Нешто за тинејџерите и општо за тие без „мозок“...

• Креатор на темата Креатор на темата Makarov's Lead
  • Време на започнување Време на започнување
Постојат многу луѓе некој се замислуваат дека се фраери, ама баш тие што не се покажуваат мн.. за нив можам да речам дека се фраери... На фб ставаат многу глупи статуси Се бањам , Јадам ко божем некој ги интересира што праваат :sick: такви што би се реколо без мозок ги има насекаде некој гледаш на сред улица пее се дере сите го гледаат на страна а цовеков си мисли дека ее waaay!! На улица те среќава ти им викаш здраво.. и другиод ден си слушаш муабет те е... од што незнаат што да направаат за да бидат интересни вадат муабети зборат. Тие таквите мислам редно време беше да созреат... Има и по 25 годишни па се понашаат како 10 годишни

Се вика средно, deal with it.

Deal with it? Тоа е твојот придонес за темава? Тоа ли е решение? Затоа да не се чудите што сме на статус кво луѓе, поради луѓе како цитираниов господин сме на оваа точка. Наоѓаат оправдување за се.

Такви "гангстери" имало и во предходните генерации (сигурно 20 години уназад) така да не е тоа нешто ново и коментари од типот kids these days се непотребни... И јас ги мразам таквите сељачишта ама не е точно дека се појавени во оваа генерација.
Ама јасно ми е како оди таа работа, и вам старите ваши ви викале "децава денес вака" или "децава денес со моч се правени" па истото ќе го викам и јас кога ќе имам 40сетина години :)

Такви "гангстери" имало и во предходните генерации (сигурно 20 години уназад) така да не е тоа нешто ново и коментари од типот kids these days се непотребни... И јас ги мразам таквите сељачишта ама не е точно дека се појавени во оваа генерација.
Ама јасно ми е како оди таа работа, и вам старите ваши ви викале "децава денес вака" или "децава денес со моч се правени" па истото ќе го викам и јас кога ќе имам 40сетина години :)

Свако време си носи свое.Што да очекуемо.Those who critisize our generation forgot who raised it.

Deal with it? Тоа е твојот придонес за темава? Тоа ли е решение? Затоа да не се чудите што сме на статус кво луѓе, поради луѓе како цитираниов господин сме на оваа точка. Наоѓаат оправдување за се.

е не бе решение е да кукаш на форум со педерско знаме на потпис... Шо да напраиме сеа ако има рекетари, тепачи, мафијаши, курци, палци ... Мора да има и такви во општеството да распознаеш што е лошо а што е добро, што е шоп и сељак а што е културен господин и џентлмен или ако сакаш да излеземе на протест против таквите на плоштад па можеби ке ги снема или ке почнат да читат лектири?

е не бе решение е да кукаш на форум со педерско знаме на потпис... Шо да напраиме сеа ако има рекетари, тепачи, мафијаши, курци, палци ... Мора да има и такви во општеството да распознаеш што е лошо а што е добро, што е шоп и сељак а што е културен господин и џентлмен или ако сакаш да излеземе на протест против таквите на плоштад па можеби ке ги снема или ке почнат да читат лектири?

Tебе да не те боли таквото, ама ич, за мојот потпис. Овдека за друго се дискутира. Ако нешто ти боде очи, оди жали се кај соодветните луѓе, или и ти земи кукај, ама барем на соодветна тема. И што не мрчиш за другото што го имам во потпис?

А дали мора да ги има таквите во општеството, тоа како другите и јас одлучувам. И да, не сакам да го делам опшеството со такви, контрапродуктивно е. А нигде не постои социолошка норма која диктира дека такви луѓе мора да постојат во една општествена рамка за да има некаков си блесав баланс мешу нив и тие "добрите".

Tебе да не те боли таквото, ама ич, за мојот потпис. Овдека за друго се дискутира. Ако нешто ти боде очи, оди жали се кај соодветните луѓе, или и ти земи кукај, ама барем на соодветна тема. И што не мрчиш за другото што го имам во потпис?

А дали мора да ги има таквите во општеството, тоа како другите и јас одлучувам. И да, не сакам да го делам опшеството со такви, контрапродуктивно е. А нигде не постои социолошка норма која диктира дека такви луѓе мора да постојат во една општествена рамка за да има некаков си блесав баланс мешу нив и тие "добрите".

Абе и они нејќат да го делат општеството со такви како тебе ама еве мора се :)

Абе и они нејќат да го делат општеството со такви како тебе ама еве мора се :)

Да де, ама само една група има anger management problem, луѓето ко мене не се од таа група. А тоа знаеш, се лечи :)

Да де, ама само една група има anger management problem, луѓето ко мене не се од таа група. А тоа знаеш, се лечи :)

па да се лечи и секој си применува различен метод на лечење некој се баш оние наведените примери од темава како тепање, кршење итн

па да се лечи и секој си применува различен метод на лечење некој се баш оние наведените примери од темава како тепање, кршење итн

Со тепање се лечи anger management проблемот? Какви гении имаме во Македонијава тоа е едно чудо....

јас не е битно кој сум... ги читам редовно колумните на генус има неколку добри http://genuskolumni.blogspot.com/2012/04/blog-post_02.html ама http://genuskolumni.blogspot.com/2012/05/blog-post.html wtf?? http://genuskolumni.blogspot.com/2012/04/vs.html ??????? ги знам и децата, си живеам со дел од нив, тоа глумат несватени од опшеството, хипстери мислев за оптата средношколска (гимназиска) машка младина во прилеп, макар да и дел од генус заедницата влегува во тој опис..
Тие што се во Генус, се’ некако добивам впечаток дека се таму само ради себепромоција и да врткаат пичиња, отколку дека реално нешто сакаат да сменат во општеството. И дека се исфурани фаци, што живеат во некој филм надвор од реалноста, точно дека се... Можеби некој ќе си пронајдите другари во критикава, членови на Генус, ама ич не ме заболе Ѓорѓија. Со ништо тие од Генус не придонесле за нешто да се подобри во градот, во смисла на критичко размислување, поглед на работите, промена на некои ставови кај младината што се погрешни итн итн... Настрана фактот што многумина, ако не и сите, се активни членови на СДСМ, па индиректно ја злоупотребуваат организацијата за партиско препукување.

Со тепање се лечи anger management проблемот? Какви гении имаме во Македонијава тоа е едно чудо....

да бе да чуди се колку сакаш еве ти пример:

лут сум ти многу на тебе од некоја си X причина и сеа ако те истепам ке се смирам и нема да сум нервозен. Иначе фала на комплиментот дека сум гениј и баба ми ми го кажуваше истото, а јас не и верував се додека и други не ме пофалеа

Тие што се во Генус, се’ некако добивам впечаток дека се таму само ради себепромоција и да врткаат пичиња, отколку дека реално нешто сакаат да сменат во општеството. И дека се исфурани фаци, што живеат во некој филм надвор од реалноста, точно дека се... Можеби некој ќе си пронајдите другари во критикава, членови на Генус, ама ич не ме заболе Ѓорѓија. Со ништо тие од Генус не придонесле за нешто да се подобри во градот, во смисла на критичко размислување, поглед на работите, промена на некои ставови кај младината што се погрешни итн итн... Настрана фактот што многумина, ако не и сите, се активни членови на СДСМ, па индиректно ја злоупотребуваат организацијата за партиско препукување.
Јас сум ВО ГЕНУС и сум од ВМРО, не член но ете симпатизер, шо е сосема коректно да си пишам на форумов пример :) Си се изнајадил али не е проблем ионака секоја реклама е добра реклама. Како прво критичко размислување се почнува од себе, не можиш ти да му туриш со инка мозок и ставови на некој. Генус нема цел да ти донеси тебе или на некој нешто подобро во градот кога тие кои треба да донесат не донесле, толку му е силата. Околу исфурани фаци, само исфурана фаца го употребува зборот исфуран :) бидејќи не е прилеПцки и е од некоја си друга шема. Болката твоја ја гледам во првите реченици, па ако милсиш дека е така повели придружи се и осети да видиш колку си во криво.

Јас сум ВО ГЕНУС и сум од ВМРО, не член но ете симпатизер, шо е сосема коректно да си пишам на форумов пример :) Си се изнајадил али не е проблем ионака секоја реклама е добра реклама. Како прво критичко размислување се почнува од себе, не можиш ти да му туриш со инка мозок и ставови на некој. Генус нема цел да ти донеси тебе или на некој нешто подобро во градот кога тие кои треба да донесат не донесле, толку му е силата. Околу исфурани фаци, само исфурана фаца го употребува зборот исфуран :) бидејќи не е прилеПцки и е од некоја си друга шема. Болката твоја ја гледам во првите реченици, па ако милсиш дека е така повели придружи се и осети да видиш колку си во криво.
:icon_lol: Очекував во целост ваков одговор. Фала на поканата и поздрав

:icon_lol: Очекував во целост ваков одговор. Фала на поканата и поздрав
Фазла од ова и не можам. Во генусколумни пишуваат повеќе од надвор заинтересирани него ние самите. Досега ако ние бевме продолжена рака како што викаш ти че имавме буџет ненормален, немаше да си даваме од џеб 2-3 пати по 300 денари за проектите и еднаш 500 за регистрација официјална на здружението, сето то че го збркаше некој ,,трет". Да бидам искрен покани има и од двете страни, но средината максимално се одржува. Е сега ако некој напишал став дека му било поубо во времето на тито и дека сега му е срање, то е негов став а не на генус, или ако некој искритикува некој закон то е пак негов став, дури и некогаш ко че се собериме после замисленото паѓа муабет во кој различни ставови фрчат, то ти е се идеологии кои внатрешно не се пренесуваат поради спротивноста на гледиштата. Како прво сам напиша дека ништо значајно не менуваме, нема ни да можиме да смениме, можи само да го остајме ете то генусколумни како место кај шо секој че си пишува шо му лежи на душата, без цензура. Јас мислев до овој момент т.е до мометите каде се спомнуваме за прв пат дека никој во Прилепов не знај шо е то Генус, освен наши другари и пријателчиња кои активно сакаат да учествуваат, друг од страна јок, но ете сум згрешил. И да 90 посто од децата имаат врски, мислев љубовни :) така да немаат потреба од бркање п.... или к...ина . Пополнуваш слободно време во дружење, ја разбиваш досадата во размислување. Жално е да споредиш продолжена рака на некоја партија, или младинска бидејќи позната ти е таа шема и мене ми е позната оти таква е реалноста во глобала, но има нешто и надвор од неа.Уште на прво би ти напишал ваков коментар пообјаснувачки, не од шо имам потреба да објаснам, оти објаснувањето се гледа со свои очи, туку за загревање, да ми почни денот станав пред половина час. То е то. Биди поздравен и ти. :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom