Невозможна љубов

• Креатор на темата Креатор на темата Тамарче
  • Време на започнување Време на започнување
Iako znam deka sve e protiv mene i deka moze i nema ni ronka nadez, nemozam da se otkazam od toa sto go custvuvam i ke go custvuvam cel moj zivot. Se dodeka ja cuvam mojata ljubov kon nejze sekogas ke ima nekakva mala sitna nadez deka nekogas ke se ostvari. Vremeto leci sve i se zaborava ama zatoa ja sekogas ke se potsekam i sekogas ke ja cuvam pokraj mene. Ednas se ljubi iskreno se ponataka e kopia na prethodnoto :(:(:(

EDNAS ZASEKOGAS
Lele kolku samo se pronaogam vo tvoite zborovi.Potpolno se slozuvam so tebe i ja ske gi imam custvata mozebi ne se so tolkav golem intenzitet no sepka postojat nekade dlaboko vo mene,se probav poinaku no ne moze vprocem i kako sto kaza se e kopija na prethodnoto......Ne uspeav da se izboram mnogu godini znaci nema nikogas......

да да ми се случии... 2 години и уште не е сеедно ама пак останвит ко стара невозможна љубов

Незнам колку беше љубов, ама дефинитивно беше слаба точка :) Знаев дека нема да биде ништо ама надежта сепак не ми умираше... Односно ми умираше на моменти, ама кога ќе го видев утредента, како ништо да не било и одма денот ми се разубавуваше... А го гледав секој ден... И таман ќе решев да го заборавам нешто ќе се случеше и неможев... Али летово дефинитивно го преболев (ако е тој соодветниот збор)... Јесда, секогаш ќе ми биде прекрасен :) И мислам дека кога и да посака да бидне нешто не би одбила... Едноставно ми е слаба точка.... Значи да, сеуште сакам да го имам... И незнам дали некогаш ќе престанам... Али среќна сум што не е така како што беше, односно сеа ми е сеедно :) И он беше единственото машко што толку долго време сум трчала по него, а он да не ме рецкал... Обично брзо ми смачувало ама кај овој имаше нешто и едноставно неможев да се откажам :)

Nevozmozna ljubov definitivno moze da ima ova go potvrduvam so licno iskustvo,no toa moze da se izmeni ako ima obostrana ljubov i ako svajcata se podgotveni na se za da ostanat zaedno pa makar i da se otkazat od najmiloto.

постои невоазможна љубов ,како не постои.да сакаш некого а он тебе не. и покрај сите работи шо ке ги направиш за него ,ке се откажеш од мн работи за него , ке трчаш по него ,ке му се посветиш тотално , а он едноставно ,doesnt' give a fuck! и како да ја напраиш оваа љубов возможна?! не може пер ако викаат Скопско и се е можно :)

сега мислам дека ми се дешава таква љубов. се би направил за неа ама кога не иде не иде. колку и да се трудам мислам дека никогаш нема да ја имам. :nerv::nerv: колку ме нервира тоа!!

ah da imav neso so taa licnost no ne bese vrska jas mn go sakav i go sakam seuste no ne mozam da bidam vo vrska so nego zs e mn postar od mene mi ostavi preubavi spomeni od nego....:pipi:

не возможна љубов - се е возможно

многу точна реченица,стварно се е возможно ама само ако веруваш во тоа и никогаш не се откажеш !
ама сепак имам еден ваков пример..дали е тука возможно..девојката живее тука,он живее многу далеку,она веке е премногу заљубена во него,24/7 мисли на него,можеби и он.. а единствениот начин да бидат заедно е еден од нив да го смени местото на живеење,ама тоа не може да се случи во блиска иднина поради многу други причини..колку е ова возможна љубов??:toe:

Постои невозможна љубов не е секогаш се возможно. На ова ќе се надоврзе онаа стара мисла дека во животот никогаш не треба да викаш никогаш, дека ништо не е невозможно, дека се пополека може да си дојде на свое место. Дали? Бесполезно е да се верува во тоа, но само ако некој е доволно спремен да истрае до крај да не се откажува да верува во себе и да се соочува со секој предизвик тогаш се е возможно. Не попусто пее Каролина дека штом сакаш одиш напред тешко да те запрат и од просјак стануваш КРАЛ кога срце си дал сонот бескрано трае....

Да,сум имал и за жал се уште имам и би сакал да престане таа љубав да биде само минато, да ми биде сеедно и доколку тоа се случи никогаш повеќе не би размислувал за неа затоа што ми нанесува само бол, бол, бол и ништо повеќе
.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom