Edna slucka koja me ostavi bez zbor me natera da razmisluvam na ovaa tema!Se pronajdov sebesi kako licnost najneodgovorna na svetot,nikogas ne sum se custvuvala poloso i sekogas ke go pametam ova,za nikogas da ne go povtoram!
Patuvav za Ohrid,na odmor trebase da idam!So drugarka mi sedevme na razlicni sedista poso nema guzva i sakavme da ni bide posiroko!Vo negotino vleze eden tip,so drugari,i oni odele u ohrid na odmor!On sedna do mene,drugar mu do drugarka mi...ok...pocna neso da mi zboruva,bla bla,kaj idete,kade ke ste smesteni!Vecerta pred da trgneme nemav spieno ic,ne mi se spiese ni po patot ama tokmu pred Ohrid,kaj znakot za seloto Kosel,padnav vo koma,sum zaspala cvrsto..parite so gi nosev so mene mi bea staveni vo novcanik,novcanikot mi bese staven vo tasnata so ja nosev na ramo i ja drzev pred mene vo skut!Nisto ne bi mozelo da i se sluci neli?
Stignavme vo ohrid,bev mn vozbudena i edvaj cekam da idam na kafe niz carsijata!Gi zemav torbite i otidovme da cekame taxi!Na drugarka mi i se piese sokce,pa i kazav deka ja ke ja castam!Brknuvam vo cantata,MI GO NEMA PARICNIKOT!site pari mi bea vnatre!gi nema ni vo avtobusot,guzva,guzva,zesko,mene mi se stemni pred oci!KAKO MOZEV DA ZABORAVAM NA PARITE BE!KAKO MOZEV DA NE PROVERAM KAJ MI E NOVCANIKOT!samo za eden moment zaboraviv na niv,a onoj do mene go iskoristil mojot cvrst son i mi go ukral!Tipot go nemase nigde,go barav niz avtobuskata...duri i se zacudiv zaso ne mi kaza cao,koga za vreme na cel pat bukvalno ne prestana da mi pravi muabet!
KAKO MOZEV DA BIDAM TOLKU NEODGOVORNA!ke se potrudam stvarno nikogas ova da ne mi se povtori!Prvite tri dena od odmorot mi bea pekolni,pari najdov ali do krajot na zivotv ke mi ostane faktot deka bev ZA NIKADE,nikogas NE MISLEV DEKA MOZAM DA BIDAM TOLKU neodgovorna!
vi se slucilo li vas neso slicno!Ne e problemot do materijalnoto,problemot e toa sto se zaboravame po neso drugo,izbrzuvame i na krajot sledi kaenje!