Несакани "додатоци" во храната

• Креатор на темата Креатор на темата Papagal
  • Време на започнување Време на започнување
Ми се има и мене еднаш десено во еден ресторан ама бев на некоја прослава и затоа не дигнав узбуна.Огромно влакно.И ќор да си па ќе го видиш.И јас си го оставив јадењето офкорс.Ама да го плаќав јас тогаш не знам што ќе беше :pos2:.

ц ц ц :pos:
Мене досега не ми се случило да најдам некој несакан “додаток“ во јадењето :toe:

Памтам еднаш кога седнав да каснам бурек, верувале или не, имаше умрена мува во него. :nesvest:

Уууф кој ќе ми текне на Пелистер кога бев,најдов едно огромно влакно во шпагетите,во животов повеќе од тогаш мислам се немам згрозено бљак

Не ми е јасно зошто толку гадење од влакно, кога има многу погадни работи.
Што ако влакното што сте го нашле во храна било ваше, а не сте забележале дека паднало. Ќе биде тогаш гадно?

јас имам најдено влакно во колач во хотел Епинал во Битола. бљак

Си ја читкам темава и си мислам: јас никогаш ништо вакво не сум забележала во храната, а редовно јадам хамбургери, тостови, буреци... што значи гарант сум искркала некое влакно или некоја мува:(

Си ја читкам темава и си мислам: јас никогаш ништо вакво не сум забележала во храната, а редовно јадам хамбургери, тостови, буреци... што значи гарант сум искркала некое влакно или некоја мува:(

И јас истото го помислив, 100% сум собрала некое влакно, особено од оние места што се јаде после искачање (кај мајче, железничка, фурните што работат по цела вечер) :icon_eek: Ама ако е за некаква утеха, влакното е најмалце страшно, не се вари, па како дошло-така си отишло :) За другиве ствари што прочитав е прилично гадно, како може да не приметат бубашваба дека им дошетала во тостер? :uvo:

И јас истото го помислив, 100% сум собрала некое влакно, особено од оние места што се јаде после искачање (кај мајче, железничка, фурните што работат по цела вечер) :icon_eek: Ама ако е за некаква утеха, влакното е најмалце страшно, не се вари, па како дошло-така си отишло :) За другиве ствари што прочитав е прилично гадно, како може да не приметат бубашваба дека им дошетала во тостер? :uvo:

Јеби га, ако бараш влакно, ќе го најдеш. Имам другарка која кога јаде сите светла мора да се упалени. И стално наоѓа влакно или трепка или лушпа. Еднаш си ја донесе столна ламба на масата за јадење и ја впери директно во својот тањир. Добра е за диети, кога јадам со неа ми се згадува и храна и јадење и сè, налет!

Никогаш не ми се има десено да најдам нешто што нетреба во јадењето .. Се надевам дека нема да се случи..

Никогаш не ми се има десено да најдам нешто што нетреба во јадењето ..

Што не значи дека немало ;)Се зезам:smir:

Реално, и дома кога си правиме јадење, знае да ни залета влакно или нешто слично.Не мора влакно од коса да биде, може од некој џемпер нешто или некоја трепка да падне.Не може 100% да го заштитиш јадењето никогаш.Али бубашваби и слични работи се знак на нечисто.И дома се појавуваат бубашваби ако долго време не е кречено.На чисто и искречено нема такви работи.Така да тоа сендвичарите мора малку посериозно да си ја сфатат работата и редовно и уредно да ги одржаваат местата кај што се готви.
Бубашваба у сендвич да најдам ееееееееј:tapp:Ќе и ја тртнам у уста на продавачката бе!

По дома ми се дешава да најдам некое влакно али не се гадам, си го вадам и продужувам. А по рестораниве или фаст фуд ми се нема десено до сега да налетам на нешто слично а и у принцип не јадам многу надвор, повеќе преферирам домашна исхрана.

Затоа може ја викаат џанк-фуд, а? Ваљда пошо покрај фуд, добиваш и џанк :) Јадете по проверени ресторани, проверени јадења, и не јадете брза храна. Така ваквите ситуации ќе ви се сведат на речиси нула.

А најдобро, јадете дома. Ем ќе заштедите пари, ем барем ако најдете влакно, знаете дека е ваше или на некој од домашните... ако тоа ви е некаква утеха.

Мене ми се има случено на роденден да најдам штрафови у тортата од миксерот со кој е правена. Па и не беше лошо...

Имам најдено лебарка во помфрит во седвич:pov: . Бев прилично оддалечен од „Седмица“ и беше прилично жешко. Инаку ќе се вратев и некој таму ќе мораше да ја голтне. Сега ми е жал што не им отидов :toe: . Оттогаш не сум стапнал во „7“.

Ми се имат десено да најдам влакна во ќебапчиња...и то во 3 ќебапи со ред...ај во првото си реков ок е се дешават и си продолжив да си јадам,пооосле гледам и во другите 2...миии се згрози и баталив и ќебапи и све,туу си реков шо баксузиште сум,баш кај мене спаднале тие со влакна :D

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom