Никогаш повеќе

• Креатор на темата Креатор на темата Reds United
  • Време на започнување Време на започнување
Само едно нешто сигурна сум дека нема никогаш да си го дозволам, а тоа е да допуштам некој да ми ја гази душата или личноста, некој да ми наметнува свои ставови, правила или принципи на живеење, да ме контролира или да манипулира со мене на било каков начин.
Себеси сакам да се задржам ваква каква што сум ( или подобра ), без да дозволам негативни влијанија кои би ме уназадиле или би ме ставиле во фаза на тапа стагнација ( без разлика дали станува збор за пријатели,дечко или родители).
Едноставно и просто не би дозволила некој и нешто да ме смени во негативна навидум неповратна насока, а самата помисла секојдневно дека ова е МОЈ живот ми помага во остварувањето на оваа цел.

Никогаш не би навивал за Манчестер Јунајтед,никогаш не би слушач турбо фолк,никогаш не би плачел за женско!

Знам дека никогаш не би се откажала од цигарите
Никогаш нема да имам сериозни караници со мајка ми
Никогаш нема да оставам другар/и за дечко
Никогаш нема да живеам на друго место освен во Македонија
Никогаш нема да отидам во Грција...

Никогаш не би, ало бе никој не спомна дека нема да стане геј :icon_lol:

Никогаш не би се откажала од децата.
Никогаш не би пробала да бидам со жена.
Никогаш не би се продала за пари(во секоја смисла на зборот).

Никогаш повеќе...

Никогаш повеќе нема да молам. Никогаш повеќе нема да се каам. Никогаш повеќе нема да просутвам.
Што е она кое никогаш повеќе нема да го направите, затоа што веќе еднаш сте се повредиле од последиците?

Никогаш повеќе нема да кажам никогаш повеќе зашто знам дека пак ќе го направам тоа (што и да е).
...што значи дека пак ќе кажам „никогаш повеќе“ во празно. :)

Друже има слична ваква тема, во иднина пребарај убаво пред да отвориш нова. :)

Споено.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom