Никогаш нема да го заборавам моментот кога...

• Креатор на темата Креатор на темата *xtina*
  • Време на започнување Време на започнување
кога се сврте и ми го подаде пенкалото, а јас се забуљав у нејзините очи

Не е возможно дека целосно може човек да падне во заборав. ма колку и да се труди (исклучок амнезија,деменција алцхајмер и сл). Некои сеќавања избледнуваат но некои остануваат длабоко врежани.
Би го набројал времето кога беше пред 4 до 2 години кога постоеше голема амбиција што поради љубов што поради успехот доживеан со лесното совладување на факсот
Би ги набројал двете летувања (предминатата и минатата година). Едното во Германија, другото - Русија. Нов свет, прв излез од балканот наш насушен.
Истотака тука се моментите на слабост. Негативни, какви што се - тие го тераат човек да се надева и да прави (најчесто) погрешни чекори.
И да не заборавам времето на детстото. Природно е човек да се сеќава најмногу на времето кога имал 7 - 15 години затоа што тогаш самиот мозок има и капацитет и некакво искуство за проценување на своите постапки. Башка при самиот почеток на пубертетот личноста почнува да добива чувство како времето започнува да се скратува - што всушност е резултат дека самиот мозок по дифолт ги „бира автоматски“ спомените додека остатокот проаѓа како гола вода. Иако подоцна се појавуваат некои спомени кои не сме им обрнале внимание.

Кога ми падна камен тежок 5кг на глава ,мајкуму цел живот ми помина низ очи џоа на филмовине...паднав во кома 1-2 минути ,се сеќавам дека имав крв на рацете и кога се фалев на другарите дека сум бесмртен...

не знам како ама само мене вакви филмски работи ми се дешаваат нон-стоп...

1)...ја скршив раката
2)...ја видов неа

mi kaza NE a me cekase 1 godina da mu kazam da :(
--- надополнето: Jun 26, 2011 12:18 AM ---
mi kaza NE a me cekase 1 godina da mu kazam da :(

8 јуни 2011 првото кампување во вреќа-шатор во германија далеку далеку од сите на 10-12 дена :)

"Те сакам, поминавме 2 години заедно, исполнети со љубов. Вечерва се мажам , ќе ми бидеш ли кум...?"
Уште болат зборовите нејзини...

кога ми штракна да се запишам на електро.

првото орално задоволство ма јок тоа не се заборава:vozbud::drk:

Кога прв пат ми излезе нешто како бело помешано во вода бледо никакво од мојата гордост долу :) Пред едно 14 години :)))

Кога ја запознав онаа која се криеше во телото на една пријателка. Фантастично.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom