште не, на кратко све што произлегува од едно модерно општество. Во такви услови, режисерот потрфла да ни го долови чуството да се соживееме со актерите, нема конекција помеѓу нив и гледачот, сеедно е дали некој од актерите ќе загине, доживее успех, или проаѓа низ трогателно искуство. Токму овој сегмент е најважниот за успех на една серија или филм, во "Сечи Докторе" (имево крај :pos:) овој момент не е присутен.

Кога ќе стигнете до 3/4 сезона ќе сватите за што зборам.

Одвратна, одбивна, неморална и со (за мене) неинтересна приказна. Не ми причинува никакво задоволство гледањето на „Сечи докторе“. Кога и да налетам на неа, никогаш не сум ја гледал повеќе од 20 минути. Тапа според мене.

Џулијан Мекмахон... :vozbud:

Иначе не ја гледам серијава, еднаш на кабловска ја фатив, ја гледав само заради него. :pipi:

да да оваа серија не ви е добра турските ви се подобри ха ха ха ....мене лично серијава ми е ок си ја гледам кога можам )))

Много е глупа серијата, тука нема што да се прави збор, единствено нешто е шо оној Кристијан е пример за однос спрема жени(одредени женски ликови т.е карактери).

Единствен сум што прв пат слуша за серијава?

It seems like :)

Инаку незнам ја имам неколку пати начекано и некако не ми е којзнае колку интересна серијава. Можда ако си ја симнам од замунда и на раат да си ја гледам ќе биде друга приказната, ама таа опција ќе остане отворена за некои подобри времиња:)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom