Немажени/Неженети

• Креатор на темата Креатор на темата Borg_Drone
  • Време на започнување Време на започнување
Ако ти бираш работник :)
Но ќе одбереш жена што веќе родила, а не што допрва треба да го роди првото дете.
Значи не некоја што сега стапила во брак.
Тоа повлекува во просек 2 породилни боледување во наредните 5 години.
Да и сум имал подобро искуство со таквите во брак и со деца окулу 40 години најдобро...ова само грубо го кажувам и немам никакви предрасуди но статистички е поверојатно да се покорисни но зависи и за каква работна позиција. Се знае нема трудичко помалку е веројатно да си кидне и бара друга работа имаат поголемо работно искуство а не се сепак многу стари...но од друга страна знаат да бидат помалку флексибилни со работното време.
--- надополнето: 22 март 2013 во 01:37 ---
Не, не сакам, но овде има луѓе кои да, ги знам приватно, и ми е важно нивното мислење и не сакам да бидат ставени во идиотски и навистина неетички ситуации.
И второ, прекини ја дискусијата тука, без оглед што јас знам или не знам за тебе, не се осмелив да изнесувам вистинити или лажни работи за тебе на јавен форум.

Мислам дека сум доволно јасна.
Инаку јас се трудам да не кажувам ништо многу лично за мене има кретени кој после тупат за тоа...ако се знам со некого по ПП или во живо може муабет да си правам. Затоа не им пишав горе за тоа што ме прашуваа не е нивна работа...секој ли мора се да знае во ова село Кајганово.:)

П.С. Од кај знам знам може сум Поп од МПЦ.

Стефус за министер за интернационално сексање!!!! :icon_lol:
Значи Министерство за Полови Односи во чиј склоп ќе влегуваат:
-Агенција за стројништво
-Биро за свадбарење
-Инспекторат за брачни односи
све фино лепо регулирано со закон за размножување и правилник за полови односи и други подзаконски акти.

Да и сум имал подобро искуство со таквите во брак и со деца окулу 40 години најдобро...ова само грубо го кажувам и немам никакви предрасуди но статистички е поверојатно да се покорисни но зависи и за каква работна позиција. Се знае нема трудичко помалку е веројатно да си кидне и бара друга работа имаат поголемо работно искуство а не се сепак многу стари...но од друга страна знаат да бидат помалку флексибилни со работното време.
--- надополнето: 22 март 2013 во 01:37 ---

Инаку јас се трудам да не кажувам ништо многу лично за мене има кретени кој после тупат за тоа...ако се знам со некого по ПП или во живо може муабет да си правам. Затоа не им пишав горе за тоа што ме прашуваа не е нивна работа...секој ли мора се да знае во ова село Кајганово.:)

П.С. Од кај знам знам може сум Поп од МПЦ.

Јас познавам лично луѓе од форум.
Нека тупи колку сака, да сум сакала да не кажам нешто, немало.
Има информации онолку колку што јас сметам дека е Ок да има.

Јас познавам лично луѓе од форум.
Нека тупи колку сака, да сум сакала да не кажам нешто, немало.
Има информации онолку колку што јас сметам дека е Ок да има.
Да сама си одлучуваш...кој колку си сака. Се разбира за секоја одлука има последица...слободата носи и лична одговорност :)

Не, не сакам, но овде има луѓе кои да, ги знам приватно, и ми е важно нивното мислење и не сакам да бидат ставени во идиотски и навистина неетички ситуации.
И второ, прекини ја дискусијата тука, без оглед што јас знам или не знам за тебе, не се осмелив да изнесувам вистинити или лажни работи за тебе на јавен форум.

Мислам дека сум доволно јасна.

Добро бе, ќе ја прекинеме само не требаше толку да се тревожиш, јас го пишувам тоа што ти го имаш пишувано и на форум, јас ништо повеќе немам од тоа пишувано.Јас ништо друго немам пишувано, не ни посочив како се викаш ниту пак каде живееш...
Дали е ова некаква закана спрема мене?Или, навистина е закана па сакаш да одиме во крајности?
Или пак и ти како мене ќе се повлечиш мирно и ќе ја затвориш дискусијава?

Ти прочита некаде закана? Ако прочита, посочи каде.
И не, не изнесуваш работи што сум ги кажала на форум, туку ги испревртуваш до крајности. Сега те молам не се занимавај повеќе со мене, очигледно ништо не сфати од дискусијата на темава.

Ти прочита некаде закана? Ако прочита, посочи каде.
И не, не изнесуваш работи што сум ги кажала на форум, туку ги испревртуваш до крајности. Сега те молам не се занимавај повеќе со мене, очигледно ништо не сфати од дискусијата на темава.

Јас не се занимавам со тебе, ти мене ме цитираше.Што се однесува до тоа погоре, само прашувам.......

3. Знам и доста случаеви каде што девојчето одма после матура се мажи и во тек на 2 години раѓа две деца и толку. Со 20 години поминала преку редот. А што видела таа од животот? Ќе ги гледа децата дур израснат и ете ја 40 години. И после што? Не викам дека сите се несреќни но ја мислам ко ќе стапиш во брак тоа е можеби врвот на љубовта помеѓу двајца личности, па проживеј си малце со жената. За деца има и после време. Жените во денешо време и со повеќе години можат да раѓаат деца а и луѓето воопшто живеат повеќе затоа нема потреба од многу брзајне.

Ова ти е апла генерализирање до јаја. Ах бре тој Секс и град што ви направи.
А што видела од животот таа која се омажила на 30 одговори ми? Прошетала по светов? На крстарење дан била? Yeah right, во Македонија видување од животот а на 20 години, а на 30 исто ти е. Еден десетодневен одмор може да си го дозволи и таа која се омажила на 20, и таа која се омажила на 30 години. Тоа е македонското видување во животот.
Зошто ова не се гледа од друга страна? На пример, девојката која се омажила на 20 години, на 50 години ќе може да си шета раат по бањи со сопругот од пари кои ги заштедиле во текот на животот.
Оваа другата, што се омажила на 30, ќе гледа деца до 60.

И на крај, да си кажам дека сметам дека годините не се важни за брак. Секој си одлучува за себе. Немам јас што да го осудувам тој што се оженил на 20, исто како што немам право да ја осудувам онаа која се оженила на 40 години. На крај краева, па зар малце разводи има по светов, независно од возраста на стапување во брак.
--- надополнето: 22 март 2013 во 14:26 ---
За мене бракот бил и ќе остане голема глупост, нешто од што има корист само државата и црквата.
На брачните другари им останува само споменот на убавите моменти и на сите илузии што ги имале пред да стапат во брак.

Не те разбирам. Убави моменти нема после стапување во брак?

^
Не ми беше поентата дека сите што се мажиле на 20 години не виделе нешто, сакав само да потенцирам дека имам видено некој случаеви на девојчина, на кој после завршувајне гимназија главна цел им беше да се мажат. Не е работата за шетајне или слично ама во тие години, после средно, ги правиш можеби најважните чекори за во животот. Чисто се сомневам дека на сите во тие години тоа им е јасно. Ама мене не ми пречи, секој како што сака, нели. И не ми беше толку проблемот со мажејне на 20 години ама до 22 ќе имаат 2 деца и ќе ги гледаат дур нараснат. Тое ќе им биде главна работа до 40, читај ги и следните 2 реченици. Ја не осудував туку опишав тоа што сум гледал.

^
И не ми беше толку проблемот со мажејне на 20 години ама до 22 ќе имаат 2 деца и ќе ги гледаат дур нараснат. Тое ќе им биде главна работа до 40, читај ги и следните 2 реченици.

А лошо е главната работа и цел во животот да ти биде да изгледаш деца? Хмм за некого тоа е најголем благослов, не е лошо. На некои девојки цел во животот им е кариера, на некои семејство. И двете се во право.
И на девојките кои ќе родат деца на 30 години, тоа ќе им биде главна работа до 50. Не гледам тука некоја разлика.

Не те разбирам. Убави моменти нема после стапување во брак?

Јас сум ЗА партнерство, за врска, за топла постела :) Нема поубаво од тоа да бидеш во заедно со некој што го сакаш. Муабетот ми е дека за да се има тоа, не мора да си во брак.
Кога си ветуваш љубов, ти го правиш тоа пред партнерот, ако си верник, и пред Бога. Амадржавата и Црквата си зеле за право, таа да бидат медијатори. Безвезарија!

И многу е тешко кога те гледаат како да си нетаман, само затоа што не си во брак, зашто бракот е издигнат на пиедестал. А колку среќни бракови има? Дел од моите другарки се омажија многу млади. И ниту една не беше среќна.

А лошо е главната работа и цел во животот да ти биде да изгледаш деца? Хмм за некого тоа е најголем благослов, не е лошо. На некои девојки цел во животот им е кариера, на некои семејство. И двете се во право.
И на девојките кои ќе родат деца на 30 години, тоа ќе им биде главна работа до 50. Не гледам тука некоја разлика.
Аргументот ми беше: Ако стапиш во брак на 20 години, тогаш имаш некоја година да поживејш со брачниот партнер, врвот на љубовта е. Ќе си живеете заедно, ќе си одите на патувајна, ќе излагате итн. едноставно само тие двајца се без поголеми обврски како деца, кој иако ја цврсто сум за тоа секој да има деца, тоа може и да чека 2-3 години, не бега тоа. Зацврсти го бракот, помини пкрекрасно време со мажот/жената па после и деца ќе има. Деца се, како што викаш, благослов ама се и обврска и ти го ограничува малце и животот. Не гледам оти малце не може да се чека. Ама како што реков, секој си знае за себе, ама ја за мене пример би сакал деца после 2-3 години во брак.
Исто така некому му е главна цел во животот...можеби, тоа ќе покаже времето. Ама некој од тие што су ги гледал сакаат ем деца ем слобода ем све, е нема. Затоа за секој чекор треба многу добро да се размисли оти да не има после незадоволство поради тоа.

Јас не се занимавам со тебе, ти мене ме цитираше.Што се однесува до тоа погоре, само прашувам.......
Јас тебе те цитирав стрикно онтопик.
Ти почна да лаеш за мене, мојата партиска припадност, патриотски чувства итн.
Имај доблест да се извиниш барем.
А и не мораш. Сеедно е, досадно е веќе.

Јас тебе те цитирав стрикно онтопик.
Ти почна да лаеш за мене, мојата партиска припадност, патриотски чувства итн.
Имај доблест да се извиниш барем.
А и не мораш. Сеедно е, досадно е веќе.

Ја разбирам твојата претерана љубов спрема животните, ама луѓето комуницираат, се смеат, плачат, се веселат, се обвинуваат, се пцујат, се тепаат меѓусебе, пијат ракија заедно, но не лаат.Ако кај тебе твоите лаат тоа е друга работа, јас ѕвончиња и синџирчиња да им купам немам, си се обратила кај погрешен човек за тоа.......зошто јас комуницирам и користам јазик за комуникација наречен „Македонски јазик“ и немам кучиња дома а и да имам би ги дал на Кинези да направат супа од нив.Се навлеков на таа програмата на Груевски, три деца морам да ги прехранам некако и на тоа морам да мислам............

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom