Нервоза - колку се нервирате и зошто?

• Креатор на темата Креатор на темата bella
  • Време на започнување Време на започнување
Па неможеш така да гледаш, ако ги тргнеш политичарите и некои покрупни бизнисмени процентот на луѓе кои што поштено заработуваат е далеку повеќе од тој твој 1% ...
Проблемот е што секогаш покрај сувото гори и сировото, врз база на некои мафиози, криминалци, коруптивни политичари и функционери и.т.н. се фрла темна дамка врз секој што има некоја пара(не зборам за милионерство) ... али ајт право на сопствено мислење ионака никому не му е гајле за моето или твоето мислење !
Според Социјалистичката догма ... ако имаш пари(макар и еден денар повеќе од другиот/другите) по дифолт си криминалец, а ако немаш е тогаш си 100% ангел ... чудна логика ... мислам премногу генерализирачка !
Мото на Социјализам ... или си еднаков или си мртов ... :tapp:
Моето мото е сосема спротивно од ова ... никогаш не суди по цела една група, суди ги делата на поединецот(индивидуално) бидејќи секаде има секакви !
позз

Ја незнам што ги извртуваш постовите што јас ги пишав и филозофираш... Убаво реков тој што го боли таско и што не се мачи ИМА ! Тој што се труди цел живот го јаде курот на крај !

Ти докажувај ми слободно како луѓето работат и се чесни бла бла бла... Барем во државава не е така ! Искочи надвор, види што се дешава по школите, види што се дешава по компаниите како се вработува дали според способност или според роднинска врска па дојди тука на форумов да солиш памет ок?

Лошо е да браниш човек кој нечесно ги заработил парите без капка пот да му падне од неговото чело... Убаво реков за таа група на луѓе ми е постот... Ти ми збориш како богатите се вредни, сиромашните се мрзливи тоа во друга држава кај нас не :cuc:

Ја незнам што ги извртуваш постовите што јас ги пишав и филозофираш... Убаво реков тој што го боли таско и што не се мачи ИМА ! Тој што се труди цел живот го јаде курот на крај !

Ти докажувај ми слободно како луѓето работат и се чесни бла бла бла... Барем во државава не е така ! Искочи надвор, види што се дешава по школите, види што се дешава по компаниите како се вработува дали според способност или според роднинска врска па дојди тука на форумов да солиш памет ок?

Лошо е да браниш човек кој нечесно ги заработил парите без капка пот да му падне од неговото чело... Убаво реков за таа група на луѓе ми е постот... Ти ми збориш како богатите се вредни, сиромашните се мрзливи тоа во друга држава кај нас не :cuc:

Никаде не ги бранам богаташите, само кажав дека има луѓе што имаат(просек) и што сепак не се занимаваат со никаков криминал и сл.
Политичари, бизнисмени, мафиози и криминалци никогаш не сум бранел и не бранам !
А за тие работи врски по школи, факултети, врски за вработување и сл. ех тоа го има, го имало и ќе го има, тоа е неискоренливо ... и во минатиот систем како и во овие 20 и кусур години самостојност !
Јас ниту сум подобар од другите луѓе, ниту пак сум полош, не верувам во утопии, идеални системи не постојат, ниту пак идеални држави, ниту пак постојат идеални луѓе, човек треба да се приспособи на општеството и на останатите луѓе ако сака да опстои, неможеш да ги смениш луѓето околу тебе ниту пак општеството, ако сакаш да преживееш односно опстоиш ќе мора и ти да станеш волк како нив, како сите така и ти, така и јас !
Ех мене колку работи ме нервираат во општеството и од социо-економски карактер како и од секаков друг карактер ако пишувам ќе ми требаат ХХ страни, го почитувам секое туѓо мислење, но сакам и моето мислење и став да бидат почитувани, тоа е поентата на демократијата, тоа што сме вукојебина од држава е 50% вина на политичарите(и едните и другите) и 50% вина на самиот народ(лузеро-пропаличарски автодеструктивен менталитет) и никој неможе да ме убеди во нешто спротивно !

Последново време 24 часа на ден сум под нервози али за џабе изгледа е.
Поради тие нервози грешам често и чувствувам страв на секој чекор за многу работи за кои порано око не ми трепнувало.
А нервози поради скоро се, чувствувам како ми се руши цел свет околу мене, ништо не ми излегува по план и тн и тн.

Најмногу од се ме фаќа нервоза кога треба да излегувам од дома и баш во тој момент ќе имам заборавено нешто и нормално ќе не можам да го најдам, се брзам и тогаш веќе вулканот веќе ќе доживее ерупција.

Убедливо највеќе се нервирам со егоисти кои по ниедна цена не отстапуваат од нивното мислење.
Се нервирам Баерн кога губи,Реал кога тепа...
Се нервирам од неправди(особено финансиски).
Од задоцнување на договорено итн итн

Ако имаш проблем, и не можеш да го решиш, не се нервирај...ЏАБЕ Е...
Е са ако имаш проблем и се решава, не се нервирај, ќе се реши ....
СЕ ЌЕ ПОМИНИ, НЕМА МАЖ ШТО ЌЕ ГО ЗАСТАНИ ВРЕМЕТО....
Проблемот е само то шо 24/7 се нервирам, мислам, МИР немам во душата, а знам дека се е со причина
се редат работите, ама џабе ќе речи некој седи бате не мисли прај си шо ти е убо, не се нервирај....е ај да спијам да не мислам хаха подруго не можи, и на сон се нервирам грдо сонувам ЕКСИК!

Стаете си камче во патиката.

Ако ви се сите коцки во животот наредени како што треба, ставете си камче во патиката, да боцка и да нервира.

Јас се нервирам најмногу од работата. Кога нема проекти, сметките стигнуваат, се ближи празник или роденден, нешта фалат по дома се треба да се купи... а платата од маж ми пола не покрива од тоа
После се нервирам кога заработувам повеќе од него, станува неподнослив се му пречи, се расправа со сите и не признава дека проектот мој е во прашање.
И така мене работата ми е камче во патиката, кога е се во ред или знаеш дека е се оди накај средување да имаш за што да се нервираш.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom