leandra
Модератор
- Член од
- 25 јануари 2007
- Мислења
- 23.641
- Поени од реакции
- 38.565
Апсолутно неточно и навредливо !!!
Ова важи за сељаци исклучиво. Од таквите кои нажалост преовладуваат се ствара оној стар добро познат стереотип кај жените - "сите мажи се исти" Генерализација по однос на пол = женски шовинизам, долго присутен стереотип, етикетирање на мажите = ГЛУПОСТИ !!!
Па добро бе зарем вие девојките свесно правите работи кои не ги сакате само за да опстане врската/бракот? ОМГ !!! Знаев дека женската психа е мистерија за мажите и дека е полна со тајни, но дека целиот заеднички живот наш и ваш (на мажите и жените) е фарса и глума не сум знаел... Самиот збор МОРА што го употреби не ми се допаѓа ама ич. Ако нешто се мора, тоа треба да е некоја рутинска работа или пазење до каде може да се оди во некои работи, а да се мора да се има сексуален однос редовно или да се драпа мадиња за да се задоволи нечие его, тогаш тоа не е врска - тоа е мизерија.
Сосема е точно.Еве и преку подобро објаснување,знам дека лошо звучи вака напишано.Мора да мисли дека ја води играта:немој да крекаш и зборуваш константно,како ова не одговара,како она не добро,како она...Наведи го суптилно да го направи она што ти го сакаш,без да скакаш како кокошка.Колку повеќе зборуваш,толку повеќе го фаќа инат.(пр.кога гледа фудбал не му стој на глава како не сте испаднале,како дреме пред тв,а тебе ти се искача,туку организирај вечера со добро друштво каде има тв.Ем ти среќна,ем он ќе го гледа фудбалот.Во спротивно ако го фатиш на инат,ќе дремеш дома,а он ќе си гледа фудбал).
Мора да го полниг егото:Сите имаме недостатоци,но гледај да ги истакнуваш позитивните особини,а негативните во шала само споменувај ги.Позитивните ги мисли,да се разбереме (пр. стварно знаеш да ме насмееш,многу добро се бакнуваш или водиш љубов,ептен те бива за оваа работа и др.)
И третото,редовен сексуален живот е редовен,нема потреба од објаснување.
Ова е ако го љубиш,ако не го љубиш,многу брзо ќе го испуцаш од врата и ќе си испаднеш со другарките.Не е глума,само ги местиш коцките :wink: