Нема работни места или нема кој да работи?

• Креатор на темата Креатор на темата girlll
  • Време на започнување Време на започнување
Со диплома од ЕТФ не ми е понижување да работам и како губреџија.
За добри пари.
Идејата е да заработиш, т.е. да ти останат пари.
Така ќе имаш топол дом.
Ако си отсутен 24/7? Како не...па работел за себе или други...

Доброто работно место треба да е интересно , платено и да ти дозволува одмор кога ти треба.За секого оптимумот од трите функции е различен.

од дивајн
Ики, ти ништо немаш осетено на своја кожа. Колку време има откако дипломира? Зарем паѓаш во депресија затоа што не те примија на соодветното работно место веднаш откако излезе од факултет? Имаш ниви за орање и работи за осеќање на своја кожа, за жал.

хм, како прво за работното место на кое не ме примија не треба да се има факултет, фак. би ми помогнал само во напердувањето
како второ првиот пат селекцијата траеше 6 месеци, значи 6 месеци неизвесност и нервоза за на крај нервозата биде на мах
како трето пак сум во слична ситуација овој пат 6 месеци се поминати пак и уште траат назнам колку време ќе трае неизвесноста, дали ќе ме примат или не.
знам дека има полошо од ова ама јас не сум таков тип да гледам на полошото
знајте има и мн подобро

nema koj da raboti nikj ne e budala za 80 e da ti rmba cel den

nema koj da raboti nikj ne e budala za 80 e da ti rmba cel den
Ама вие ко слеп за стап...има и такви „будали“ да знаеш кои едвај сврзуваат крај со крај во животот па би работеле и за 80,нели?

и уште нешто, една македонска изрека вика
железото се кова додека е топло
завршил фак и после 5 фод се вработил по струката и врска нема е па нема ама знае да прави макијато дека работел шанкер

ima ne vikam ne

zatoa lugevo od mkd si vagaat bugarski pasosi e setne kazuvame vaka taka onaka to e to se e za pusta parica

[Едитирано од модератор]: Користи ја опцијата измени

и уште нешто, една македонска изрека вика
железото се кова додека е топло
завршил фак и после 5 фод се вработил по струката и врска нема е па нема ама знае да прави макијато дека работел шанкер
А што дека ако седи дома,после факултетот без работа?

Ниту прво ниту второ...

Ниту прво ниту второ... извинете, малку ке навлезам во политика но сепак ке кажам, има работа, не е за фалење,има и невработени но сепак има работа па штом има работа некој работи нели... само државава не ни функционира баш па некои работи не се баш така како што изгледаат, сакам да кажам, кога сите шанкери,келнери-ки,продавачи-ки,чистачи-ки,градежни работници и др. би имале регулиран работен однос т.е. платено здравствено и пенз.инв. осигурување поинаква би била сликата за вработеноста во државава... Како пример можам да кажам барем за Гостивар, за други градови некој друг нека каже... Во Гостивар едно лице само во една од неговите фирми , има 20 самопослуги во кои работат по 3-4 работнички на една смена значи 20*8=160, само 40 се пријавени (по две во продавница,законскиот минимум) а 120 се непријавени работнички, преведено во пари тоа значи 120 * 120евра минимум за осигурувањето = 14 400 евра месечно, годишно = 170 000евра... па имаме само 40 вработени, 120 невработени, сиромашна држава, лоши здравствени услуги,мала пензија, а некој со 170 000 евра што не им плака осигурување на работниците може да купи секоја година по еден локал во центар на Гостивар т.е. пред 10 години човекот купи стоковна куќа, па купи 20-тина дукани, па купи банка, а денес гради 2 трговски центри... Најмногу за жалење е тоа што такви луѓе има повеке или можам да кажам дури и дека сите бизнисмени затајуваат даноци и не ги почитуваат правата на работниците а никој не реагира на тоа, па во Гостивар има 15 000 невработени од кои 10 000 работат на црно па вие пресметајте... оваа држава е во длабок сон а може да ја разбуди само голем работнички бунт,протести...

ehe sekade e toa taka plus perat pari i svercovat droga preku firmite

Точно е дека не сме платени за работата што ја работиме,ама јас од искуство можам да кажам дека и кога сме платени,тешко се наоѓа некој што сака да работи.Имав голем проблем да најдам некој за работа и покрај добрите услови што ги нудев.Доаѓаа многу за работа,ама повеќето сакаат да седат и да го чекаат крајот на месецот.Е така нема.Луѓето се навикнаа да се жалат од државата,да се жалат од работодавецот,и така станаа безработници.И јас работам за помалку пари,и знам дека ако ја работам истата работа некаде во странство ке биде платена многу повеке,ама јас сум тука,и бидејки немам избор,останува да продолжам да работам,а кој работи-тој има!Можеби не доволно,ама нема да седнам и да се жалам колку е лоша оваа наша држава.

абе работа бараат тогаш кога не требе...а кога треба никаде ги нема... тоа ти е како '' тражим посао молим бога да га не наџем.'' или пак слично на овај виц сега ме потсети... 100луге страјкуваат зашо се без работа и доага некој богат и му требало работник и му вели на еден штрајкувач... ај ти со мене да те вработам кај мене.. а тој одговара... е од сите овие баш мене ли ме најде...

Е баш вака е и нашиот народ ја мислам..

Jas mislam dek akao se saka se se moze taka damoze da se najde i rabotaaaa bez razlika dali e metenje ulici isl sea tresam bitnoe rabota.

Точно е дека не сме платени за работата што ја работиме,ама јас од искуство можам да кажам дека и кога сме платени,тешко се наоѓа некој што сака да работи.Имав голем проблем да најдам некој за работа и покрај добрите услови што ги нудев.Доаѓаа многу за работа,ама повеќето сакаат да седат и да го чекаат крајот на месецот.Е така нема.Луѓето се навикнаа да се жалат од државата,да се жалат од работодавецот,и така станаа безработници.И јас работам за помалку пари,и знам дека ако ја работам истата работа некаде во странство ке биде платена многу повеке,ама јас сум тука,и бидејки немам избор,останува да продолжам да работам,а кој работи-тој има!Можеби не доволно,ама нема да седнам и да се жалам колку е лоша оваа наша држава.
Realisticen pogled imas.Aj da te prasam.Kako ja dobi rabotata?Sama si ja najde ili preku nekoj poznat?

Realisticen pogled imas.Aj da te prasam.Kako ja dobi rabotata?Sama si ja najde ili preku nekoj poznat?
Еве да ти одговорам на прашањето:Сама си ја најдов работата,и сум работела на многу места ама секогаш сама си наоѓам.Работа не се бара ако си седиш дома и си кукаш!Ке си одиш од врата на врата и ке си прашуваш.Сега имам свој бизнис кој сама го создадов „фала им на банките кои ми даваат кредити“,и искрено,ризик секогаш има,ама треба да имаш желба за работа,за да ти се исплати.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom