Невина..дали?

Апсолутно неточно и навредливо !!!

Ова важи за сељаци исклучиво. Од таквите кои нажалост преовладуваат се ствара оној стар добро познат стереотип кај жените - "сите мажи се исти" Генерализација по однос на пол = женски шовинизам, долго присутен стереотип, етикетирање на мажите = ГЛУПОСТИ !!!
Па добро бе зарем вие девојките свесно правите работи кои не ги сакате само за да опстане врската/бракот? ОМГ !!! Знаев дека женската психа е мистерија за мажите и дека е полна со тајни, но дека целиот заеднички живот наш и ваш (на мажите и жените) е фарса и глума не сум знаел... Самиот збор МОРА што го употреби не ми се допаѓа ама ич. Ако нешто се мора, тоа треба да е некоја рутинска работа или пазење до каде може да се оди во некои работи, а да се мора да се има сексуален однос редовно или да се драпа мадиња за да се задоволи нечие его, тогаш тоа не е врска - тоа е мизерија.

Сосема е точно.Еве и преку подобро објаснување,знам дека лошо звучи вака напишано.Мора да мисли дека ја води играта:немој да крекаш и зборуваш константно,како ова не одговара,како она не добро,како она...Наведи го суптилно да го направи она што ти го сакаш,без да скакаш како кокошка.Колку повеќе зборуваш,толку повеќе го фаќа инат.(пр.кога гледа фудбал не му стој на глава како не сте испаднале,како дреме пред тв,а тебе ти се искача,туку организирај вечера со добро друштво каде има тв.Ем ти среќна,ем он ќе го гледа фудбалот.Во спротивно ако го фатиш на инат,ќе дремеш дома,а он ќе си гледа фудбал).
Мора да го полниг егото:Сите имаме недостатоци,но гледај да ги истакнуваш позитивните особини,а негативните во шала само споменувај ги.Позитивните ги мисли,да се разбереме (пр. стварно знаеш да ме насмееш,многу добро се бакнуваш или водиш љубов,ептен те бива за оваа работа и др.)
И третото,редовен сексуален живот е редовен,нема потреба од објаснување.
Ова е ако го љубиш,ако не го љубиш,многу брзо ќе го испуцаш од врата и ќе си испаднеш со другарките.Не е глума,само ги местиш коцките :wink:

Сосема е точно.Еве и преку подобро објаснување,знам дека лошо звучи вака напишано.Мора да мисли дека ја води играта:немој да крекаш и зборуваш константно,како ова не одговара,како она не добро,како она...Наведи го суптилно да го направи она што ти го сакаш,без да скакаш како кокошка.Колку повеќе зборуваш,толку повеќе го фаќа инат.(пр.кога гледа фудбал не му стој на глава како не сте испаднале,како дреме пред тв,а тебе ти се искача,туку организирај вечера со добро друштво каде има тв.Ем ти среќна,ем он ќе го гледа фудбалот.Во спротивно ако го фатиш на инат,ќе дремеш дома,а он ќе си гледа фудбал).
Мора да го полниг егото:Сите имаме недостатоци,но гледај да ги истакнуваш позитивните особини,а негативните во шала само споменувај ги.Позитивните ги мисли,да се разбереме (пр. стварно знаеш да ме насмееш,многу добро се бакнуваш или водиш љубов,ептен те бива за оваа работа и др.)
Ова е ако го љубиш,ако не го љубиш,многу брзо ќе го испуцаш од врата и ќе си испаднеш со другарките.Не е глума,само ги местиш коцките :wink:

Третата точка е НЗС за врската. Втората мислам дека е дури и побитна во случаи ако ЈА љубиш. А првата? Да, за да биде добра жена, мора да има вештини да те наведе. Но обратно гледано (ако ЈА љубиш), за да биде добар маж, мора да има вештина кога ќе го воочи наведувањето да не мрчи и да ја наведе дека го навела ... т.н. двојно навлекување :) Или во конкретниот пример ќе пиеш пиво, ќе маваш кикирики и ќе гледаш фудбал и ќе трпиш колку и да не ти се допаѓа :tv:

Патем, за темата ... Ако мастурбирањето го прогласите како чин на губење на невиност , сите адолесценти на форумов треба да го слават денов како ден на своето губење на невиност и тоа со партнерка која цел живот верно ќе ги следи и служи како знак на благодарност за споделувањето на убавите моменти ... мојата прва и најсакана рака - колку тоа гордо звучи.

Третата точка е НЗС за врската. Втората мислам дека е дури и побитна во случаи ако ЈА љубиш. А првата? Да, за да биде добра жена, мора да има вештини да те наведе. Но обратно гледано (ако ЈА љубиш), за да биде добар маж, мора да има вештина кога ќе го воочи наведувањето да не мрчи и да ја наведе дека го навела ... т.н. двојно навлекување :) Или во конкретниот пример ќе пиеш пиво, ќе маваш кикирики и ќе гледаш фудбал и ќе трпиш колку и да не ти се допаѓа :tv:

Нормално :)Затоа погоре и споменав ќе те носат на тацна.Ако го задоволиш ќе постои хармонија и нема да му пречи да грицка кикиритки во кафич,место да седи дома.И он те наведува дека ужива во твое присуство макар и на стол :icon_lol:
Сега и да нема претерувања,финале лига на шампиони а ти да го м'кнеш со себе.Нормално дека сака со другарите да гледа и да урла,а не да те слуша што ти рекол шефот на работа.
Видиш ама сум истрењирана :vozbud:

Она првоно ме потсети на еден виц: „Тато, јас сум малку трудна...“ :)

Јас после сето ова сфатив дека ти не треба да поистоветуваш скината со скапана. Ако си брцнала едно прсте зошо ти се заарнило, живеј со тоа - или шо не си мислела претходно. Башка, ти кажав погоре, како да го излажеш дечко ти коа ќе решиш да му дадеш: барем за ваква работа има прикаски и лажги колку сакаш :) И ако тебе толку ти беше за дечко ти дали ќе мисли дека ти е првпат или не, шо не му даде нему, па и двајцата да си го напрајте ќефот, туку сама дома се брцкаше?

Jesus, младинава...
Некои жени имаат еластичен химен и при првиот сексуален однос - не крвават! Тоа незначи дека не е невина...

Истовремено има уште еден парадокс, ОБ тампоните МИНИ можат да ги користат и невини девојки, па често се случува несвесно тие всушност да се скинат или олабават хименот при секоја нивна апликација при мензис ... така да при првиот сексуален однос да нема крвавење или болка

Значи не е битно кој како - битно е како вие се чуствувате

Позз:smir:

Па сеа, да бидеме реални, генерализација на место. Не се жените криви што и ти си морал да влезеш во продавница да побараш розево кошулче. Не се они криви што ние сами се трудиме да се иссељачиме до коска. Грото мажи се сељаци и тука можеме само да кенкаме дека не е така. Од друга страна, феминистичките испади дека се сите жени светици е исто толку комичен ко машките розеви кошули и кондури со шпиц. Жените се неверни, тоа не сум го измислил ни јас ни ти, затоа и мажите често ги нарекуваат курви, калаштури и не знам како. Впрочем, тоа не е од вчера, стара македонска поговорка е “во куче и во жена немај верба“. нив ги води разумот и личната перцепција на работите. Мажите функционираат по емоции и его, жените по практичност и дипломатија. Само глобализацијава нешто заебава сеа, унисекс и срања... шо морам да признаам им одговара на моите фетиши. :)

Таман си се некои од работите што ги објасни. Но, малце црно бел ти е погледот на работите и тебе. Ја не сум за генерализација никогаш и не ставам етикети само заради тоа што некој/а не по негова вина се родил како машко/женско. Не се согласувам за тоа дека сме водени од емоции(најмалце) и од его.

Не сваќате дека навредувате со ова? Не сметате за кретени значи. Пак употреби лоши зборови ,"мора тој да мисли" , "наведи го"... Навистина мислите дека не манипулирате како сакате? или како што ти тоа го нарекуваш - "местење на коцките". Сум имал и такви девојки, верувај повеќето биле такви, од типот - те мази провидно, као демек ја треба да мислам дека јас сум цар во врската, а уствари си праи филм дека она ја контролира ситуацијата, а уствари НИШТО НЕ КОНТРОЛИРА, само се глупира. Јаделе клоци таквите кај мене и ќе јадат а и провидно ви е она што го напиша дека го правите, не сме дегени до толку, барем јас не се сметам за таков.
Мора, значи МОРА да има соживот без јадење гомна, глумење, хранење на его или секс кога не ти се сака. Не сме ние мажите ботови, па да мора жената да ни го храни егото за да функционираме. Ако мажот чека од дома да му го хранат егото тогаш тој не е маж, тој е дволична кукавица. Тој тоа го бара затоа што е немоќен да си го нахрани егото(од кое признавам дека има потреба) на работа и во секојдневниот свет. Мажот треба егото да си го храни со достигнувањата и успесите во сите останати свери на животот, а не да чека жената да му го храни и тоа како што кажавте - свесно му го дрви.

Не сваќате дека навредувате со ова? Не сметате за кретени значи. Пак употреби лоши зборови ,"мора тој да мисли" , "наведи го"... Навистина мислите дека не манипулирате како сакате? или како што ти тоа го нарекуваш - "местење на коцките". Сум имал и такви девојки, верувај повеќето биле такви, од типот - те мази провидно, као демек ја треба да мислам дека јас сум цар во врската, а уствари си праи филм дека она ја контролира ситуацијата, а уствари НИШТО НЕ КОНТРОЛИРА, само се глупира. Јаделе клоци таквите кај мене и ќе јадат а и провидно ви е она што го напиша дека го правите, не сме дегени до толку, барем јас не се сметам за таков.
Мора, значи МОРА да има соживот без јадење гомна, глумење, хранење на его или секс кога не ти се сака. Не сме ние мажите ботови, па да мора жената да ни го храни егото за да функционираме. Ако мажот чека од дома да му го хранат егото тогаш тој не е маж, тој е дволична кукавица. Тој тоа го бара затоа што е немоќен да си го нахрани егото(од кое признавам дека има потреба) на работа и во секојдневниот свет. Мажот треба егото да си го храни со достигнувањата и успесите во сите останати свери на животот, а не да чека жената да му го храни и тоа како што кажавте - свесно му го дрви.

Ти на работа го храниш егото со изјавите кои ги наведе Леандра (стварно знаеш да ме насмееш,многу добро се бакнуваш или водиш љубов,ептен те бива за оваа работа)??? Секоја чест на твоите пријателки/колешки што ти помагаат да го одржиш егото на високо ниво.
Но, сепак мислам дека грешиш. Не постои нормална врска ако во неа нема како што велиш: јадење гомна, глумење, хранење на его или секс кога не ти се сака ... ако тоа го нема тогаш веројатно ти е сеедно ... за се. Верувај дека соживот ќе имаш, не ако ги нема тие ситуации, туку ако знаеш како да ги надминеш или како да ги амортизираш последиците и да ги дискутираш. Немаш никаква врска без игри на убедување, наведување и сл. ... ако нема игри се ќе се сведе на чиста економија ... заеби таква врска и таков соживот. Јас сум против ... сакам да ми го креваат егото.

Нормално :)Затоа погоре и споменав ќе те носат на тацна.Ако го задоволиш ќе постои хармонија и нема да му пречи да грицка кикиритки во кафич,место да седи дома.И он те наведува дека ужива во твое присуство макар и на стол :icon_lol:
Сега и да нема претерувања,финале лига на шампиони а ти да го м'кнеш со себе.Нормално дека сака со другарите да гледа и да урла,а не да те слуша што ти рекол шефот на работа.
Видиш ама сум истрењирана :vozbud:
Лелеее...ме прочита.Само да знаеш колку време ми требаше да го сфатам и научам ова:nesvest:
Со мажите треба паметно да се редат коцките,со инат ништо не се постигнува.

Откако ке му одиш по ќеф за некоја работа(нешто што обожава),тогаш и тој ке ти врати:pipi:
Пример како мене ме носи на шопинг,јас си пазарувам а тој стрпливо ме чека(со кесите)...
Се е компромис:back:

И читајте внимателно кога пишува Леандра...има многу да се научи.

Пример како мене ме носи на шопинг,јас си пазарувам а тој стрпливо ме чека(со кесите)...
Се е компромис:back:

Јас во ова немам сеуште успеано :)
Одам со другарки на шопинг,таа ми е најзгодна варијанта.Де лекот кажи го :icon_lol:

Ne si go nasla praviot Leandro!
Ili seuste loso glancas pod, ne nosis pivo na vreme i nemas zgotveno toa sto mu priteknalo u dadeniot moment!

Јас во ова немам сеуште успеано :)
Одам со другарки на шопинг,таа ми е најзгодна варијанта.Де лекот кажи го :icon_lol:
Лекот-не може да ме одбие:pipi:
Кога е задоволен од мене,неговите желби се исполнети(гледање филм,омилено јадење и уште еден мал милион ситници)како би можел да рече не???Греота е нели:)
И плус секогаш дава искрени одговори-ми стои,да или не??
А со другарки може да шетам или кафе да пијам,ама на шопинг не.

Ne si go nasla praviot Leandro!
Ili seuste loso glancas pod, ne nosis pivo na vreme i nemas zgotveno toa sto mu priteknalo u dadeniot moment!
Пиво сам си зема,а подот воопшто и не го интересира:vozbud:

Точно добредојде во Македонија :)
Жените треба да ќутат, шират нозе, никако да уживаат во сексот, чистат, перат , готват и на крај да трпат забелешки дека се расипани :)

Тоа се природни предиспозиции....не би сакал да одиш во рудник каде ако ламбичето изгасне...животот....на конец.

Жените треба да ќутат

Не...тоа се викаат кукли. и се за мали девојчиња-не за мажи ил жени(возрасни).

шират нозе, никако да уживаат во сексот,

Кој вели така???(е БОТ!!)
А кај мажите што за еднаш да ја задоволи жената троши енергија колку за 34 часа(абе не за џабе жените имаат подолг животен век)...што правиме,ами срцето,па цела мускулатура......

А што правиме со оние кои не се курви,не уживаат во сексот од комплекси ил шират нозе со богаташи(ете велат во струмица ширеле нозе пушеле грчки кок за 20 евра и две-три пијачки ама не се курви).

Тие...можат лесно да го поебат богаташот,имено кондомот жената нека го "фрли" а уствари аут оф сајт на мажот(кој најверојатно окезен ќе пуши цигара) нека ја шибне спермата...па ак е слободен ете Бинго.:zlo::zlo::zlo:

Иднината на македонија е од непланира бременост.

П.С. Ако воопшто прифатат да ни бидат сопрузи ние треба да да го сватиме тоа како ултимативно достигнување во нашиот живот

Кој вели така???(е ТОРКО)

Порано жените ги продавале како стока...идел стројник и мажот,оставал грошови и земал жена-денеска е поинаку.

мажите и жените се еднакви и рамноправни.:smir:

Пиво сам си зема,а подот воопшто и не го интересира:vozbud:
Почекај, млада си.

Тоа се природни предиспозиции....не би сакал да одиш во рудник каде ако ламбичето изгасне...животот....на конец.

Не...тоа се викаат кукли. и се за мали девојчиња-не за мажи ил жени(возрасни).

Кој вели така???(е БОТ!!)
А кај мажите што за еднаш да ја задоволи жената троши енергија колку за 34 часа(абе не за џабе жените имаат подолг животен век)...што правиме,ами срцето,па цела мускулатура......

А што правиме со оние кои не се курви,не уживаат во сексот од комплекси ил шират нозе со богаташи(ете велат во струмица ширеле нозе пушеле грчки кок за 20 евра и две-три пијачки ама не се курви).

Тие...можат лесно да го поебат богаташот,имено кондомот жената нека го "фрли" а уствари аут оф сајт на мажот(кој најверојатно окезен ќе пуши цигара) нека ја шибне спермата...па ак е слободен ете Бинго.:zlo::zlo::zlo:

Иднината на македонија е од непланира бременост.

Кој вели така???(е ТОРКО)

Порано жените ги продавале како стока...идел стројник и мажот,оставал грошови и земал жена-денеска е поинаку.

мажите и жените се еднакви и рамноправни.:smir:

Шо знаеш Смартес, немаш појма, остај, ние сме криви, кутрите жени да не им беше пичулено меѓу нозе, ќе изгинеа одамна како пол!

А бе, ајде. За проблем мора двајца, од кои едниот е поќоро пијан за плот фатен.

...А кај мажите што за еднаш да ја задоволи жената троши енергија колку за 34 часа(абе не за џабе жените имаат подолг животен век)...што...

Жените подолго живеат од мажите бидејќи немаат жени, а деталите се излишни.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom