Нема жена како Шеќеринска во Македонија

• Креатор на темата Креатор на темата bitushanec
  • Време на започнување Време на започнување

bitushanec

Борец за човекови права
Член од
17 јануари 2006
Мислења
3.741
Поени од реакции
815
Нема жена како Секиринска во Македонија...

1. сака да победи на избори, а нема програма за економски, општествен, образовен и кутлурен напредок на Македонија за периодот 2008-2012 г. Кога сега нема капацитет да напише една предизборна програма на хартија, не постои нормално интелегентен човек кој верува дека таков политичар има било каков капацитет да ја продвижи Македонија напред со реални дејствија. Ни пушта ''патки'' што направила позицијата, но не кажува што би направила нејзината политичка опција! Како да гласам за некој, кој што ништо нема да направи, дури ниту размислува нешто да направи?! 13 години владееја со жална Македонија такви оговарачи и демагози, па затоа во тој период Македонија отиде во калта не само не економски план, туку воопшто се случи општа деградација на целата држава.

2. сака да ја гласа македонскиот народ, а јавно најавува дека ќе го избрише македонскиот идентитет т.е. ќе постигне "компромис" со Грција. Грција тој "компромис" го прифаќа единствено со бришење на македонското национално име, македонскиот јазик, македонската црква и МПЦ, македонската култура, уметност итн. Јас не познавам свесен етнички Македонец, кој би гласал за таква личност. Вели, треба да ја заборавиме историјата, а без историја нема народ и нација.

Нешто за компромисчиите со Грција:
Милиони македонци низ историјата загинале BO одбрана на македонскиот идентитет и некоја излорана групација на неспособни небивалици кои не знаат ништо во животот да работат и да печалат пар, со еден потпис сакаат да избришат цел еден народ, кој очигледно не го чувствуват за свој. Кога веќе не ја знаат македонската историја, изгледа од тие нивни омилени српски песни и фолклор, не слушале никогаш стари македонски песни, кои се жива прераскажана историја на Македонецот низ мелодија, па да чуjат дека 70% од нашите песни се за Македонија и Македонците.

3. сака да ја гласаат младите Македонци, но нема дете, а е мажена?! Како ќе мисли на иднината на моите деца, ако нема сопствено дете?! За чија иднина ќе се бори? Боже мој, некои луѓе не можат да родат сопствени деца, но затоа секој таков нормален, добар, хуман и емотивен човек посвојува деца- смислата на животот после 30-та година на секој сосема нормален човек.

Политичарите со деца донесуваат одлуки за државата, кои ќе обезбедат иднина и на нивните деца, а себичните кариеристи мислат само на себе. Кој мисли само на себе, на сопствениот џеб , нема да мисли ниту на мојата иднина, ниту на иднината на моите деца т.е. на државата.

:pos:4. ветува влез во ЕУ, но слични такви ветувања слушнаме од истата партија наназад 20 години и ништо од тоа не се исполнува. Во ЕУ се влегува само со европски стандарди на економијата и правото, кои се уништени во Македонија 1993 г., со криминалната приватизација и грабализација на македонските претпријатија и државeн имот, како и со партизација на судството со избрирање на вечни судии 1995 г. А како некој без програма и креативност, може нешто да направи?

Па политиката не е за "муви бeз глави"!

13 години владееја со жална Македонија такви оговарачи и демагози, па затоа во тој период Македонија отиде во калта не само не економски план, туку воопшто се случи општа деградација на целата држава.

"!

Gebels, uste 100 pati da povtoris nema da ti pomine lagata. 8 god DPMNE i 9 god. SDSM vladeea so Makedonija.
Aj sega napisi za garderobata na Sekjerinska. :pos2: :pos2:
Chobani o Shabanima. hehe..
http://www.vecer.com.mk/?ItemID=C622AC01CC3D6344B48B299DE7F863E2

На Шекернава најпаметно и е да оди и да си направи дете, барем да биде некако до корис за државава.

На Шекернава најпаметно и е да оди и да си направи дете, барем да биде некако до корис за државава.
Мислиш дека ако направи дете тоа дете ќе биде од корист? ...рада на квадрат ??

И уште нешто ако ја интересираа млади ќе имаше и по некој млад на митинзите вака ги собира пензионерските здруженија и со нив лумпува по плоштади, си праат геријатриски забави.

како ги изброја 8 години...?

Prvo ti soberi mi gi 13 na SDSM, slusam na mitinzi se kazuva brojka i od 17.
Pocna Grujo i negovite posledni 2 god. vlast da gi broi vo 17 na SDSM. Koja patetika....
Zingo:
- sto napravija oligarsite (zingo za oligarsi ???) za ovi sedamnaes godini pocituvani moi (robovi) Kratovcani, milo mi e sto ve gledam(moi verni slugi) vo volkav broj ovde(zosto samo ako nekoj ne dosol, nema bonovi za hrana)
Abe kako ne vi e grev, Kratovcani ziveat vo 50-ti godini seuste, koga se delelo maslo i brasno so takanareceni "tackici"..
Nema veze terajte si , narodot kje si go kaze svoeto na prvi juni.

абе и 3 треба да направи според новата кампања имај трето дете
ама се прашувам дали ќе има државава корист или штета од Шеќерки јуниор ???

Значи нема граница до каде може да оди вашата беда и глупост.

Prvo ti soberi mi gi 13 na SDSM, slusam na mitinzi se kazuva brojka i od 17.
Pocna Grujo i negovite posledni 2 god. vlast da gi broi vo 17 na SDSM. Koja patetika....
Zingo:
- sto napravija oligarsite (zingo za oligarsi ???) za ovi sedamnaes godini pocituvani moi (robovi) Kratovcani, milo mi e sto ve gledam(moi verni slugi) vo volkav broj ovde(zosto samo ako nekoj ne dosol, nema bonovi za hrana)
Abe kako ne vi e grev, Kratovcani ziveat vo 50-ti godini seuste, koga se delelo maslo i brasno so takanareceni "tackici"..
Nema veze terajte si , narodot kje si go kaze svoeto na prvi juni.

SDSM vlada 1992-1999 g.
SDSM vlada 2002-2006 g.
:helou:

Tuku, sto si zapnal za godinite. Daj komentiraj za programata na SDSM za 2008-2012 g., za najavata deka ke go izbrisat makedonskiot naord itn. :pos:

Ili ne ti se zboruva za takvi rabokje, kiksovite na vasata partija:helou:

Значи нема граница до каде може да оди вашата беда и глупост.

Cekaj, daj konjkretno kazi sto e bedno, glupo i nevistinito.
Vaka opsto zborenje, samo se priznava deka gornono e vistinito :pos:

Prvo ti soberi mi gi 13 na SDSM

Комунисти учествуваат и во експертската влада, ама нема да ги броиме нив.

92-94
94-98
02-06

= 10 години власт на СДС

98-02 (тука ќе ги рачунаме 3 години затоа што 2001 година имавме широка коалиција, и таа ќе ја сметаме во заедничкото пердашење на Македонија)
06-**
= 5 години власт на ДПМНЕ.

Заедничко пердашење:
91, 2001 = ~2 години заедничко пердашење.

10 СДС + 5 ДПМНЕ + 2 заеднички = 17 години асолно харање и пердашење на Македонија...

И?

Предлог совет во која насока да се движи темата?

Пример: Приватниот живот на Рада. Ќе биде жива досада. Wild guess.
Или, СДСМ како партија и нивната коалиција. Зборано веќе презборано дури досадно има милиони други теми.
Не ми е јасно?:toe:

Генералното мислење за Рада го делам со тебе. Игнорантен кон народот кариерист е. Можеби тоа што нема дете навидум делува ирелевантно ама многу поголема емптија и рзбирање за еден народ би имала доколку некогаш во животот би почуствувала на пример мајчинска љубов.
Вака ми делува само како повеќе среќен во сопствената професионална реализцијата тинејџер кој порснал во друштво на политичари и не научил ништо во животот надвор од некоја си слепо зацртана цел за победа во рамките на која не постои простор за размисла во врска со “простата раја“ и проблемите кои ја мачат бидејќи оставањето впечаток пред Европата е далеку поважно или да се поправам единствено важно.

Предлог совет во која насока да се движи темата?

Пример: Приватниот живот на Рада. Ќе биде жива досада. Wild guess.
Или, СДСМ како партија и нивната коалиција. Зборано веќе презборано дури досадно има милиони други теми.
Не ми е јасно?:toe:

Генералното мислење за Рада го делам со тебе. Игнорантен кон народот кариерист е. Можеби тоа што нема дете навидум делува ирелевантно ама многу поголема емптија и рзбирање за еден народ би имала доколку некогаш во животот би почуствувала на пример мајчинска љубов.
Вака ми делува само како повеќе среќен во сопственат професионална реализцијата тинејџер кој порснал во друштво на политичари и не научил ништо во животот надвор од некоја си слепо зацртана цел за победа во рамките на која не постои простор за размисла во врска со “простата раја“ и проблемите кои ја мачат бидејќи оставањето впечаток пред Европата е далеку поважно или да се поправам единствено важно.

Sakam kazam, ne znam recam, kako moja Sikerka da ja odbranam :smir:

Cekaj, daj konjkretno kazi sto e bedno, glupo i nevistinito.
Vaka opsto zborenje, samo se priznava deka gornono e vistinito :pos:

Не мислев на твојот коментар, мислев на ова:

Мислиш дека ако направи дете тоа дете ќе биде од корист? ...рада на квадрат ??

И уште нешто ако ја интересираа млади ќе имаше и по некој млад на митинзите вака ги собира пензионерските здруженија и со нив лумпува по плоштади, си праат геријатриски забави.

абе и 3 треба да направи според новата кампања имај трето дете
ама се прашувам дали ќе има државава корист или штета од Шеќерки јуниор ???

Ова е жив доказ дека само вселената и човечката глупост немат граници.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom