Немажени/Неженети

• Креатор на темата Креатор на темата Borg_Drone
  • Време на започнување Време на започнување
Мене ме интересира вие лично што правите во врска со ова прашање да се промени менталитетот кај нас?

Јас 90% од жените што ги знам не сакаат ни да имаат нешто со мажи кои работат било што(таксист,келнер,молер и сл) а камоли пак да се омажат со нив.

Да не збориме пак за земјоделци кои се утепуваат од работа.Жив пример ти е Луки.

Друже Луки не го знам, ама тешко да поверувам во тоа дека е земјоделец. Мене ми делува ко факултетски образовано дете и тоа во странство и веројатно не ни живее тука. Неговата добра смисла за хумор веројатно помага да не осетите дека е далеку од земјава. Ајде речете мавам на тепка, ама можам да се кладам дека е така.

:)

Јас имам другарки што имаат долги врски со луѓе што се невработени, некои и се омажија за невработени. И сега што правиме?

Мене ме интересира вие лично што правите во врска со ова прашање да се промени менталитетот кај нас?
Ги избегавам тетките и бабите колку можам. А ги видам на улица одма бегам на друга страна со време пред да ме заприметат. Едноставно замараат со муабетите. Ама проблем е што муабетите за женачки и мажачки не се резервирани за баби, почнаа и врсници/чки да ги прават.
Катастрофа. Свадбата ја кажуваат како најголем успех во животот. Па уште дете ако има некој егото до небо кренато. Ништо не можеш да направиш освен муабетот на друга тема да го смениш.

Јас му пренесов на сите роднини дека една врачара ми гледаше на црно предено и ми кажа дека денот кога ќе се оженам за една недела Госпо ќе земе еден член од фамилијата до второ колено.
Сега никој не ме прашува што, кога и како.

Ги избегавам тетките и бабите колку можам. А ги видам на улица одма бегам на друга страна со време пред да ме заприметат. Едноставно замараат со муабетите. Ама проблем е што муабетите за женачки и мажачки не се резервирани за баби, почнаа и врсници/чки да ги прават.
Катастрофа. Свадбата ја кажуваат како најголем успех во животот. Па уште дете ако има некој егото до небо кренато. Ништо не можеш да направиш освен муабетот на друга тема да го смениш.

Тоа е убав момент за споделување пријателе.

- Еј се венчав со тој и тој - ти вика некоја пријателка, пријател сеедно со насмевка на лице.

-Еј ми се роди ќерка, син.

Тоа се убави вести. Камо да ги слушаме почесто. Но, другата страна од паричката не е убава. Не се стапува во брак зашто така треба и не се гледа човек попреку зашто уште не влегол во брак. Луѓе сме мајке му, животната приказна не може да ти биде идентична ко на друг. Имате луѓе на 28 години имаат среден живот во секој аспект и супер за нив, ама немој да го гледаш попреку тој што нема. Што би рекол чале, ако на човек му е убаво или се чувствува некако кој си па ти да му кажеш дека не е така? Глеј си работа.

Или можеш да им одговориш како јас што им одговарам
1. Лезбејка сум, бабо, Грујо не ми дава да се оженам
2. Не верувам во брак, може само вонбрачно дете да родам, па ќе си го гледаме заедно
изразот на лицето на тетките/бабите па и на моите дома ... прајслес :D

Или можеш да им одговориш како јас што им одговарам
1. Лезбејка сум, бабо, Грујо не ми дава да се оженам
2. Не верувам во брак, може само вонбрачно дете да родам, па ќе си го гледаме заедно
изразот на лицето на тетките/бабите па и на моите дома ... прајслес :D
Моиве се помодерни. Тоа да им го речеш ќе ти одгворат: “мода е тоа, ќе ти помине за година две.“ :D
Ела разбери се да те видам.

Јас 90% од жените што ги знам не сакаат ни да имаат нешто со мажи кои работат било што(таксист,келнер,молер и сл) а камоли пак да се омажат со нив.

Да не збориме пак за земјоделци кои се утепуваат од работа.Жив пример ти е Луки.

Аха, а го батали фактот дека Луки доби највеќе понуди на форум?
--- надополнето: 10 март 2013 во 21:33 ---
Моиве се помодерни. Тоа да им го речеш ќе ти одгворат: “мода е тоа, ќе ти помине за година две.“ :D

Кажи им дека си стерилен.

Аха, а го батали фактот дека Луки доби највеќе понуди на форум?
--- надополнето: 10 март 2013 во 21:33 ---

Кажи им дека си стерилен.

Тоа што си играте мајтап со Луки е друга работа.

А може ли јас да не сам темата на разговор.. :):):)

Иначе мајтапчиски, добијах понуди тука од 3 моми. Неса, Анфем, и Плавоока. Неса и Анфем имат сериозни дечковци, а Плавоока е скупска шмизла (шо на мен баш не ми одговара)....

Ако се модерни тогаш ќе знаат дека тоа си е твоја работа и нема што нив да ги интересира. :)
Кај мене најмногу пали, Не верувам во брак, не чекајте свадба.

Си играМе? Пак донесуваш заклучоци и осудуваш? Лошо Македонеро, лошо... Барем не глуми фримајнд. :)

Не глумам.Не за џабе ви поставуваше Луки прашање на тема:мажите прашуваат а жените одговараат-зошто не сакате земјоделци.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom