Никогаш не сум јас виновен/а?

• Креатор на темата Креатор на темата Crazy in Love
  • Време на започнување Време на започнување
А не. Јас сум секогаш крива(та). :icon_cool

И за глобалното затоплување, и за загрозените видови, и за смртта на Дијана, и зашто втората братучетка на сопругот на професорката од прва година се сопнала вчера.

еееее ист проблем имам - јас сум дежурен виновник секаде и секогаш, така да научив да си жиевам со тоа :wink: а да и за војнава во Ирак да не заборавиме и за гладните во Африка :helou::smir:

Секогаш е лесно да се префрли кривицата.Јас и кога не сум крива ме обвинуваат за нешто кое не сум сторила и барам начин да докажам дека не е така.А кога сум виновна си ја признавам грешката:toe:

Доколку грешката е до мене секогаш имам храброст да признаам, доколку не е, а знам со сигурност дека е до некој друг човек нај поштено ќе му го плеснам во фаца фактот, па тој нека се лути колку сака, нека аргументира, или нека признае ако е вистина, и тој има храброст и образ.

Ако ја сум крива, си признавам, иако тешко ми паѓа. Ама само кога сум само јас потполно крива.

...Дали професорот зашто ставил 3ка

Тука не признавам, зашто у принцип ми предаваат искомплексирани професори кои ставаат оцени зависно од расположението. Признавам дека сум крива затоа што си ги расипав оцените поради тоа што на сите им серам.

дали другарката која чудно почнала да се однесува

Ако се однесува чудно, ваљда до неа/него е проблемот, сигурно им се дешава нешто у животот, не мора да значи дека ја сум крива за нивното однесување. Доколку знам дека не ги имам повредено и дека се е под контрола, нема зошто да се прашувам дали е до мене проблемот и дали јас сум крива.

дали другарот на кој сте му се раздрале, затоа што сметате дека он си го заслужил тоа...

Не сум од оној тип на луѓе што се дерат, па и некој премногу да ме изнервира или да ми згреши. Доколку знам дека немам ништо лошо направено, па дури и несвесно, секако нема да ја признавам вината.

Далеку од тоа дека секогаш сум во право, али не сум бар ко некој идиоти крив е и се расправа ... Крив си, извини се и готово.:toe:

За жал има некои што не го прифакаат извинувањето:tapp:
Па ако не го прифаќа, нека не го прифаќа, шо да му напраам јас, да се убијам?Мое е да се извинам и да се потрудам да не сеповтори истото.

Па ако не го прифаќа, нека не го прифаќа, шо да му напраам јас, да се убијам?Мое е да се извинам и да се потрудам да не сеповтори истото.

Aбе и тоа што викаш ама малку е глупо да не го прифати извинувањето и покрај целиот твој труд да ја поправиш грешката.Тогаш и не заслужил извинување.
Имав таква ситуација,штета не заврши добро и покрај тоа што илјада пати се извинував а сепак не сфати.Се извинив иако не бев крива мислејки дека со тоа ке се смират работите но џабе.Некому и да му нацрташ нема да те сфати:toe:

Секогаш сум јас виновен си го знам тоа, можеби некој друг придонесол добро за мојот неуспех ама сум пак јас виновен затоа што сум го дозволил тоа......

Речиси сите луѓе сметаат дека некој друг е крив за тоа што им се случува. Никој не застанува да се праша: Дали сум јас можеби крив?
Јас секогаш причината ја барам прво кај себе, а дури потоа кај другите. Обично за некој да не зезне сами сме си криви: Ние сме дозволиле.

Dosta sum samokriticna i znam da napravam glupost i da se izvinam,dokolku izvinuvanjeto pomogne,i sekogas ako sum kriva si priznavam ,zs da ne:pipi:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom