Неверојатно - Ема Маерcк

• Креатор на темата Креатор на темата Misirkov
  • Време на започнување Време на започнување
Јас оддамна имам споменато.
Има и острови на продажба од 1 до 10 и повеќе милиони евра.
Или закуп на 50 години.
Пристаништа, се бе може ако се сака.
Ама не се сака.
Едно е да се сака а друго е да се нема?

Ајде бе, има 10 мил. за мобилни, нема за нешто кое би било национален интерес.
http://www.privateislandsonline.com/

Пари има, памет нема.
Бев пред некој ден во Трст, приметив дека во пристаништето свое место за растоварање контејнери имаше пристаништето од Копар, луѓето си закупиле простор ама тие луѓе имаат намера да работат а не како нашите политичари само да крадат.
Можеби требаше да ги сликам големите дигалки на кои пишуваше ПРИСТАНИШТЕ КОПАР, ај да не пишам повеќе бидејќи се нервирам од глупавоста и алчноста на нашите политичари!!!

Јас оддамна имам споменато.
Има и острови на продажба од 1 до 10 и повеќе милиони евра.
Или закуп на 50 години.
Пристаништа, се бе може ако се сака.
Ама не се сака.

Ајде бе, има 10 мил. за мобилни, нема за нешто кое би било национален интерес.
http://www.privateislandsonline.com/
Стратегија на раст не се прави од врв...
него од позицијата во која што си (намерно не прецизирам :) ),па напред к'м ... :) :vozbud:

Бев пред некој ден во Трст, приметив дека во пристаништето свое место за растоварање контејнери имаше пристаништето од Копар, луѓето си закупиле простор ама тие луѓе имаат намера да работат а не како нашите политичари само да крадат.
Можеби требаше да ги сликам големите дигалки на кои пишуваше ПРИСТАНИШТЕ КОПАР, ај да не пишам повеќе бидејќи се нервирам од глупавоста и алчноста на нашите политичари!!!
-Србија има удел во пристаниште Солун.
-ради политика за нас грчките се затворени за таков вид на соработка.
-бугарските се далеку
-албанските сеуште се дискутабилни ради други причини(пат,сигурност),али се најдобра можна опција за Македонија.
Лошото е...
што таков тип на соработка со соседна држава носи ...
доверителско-должнички односи.
:toe:
Па затоа...
Месечина,месечина јој-јој... :vozbud:
сунце сија,сунце сија јој-јој...
нико незна,нико незна...
нико незна шта то сија. :pos2:

Два вакви - и Македонија никогаш нема да има проблем!

Имаш ли отприлика направено математика колку би чинеле давачките за одржување, пристанишните такси, горивото, и кој ја плаќа отштетата при евентуална несреќа?

Македонија би можела да инвестира во два вакви, ама не кај западниве европски курви, туку во линии како Јапан - САД и Кина - САД.

Инвестирај... за се друго има осигурување. :)

п.с. Социал-Либерализам. :)

Имаш ли отприлика направено математика колку би чинеле давачките за одржување, пристанишните такси, горивото, и кој ја плаќа отштетата при евентуална несреќа?

Македонија би можела да инвестира во два вакви, ама не кај западниве европски курви, туку во линии како Јапан - САД и Кина - САД.

Како и да е, не верувам дека некој би направил вакво нешто а да се нема профит од него. :)
Верувам дека со добра математика и веза... Кина-САД-Кина или Јапонија-САД-Јапонија (а може и комбинација) ќе има ќар државата.

Но тогаш се појавуваат многу работи... како на пример каков систем и идеологија ќе има нашава држава. Дали тоа ќе им се допадне на Американцита? :toe: Има многу прашања што треба да се одговорат.

Можеби па и со одледувањето на Северниот Пол, ова чудовиште ќе може Европа-Кина дирекшн? :toe:

Како и да е, не верувам дека Р. Македонија ќе посегне по ваквно нешто, иако според сите индикации, економското тежиште преминува од Атлантикот на Пацификот.

п.с. Немаме поморско знаме. :nesum:

Кога сме веќе на тема бродови, не сум во тек...дајте ве молам информирајте ме што бидна со Македонската флота? Кога ќе бидат регистрирани бродовите „Република Македонија“?

Не гледам некои позапознаени да ми договорат на прашањето овие два дена ?
Во што е работата ?
Да не некој се срамува случајно ? Уште ли ќе продаваме мадиња за бубрези ?

Кога сме веќе на тема бродови, не сум во тек...дајте ве молам информирајте ме што бидна со Македонската флота? Кога ќе бидат регистрирани бродовите „Република Македонија“?
На една специјална дата,
предвидена исто така и за крунисуење на Гвујо тупото.
НИКАД!!!!!
(единствената дата ден-месец-година - која што можеш да ја кажеш само со еден збор. :) )

Се отепав читај ќи и никако да сфатам што ни треба нас овој брод:pos:

Ма воопшто не ме интересираат исфрустрирани партиски мислења од тебе зевсусе... Побарав мислење од некои од поинформираните?
Дали ова беа вицови или инвестицијата се одложи заради светската економска криза. Инаку вие кои се замарате со Гвујовисти и Бланковисти , ве молам - ОСТАВ!!! :pos2: Вашите малоумни партиски препукувања ама воопшто не ме интересираат.

Back
На врв Bottom