Кога не ја бидува некоја работа која сум ја замислил 

Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Па неможеш така да гледаш, ако ги тргнеш политичарите и некои покрупни бизнисмени процентот на луѓе кои што поштено заработуваат е далеку повеќе од тој твој 1% ...
Проблемот е што секогаш покрај сувото гори и сировото, врз база на некои мафиози, криминалци, коруптивни политичари и функционери и.т.н. се фрла темна дамка врз секој што има некоја пара(не зборам за милионерство) ... али ајт право на сопствено мислење ионака никому не му е гајле за моето или твоето мислење !
Според Социјалистичката догма ... ако имаш пари(макар и еден денар повеќе од другиот/другите) по дифолт си криминалец, а ако немаш е тогаш си 100% ангел ... чудна логика ... мислам премногу генерализирачка !
Мото на Социјализам ... или си еднаков или си мртов ...
Моето мото е сосема спротивно од ова ... никогаш не суди по цела една група, суди ги делата на поединецот(индивидуално) бидејќи секаде има секакви !
позз
Ја незнам што ги извртуваш постовите што јас ги пишав и филозофираш... Убаво реков тој што го боли таско и што не се мачи ИМА ! Тој што се труди цел живот го јаде курот на крај !
Ти докажувај ми слободно како луѓето работат и се чесни бла бла бла... Барем во државава не е така ! Искочи надвор, види што се дешава по школите, види што се дешава по компаниите како се вработува дали според способност или според роднинска врска па дојди тука на форумов да солиш памет ок?
Лошо е да браниш човек кој нечесно ги заработил парите без капка пот да му падне од неговото чело... Убаво реков за таа група на луѓе ми е постот... Ти ми збориш како богатите се вредни, сиромашните се мрзливи тоа во друга држава кај нас не![]()