Никогаш нема да си простам што ...

• Креатор на темата Креатор на темата rossonerka
  • Време на започнување Време на започнување

rossonerka

too good to be true
Член од
8 октомври 2007
Мислења
6.081
Поени од реакции
889
Има ли работи во животот за кои се каете и кои ви сметаат, секое сеќавање на нив се прашувате како сте можеле така да постапите? Работи за кои лично вие не можете да си ги простите.
Значи не станува збор за опростување кон други личности, него опростување со некои работи поврзани лично со вас, ваши грешки кои ве измачуваат постојано.
Или воопшто не сте таква личност и секоја погрешна работа која ќе ја направите се трудите да ја заборавите и не cе оптеретувате со таа ваша погрешна постапка.
Си ги опростувате веднаш грешките и не се замарате со нив? Било па поминало.
Или напротив има работи во животот кои сте ги направиле и за кои никогаш нема да си простите.

Конкретно која постапка никогаш нема да си ја простите? (ако сакате да си кажете :))

Никогаш нема да си простам што за многу работи преќутував и се правев глупав, така што многумина добиваа погрешен впечаток за мене. Ама доаѓаат сосема нови денови, така да отсега нема лабаво...

никогаш нема да си простам што ја ду** комшивката и што и направив проблеми за бадијала јадев ќотек ..... таа ме побара :kesa:

Никогаш нема да си простам што сум премногу толерантна и трпелива во моментите кога треба да бидам сосема спротивното.
Никогаш нема да си ја простам болната амбициозност поради која ми се повеќето муки во животот(посилно е од мене :pipi:)
Никогаш нема да си простам за некои погрешни одлуки кои сум ги донела.
Нема ни да си простам за работите кои очајно сум сакала да ги направам а не сум имала храброст да ги направам...

Многу ретко жалам за моите постапки,свесна сум за некои работи дека сум многу погрешно постапила,но од сите тие грешки гледам да извлечам некаква поука,и се обидувам да ја гледам добрата страна,оти нели..секое лошо за добро е,што и да е ке помине:):):)
Единствено можам да жалам за постапка со која сум повредила некој друг,а досега барем,не ми случило некој да биде сериозно повреден од моја страна.
Најмногу грешки имам направено со кои сум се повредувала мене самата,ама верувам дека сите лоши работи кои сум ги поминала имаат и добра страна,и од нив сум научила нешто,така што нема некоја работа за која не би си простила.
Сепак никој не е совршен,сите постапуваме како што мислеме дека е најдобро во моментот,и не е страшно да погрешиш,страшно е нон стоп да ја повторуваш грешката.

Никогаш нема да си простам што повредив драга особа... :(

Во принцип не се каам за работите што сум ги направила....
Не дека се сите толку сјајни,ама ете,сите тие постапки водат до денешнава ситуација и до тоа што сум...
Никогаш нема да си простам што не правам некои работи,што не пеземам потребни чекори во многу ситуации.....

никогаш нема да си простам што ја изневерив мојата најдобра другарка...

Интересна тема. И баш еве 15 минути седам овде мислам... И не ми текна нешто на кое не можам да си простам. Сите работи изгледа сум ги правел разумно или ми изгледале разумни во тоа време.
Последен пат кога го спомнав овој израз беше ко водев Фифа 4 разлика, и другарот ме стигна ми изваде нерешено. Единствената работа што ја помислив во последната минута беше - немат да си простам ако од 4 разлика водење изгубам!
И тогаш дадов гол, мање битно.

Јас кога ќе си згрешам кон себеси тешко си простувам. А другите кога ќе ми згрешат, тогаш лесно добиваат друга шанса. Кое гојдо сум, и пак се смеам ко ќе се погледнам во огледало. Зато шо знам дека некој ме гледат од другата страна и се смејт исто.

Последен пат кога го спомнав овој израз беше ко водев Фифа 4 разлика, и другарот ме стигна ми изваде нерешено. Единствената работа што ја помислив во последната минута беше - немат да си простам ако од 4 разлика водење изгубам!
И тогаш дадов гол, мање битно.

:back:
Е да изгубеше тогаш и да се фрлеше од повисоко негде дирекс на гла.

Он топик:
Ретко, ептен ретко се јадам себеси за некои мои постапки. Јебеш га, шо сум напрајл сум напрајл, ако можам ќе го поправам, ако не, да сме ние здрави и живи. Порано, имало периоди кога сум се каел за некоја постапка и со месеци, запрашувајќи се „дали ќе беше поинаку ако постапев вака и вака?“. Во последниве години, одам до крај во секоја работа, колку и да се чини безвредна, за да не се прашувам никогаш „what if“. Се кладев дека Филаделфија ќе влезит во плеј-оф за од ко ќе влезит да не си викам: „Ех, да се кладев, сега ќе си јадев триста грамска милка“. За вакви и слични баналности, носам одлуки да одам до крај скоро секој ден. Сепак, имало и случај кога на веќе јасно доведена пред крај врска, отепав вкупно шес и кусур саати пат, за да расчистам со девојчето лично, иако на двајцата ни беше јасно дека е готово.
Џими даде гол, ама то е мање битно. Јас не расчистив, ама и то е мање битно. Заради то не се иам запрашано „шо ќе беше да одев?“ и слични срања шо само ќе тежет на душата.

Јас пак ќе одам до крај за да ми е чиста душата, Џими пак ќе се тресит на ФИФА до последна минута и покрај водство од 4 гола, а еден куп други нема да си простуваат за своите постапки.

Никогаш нема да си простам што бев слеп и што верував на секој мислејки дека секој што ке ми рече здраво ми е другар и ми мисли се најдобро како и ја него се додека еден ден не се изгорев и тоа добро горење што ке го памтам додека сум жив но од друга страна и добро е што се случи додека бев средно така да извадив доста поуки од тоа.

Никогаш сум немал проблем со овие работи уште како мал ја изгубив грижата на совест

Никогаш нема да си простам што дозволив многу луѓе да ми влезат под кожа.

Никогаш нема да си пристам што не покушав да се запишам на медицина(после дознав дека и со 2ки ги примале):jaj:

никогаш нема да си простам што губев време со глупаци така наречени ,,другари,, а имало толку многу други подобри и позабавни личности. никогаш тоа не можам да си го простам.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom