Непотребни навики...

• Креатор на темата Креатор на темата Маwечко
  • Време на започнување Време на започнување
Член од
25 јануари 2007
Мислења
6.775
Поени од реакции
314
“Непотребни“ навики...

Дали имате некоја навика која постојано ја практикувате,т.е. дали имате нешто со што прекумерно се оптеретувате и ако не го направите не ви е мирна душичката?

Јас на пример сум преголем хигиеничар и ако допрам и најмала ситница морам да ги ги измијам рацете,зашто во спротивно нема да можам воопшто да си го допрам лицето, а уште помалку да јадам.
Или пак ако некој сака да ми ја фаќа косата или лицето,прво му препорачувам да си ги измие рацете.

Па имате ли вие некоја ваква навика која ја излудува околината?:)

Хммм имам...ама ја ги сметам за потребни,па ако му смета на некој,ми е гајле...
На пример,неможам да пијам од иста чаша со друг,порано не сакав да пијам воопшто од шише,и многу сум гадлив за некои работи...на пример ако некој почне да ми зборуе глупости додека јадам,одма повракам,а очигледно тој факт некои луге го користат за да си напраат шала....маму им....

Се` мора да ми е однапред испланирано. Пример-за излегување мора да го знам првичниот план минимум 2 саати пред излегувањето, или се курчам и останувам дома.:icon_lol:

И имам еден физички тик поврзан со брадата, ама ако ви го кажам сите ќе ми го правите кога ќе ме видите и ќе полудам.:icon_lol:

Во околината сакам се да е чисто
(Кога бев на одмор годинава...влегуваме во куќата,лом беше,се расчисти што се расчисти...
Одам кај тетка ми во другата куќа,таму останало како што беше кога дојдовме...си седат си пијат кафе,к ги боли...ама тоа е)
Потоа...косата,мора да ми биде наместена како што треба...иначе цел ден ке ја фаќам дали ми е добра итн...
Тоа ми се непотребните навики...ако ми текне уште нешто ќе пишам:)

кога некој ќе лупне бисер, или ќе направи нешо идиотско викам "ајдееееееееееее". Ги излудувам другарите, дури и банален сум, ама шо да правам, тоа ми е автоматска реакција. не ни забележувам кога го правам тоа
а и левата веѓа често ја кревам нагоре кога нешо не ми е најјасно...:toe:

Имам навика да ги ставам сите предмети на истото место каде што стоеле,ако бидат случајно разместени(понекогаш ми оди на нерви тоа,ама јебига,навика:))а,во последно време почнав да си ја грицкам цело време долната усна:uvo::toe:

A се рачуна ли пцуење на утакмица,на стадион пред телевизор?

Имав, ама имав многу непотребни навики ...

Ги крцкав прстите, (овие другиве се малку гадни па нема да ги спомнувам :pos: )

Ама сега веројатно и немам некоја непотребна навика, или барем не сум свесен за тоа.

А нешто што многу ми пречи е некој што си ги грицка ноктите ... :tapp:

ПЛАНИРАМ! Сите ми ги мрзат плановите. Ама сакам се да ми е испланирано до минута. Дури и кога некад искачаме у шетња јас прашувам колку време ќе шетаме и тогаш сите здивуваат:kesa: Ама највише мрзам па кога правам нешто, а не знам колку долго ќе го правам... Инаку, колку за информација, никогаш не ми испаѓаат плановите. Второ, поврзано со првото е што уште на 5ти декември (на 4ти ми е роденден) почнувам да го планирам славењето за наредниот. И тоа сите ги нервира:kesa: Си ги грицкам подноктиците, тоа е болно и страшно, ама јебига, тапа сум... И доста луѓе се нервираат што долго мислам кој парфем да си го ставам, ама јас мирисите ги поврзувам со расположението... очигледно тоа некој не го разбира...:nesum:

Паааа кога учам мора се да е во некој мој ред,не совршен,ама да има некој уметнички хаос и секогаш ама секогаш значи мора да биде исто така наместено и средено,во спротивно неможам да се сконцентрирам.Облеката или да ми е скроз расфралана или наместена по бои,средина нема,не го можам поинаку тоа,така ми е ставено у глава и крај!
Иам уште неколку ама ... не се за кажување!
Еххх заборавив,несакам да делам јадење.И да знам дека ќе ми остане сепак несакам да ми се мешаат во чинијата,ууууф колку ме нервира,а не дека нешто се гадам.

Не сакам баш спонтаност, сакам кога одам негде да ми се каже од А до Ш како ќе изгледа. Пример, за излегување, сакам да знам од колку до колку ќе седеме, што ќе нарачуваме, што музика се пушта во местото, кој ќе доаѓа со нас, колку ќе има гужва... Најчесто никој не располага со овие информации па така си останувам кај што сум :-D

Исто, мразам да пијам од шише од кое ЗНАМ дека пиеле и други, заедничка чаша и слично, мразам кога некој ќе ми побара гриз или голтка, исто не сакам да јадеме од заедничка чинија (пр. пуканки). Ете така си е

Не го сметам за лоша навика тоа што сакам се да имам испланирано, но се мразам себеси поради тоа што си ги грицкам ноктите и никако неможам да ја искоренам оваа навика :zid:

Освен што грицкам нокти и се што се наоѓа околу нив,ја грицкам долната или горната усна,и исто така понекогаш го виткам увото незнам за друго :icon_lol:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom