Несакана бременост! Што после тоа ?

• Креатор на темата Креатор на темата c i t r o
  • Време на започнување Време на започнување
Апсолутно..ама абортусот ми е многу морничава работа

Поморничаво е во 6 сабајле секој ден да те разбудува бебешки плач/врисок/шум верувај.

• Ми се допаѓа
Reactions: DL5
Поморничаво е во 6 сабајле секој ден да те разбудува бебешки плач/врисок/шум верувај.

Kога-тогаш секој од нас ќе го доживее тоа, па и живот без деца не е живот..како нашите не изродиле и исчувале и направиле луѓе од нас...ама овдека конкретно се работи за погрешно време,погрешни луѓе и лоши услови.

Norlevo day after pill, доколку се испие во првите 72 часа, спасува. Сега е веќе доцна.
Бременоста може законски да се прекине во рок од 3 месеци, и тоа откако девојката претходно ќе оди на комисија од доктори која одлучува дали е во ред по нејзиниот живот.
Абортусот чини околу 200 евра.
Нека не се зеза со приватњаци што те отвараат со капак од тегла ајвар.
И нека направи тест за бременост, се продава во сите аптеки, има од 100 до 600 денари, покажува резултати после првата недела од бременоста.
Пак ќе кажам, дека кој не знае да се заштити, не треба да се ебе.

Истово му се деси на еден другар тој 21 таа 18 беа во врска негде година и некој месец али непланирано цурава забремени, на почеток коа дозна ептен беше испаничен јас му реков да размислат за абортус а он рече нема шанси да убијам нешто што е мое и си го зеде девојчето дома. Неговите најпрво беа шокирани особено мајка му али после се смири а таткому го поддржа одма. Сега има 4месечно бебенце по дома и ептен е среќен и ептен се смени стана поодговорен не останува до касно ко што праевме порано, ретко се пијанчи, кога е излезен со нас најмалу двапати се јавува дома. Ептен се смени на подобро и дури почна да ни ствара и нас желбаа да си направиме по едно бебенце(поготово мене):vozbud:
така да нека не му ја мисли многу другар ти, е сега ако се кратко во врска тоа може да биде проблем

Истово му се деси на еден другар тој 21 таа 18 беа во врска негде година и некој месец али непланирано цурава забремени, на почеток коа дозна ептен беше испаничен јас му реков да размислат за абортус а он рече нема шанси да убијам нешто што е мое и си го зеде девојчето дома. Неговите најпрво беа шокирани особено мајка му али после се смири а таткому го поддржа одма. Сега има 4месечно бебенце по дома и ептен е среќен и ептен се смени стана поодговорен не останува до касно ко што праевме порано, ретко се пијанчи, кога е излезен со нас најмалу двапати се јавува дома. Ептен се смени на подобро и дури почна да ни ствара и нас желбаа да си направиме по едно бебенце(поготово мене):vozbud:
така да нека не му ја мисли многу другар ти, е сега ако се кратко во врска тоа може да биде проблем

Нека се раѓаат македончиња, поучна приказна!

Ама летате со тоа паметот значи...
Секој што е способен да го брцне и да легне да и го брцнат ќе е способен/способна да се сноси со сите настанти последици на пример бебе, многу е убаво да се изонадите и после пу пу не важи, ај еве и ќе абортира и после ако неможе цел живот дете да роди кај ќе е крајот м?
Абе денеска вие децата немате респект ни кон постарите ни на нивните совети нити на ништо затоа заглавувате со се пети и на крај цацко ви е крив а кога се збори се у курац терате и ич матер не онадите, ја да сум затворска казна ќе воведам за неодговрни малолетници со се пумпаат без пардон, па после стерилитетот бил зголем зголемен ќе е кога само со хормони размислуваат глаата за украс им стои.

ве замолувам да прекинете да солите памет со тие муабети како требало да мисли на време, ако знаеле да се клецаат, ќе знаат и деца да чуваат и слично. Секој се нашол во таков момент кога нема кондом. Ајде ти кажи ни(ако си сексуално активна) дали не ти се случило такво нешто?? Ако не верувај дека ќе ти се случи и тогаш нема толку строго да гледаш на ова. Денеска речиси никој од паровите што одат долго време не користат редовно кондоми, што јас секако не го оправдувам, ама ете и на мене ми се случило и на многу други. Е сега како што прочитав во некој од коментарите можеби дечкото не го извадил на време и напраил белја.

Онтопик Нека не паничат толку многу, можеби не е ништо или девојчето само од страв така си умислило дека има некакви симптоми и најпрво тест нека купи, а не да го вади од памет тој другар ти, го жалам...:tapp:

• Ми се допаѓа
Reactions: DL5
Незнам дали има ваква тема,или слична...ја отварам.

Се работи за конкретен проблем (очекувам ваше мислење):

Мој добар другар е пред еден огромен проблем,најверојатно (пошто на цурата и касни 23 дена) затруднил девојка,со која кратко време е во врска, ама најлошо од се е тоа што тој има 22 а таа 18 и двајцата не се спремни за брак,таа уште учи, и двајцата абер немаат од деца.. Тотална конфузија го зафати другар ми.
Она ги има сите симптоми на трудна жена ( гадење, зголемен апетит, глава ја боли)..итн. Ме интересира дали може бременоста да се прекине во рана фаза,имам чуено дека можело со лекарства(незнам дали е точно) , ама без абортус..
Или па нема чаре, ќе мора очигледно кум да бидуам :)

Јас лично како лекар сум против абортусот и било што со што ќе се убие млад живот, но и ако се одлучи на тој чекор девојката треба да знае дека огромни се шансите повеќе никогаш да не забремени...

Секој се нашол во таков момент кога нема кондом. Денеска речиси никој од паровите што одат долго време не користат редовно кондоми, што јас секако не го оправдувам, ама ете и на мене ми се случило и на многу други. Е сега како што прочитав во некој од коментарите можеби дечкото не го извадил на време и напраил белја.

Се додека паровите мислат дека само со кондом и вадење на пенисот пред ејакулација се спречува бременост, ќе има несакани затруднувања. Образувајте се малце бе деца, изгуглајте на нет, барем денес е лесно. ;)

А тоа дека го вади другарот од памет и дека е несериозна за целиот случај, говори моментот што попрво би одела на гости отколку да се тестира.

Се големи познавачи и сексолози мајката :tv:

Абенетиежалмореваканеотрезнатодсабаљевакакомплекснизборојдачитам???
ништо страшно, бе. не мораше да го читаш, нели? :smir:

Секој се нашол во таков момент кога нема кондом. Ајде ти кажи ни(ако си сексуално активна) дали не ти се случило такво нешто?? Ако не верувај дека ќе ти се случи и тогаш нема толку строго да гледаш на ова. Денеска речиси никој од паровите што одат долго време не користат редовно кондоми, што јас секако не го оправдувам, ама ете и на мене ми се случило и на многу други. Е сега како што прочитав во некој од коментарите можеби дечкото не го извадил на време и напраил белја.
ми се случило, да трчам уште сабајле рано 4-5 саат да барам отворен тобако, како не. а да закачам некоja бактерија?? :tapp:

ништо страшно, бе. не мораше да го читаш, нели? :smir:

ми се случило, да трчам уште сабајле рано 4-5 саат да барам отворен тобако, како не. а да закачам некоja бактерија?? :tapp:

Во ред е тоа, јас зборев за постојан сексуален партнер, за некој во кој што имаш доверба и одиш долго време, а не за секс за една вечер

--- надополнето ---

Се додека паровите мислат дека само со кондом и вадење на пенисот пред ејакулација се спречува бременост, ќе има несакани затруднувања. Образувајте се малце бе деца, изгуглајте на нет, барем денес е лесно. ;)

Да, ама факт е дека се ретки тие што редовно користат кондом, и да се остануваше трудна така лесно, до сега на планетава би имале повеќе од десет милијарди луѓе, искрено ова им се случува најчесто на паровите кои не се доволно образовани во врска со сексот и мислат тоа е така брцни наполни и толку

Во ред е тоа, јас зборев за постојан сексуален партнер, за некој во окј што имаш доверба и одиш долго време, а не за секс за една вечер
Мразам да се самоцитирам, ама во случајов е потребно.
Значи:
Вистинскиот мајстор знае кога да го извади за да не ја забремени госпожата :baeh:
Оној кој ќе рече: извини, не знаев дека свршавам. -лаже или нема самоконтрола :)

Мразам да се самоцитирам, ама во случајов е потребно.
Значи:

Оној кој ќе рече: извини, не знаев дека свршавам. -лаже или нема самоконтрола :)

Па јас токму и на тоа мислев, не знам ти како ме разбра?? Не може да сврши а да не знае дека свршува, особено не некој кој што е доволно искусен

Па јас токму и на тоа мислев, не знам ти како ме разбра?? Не може да сврши а да не знае дека свршува, особено не некој кој што е доволно искусен
ок, :smir: ок

доволно искусен. за да се стане доволно искусен, битен е тренингот. :wink:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom