- Член од
- 21 јануари 2009
- Мислења
- 8.831
- Поени од реакции
- 8.863
Не тврдам дека важи за сите и дека сум сто процентно у право, али бар по мое искуство, женските се тие што почесто викаат за некој тип дека ги искористил и дека си поиграл со нивните емоции на доверба и љубов. И дека сите машки се исти гомна, дека сакаат да ги легнат и се грижат само за нивното тело.
Затоа што се правдаат. А не затоа што навистина го мислат истото.
Ако се плеснам со некој што го знам релативно кратко и со кого не сум во врска, логично не очекувам (и се надевам дека нема) утредента да ми дојде со веренички прстен.
Е сега, на цуцата и било арно, ама после и текнало дека могуќе е да ја осудуваат за нејзиниот избор. Веројатно и таа самата осудува други, па некако тешко и паѓа да биде ,,виновникот,,.
И - да даам! Мажот е крив, секако. Мажот е крив само ако ја силува. Ниту една друга ситуација не може да му се препише лично и само на него.
Тоа ти е како да се плеснеш со женската на другар ти, и да му речеш, абе она е крива, ме искористи. Лол бе.
--- надополнето: 21 март 2013 во 02:44 ---
Никој не меша баби и жаби, али не можеш да тврдиш дека денеска младите имаат многу подобар социјален живот.Да беше така како што велиш ти, немала (што читам од темиве) да си пронајдеш „тетин“ туку ќе си останела сама и ќе си го терала својот живот, нели?Околината и ден денес е немилосрдна кон таквите, не била само тогаш....
Жити се?!
Во фамилија сме скоро сите женски деца, 2ца машки само имаме.
Од сите, ама баш сите жени само една е мажена, и се омажи на 29 години. А со типот беше бар едно 4-5 години сигурно.
Од сите братучедки, јас и сестра ми сме најмали. Што значи дека сите братучедки се доста постари од мене. Живеат сами, со цимерки, со дечковците, но ниту една ниту е мажена, ниту има планови за скоро.
И ниту од дома ги замараат, ниту па некој друг. Си имаат такво друштво покрај себе, немажени/неженети, си чуваат кучиња, мачки, хрчаци и желки, и немаат намера пред се, затоа што ниту имаат свој стан сами да живеат, а не со баби и дедовци, ниту имаат можност моментално да ја расклатат својата кариера, зошто една грешка и одма ќе се најде некој друг.
И братучедите, исто така, не ми се женети.
Не гледам некој од нив нарочито да пати и страда поради тоа, или некој да го замараат поради тоа.
Мене бре ми викаат немој да ти текнало таква работа (од баба ми, до родниниве) а најдолга врска имам од сите

Приликите се такви, што никој не е ниту обезбеден со дом, а не со друго, ниту па се постигнува да создадеш нешто за себе, а не за поколение.
--- надополнето: 21 март 2013 во 02:55 ---
Или можеш да им одговориш како јас што им одговарам
1. Лезбејка сум, бабо, Грујо не ми дава да се оженам
2. Не верувам во брак, може само вонбрачно дете да родам, па ќе си го гледаме заедно
изразот на лицето на тетките/бабите па и на моите дома ... прајслес![]()
Ах, јас им викам секогаш дека некој разведен со деца ќе земам, чисто ич никад да не раѓам

Ова секако роднините мои од твојот крај, овие моиве дома верувам се молат да не ми текне мажачка