Неисполнети ветувања...

• Креатор на темата Креатор на темата Volkswagen
  • Време на започнување Време на започнување
EE колку пати сум си ветил(рекол) себеси и дома дека ќе фатам да учам и ќе се уозбилам,ама ништо.
Ветување,пффф,зборот не го ни изговарам,лигав ми е...
Не треба да ветувате,избегавајте колку можете такви обврски,и избегавајте да ставате некого во таква состојба да ви ветува,зшо ќе се разочарате.Ако некој работи не се прават со цела душа,ветувањето нишо не помага.

Што ќе речам тоа и правам.

Кога нешто ќе ветам и го исполнувам.Можеби ми се случило еднаш- два пати да не исполнам,но навистина не сум можела...

Сигурен сум дека во вашиот живот постојано гледате како некој не ги исполнува своите ветувања...
Дали вие не ги исполнувате ветувањата?

Многу ретко нешто ветувам, затоа и исполнувам.Инаку и кога ветувам, ветувам обични матријални работи, никогаш нешто големо и духовно.

Јас лично СЕКОГАШ ги исполнувам своите ветувања, ако неможам да го исполнам, секогаш однапред си кажувам...подобро така отколку личноста да ја лажам...

Има варијанти кога нешто ќе ветиме и покасно ќе ја изгубиме можноста тоа да го исполниме.

Особено тоа во љубовта...

Често тоа ми го злоупотребувале...ама what the hack ...чиста ми е совеста!

Еххх...ветувањата во врска со љубовта се најлажната работа на свет, емоциите се менуваат, желбите се менуваат.
Никогаш нема да ветувам во врска со љубовта зошто тоа е лажење на старт, евентуално завршуваме по различни патишта, зошто да се лажеме додека одиме заедно.

Се си има граница,па и јас ја чувствувам,знам што можам да ветам а што не,и секогаш сум искрена и си стојам на зборот...но секако луѓе сме правиме грешки,може сум ја направила и јас,ама ретко се случува тоа кога е во прашање ветување за нешто....

Sekogash ispolnuvam vetuvanja..ako ne napravam taka glupo kje se osekjam..i zatoa shto sekogash na sekogo ispolnuvam se , najmnogu se nerviram koga nekoj kje mi veti neshto , a posle ne go ispolnuva toa ..pravi neshto sosem drugo...ahhh :nerv:

во 3то мајка ми ми вети дека ќе ми купи мобилен.. и не ми купи:tapp:

а , јас .. тешко да ветам нешто

:helou: koga ke vetam nesto na nekogo se trudam vetenoto da go ispolnam . No koga si vetam nesto na pr. utre obavezno ke vezbam mi se slucuva da ne si go ispolnam vetenoto:toe: :smir: :smir:

Pred se vetuvanjeto e sentimentalna rabota. Iskreno, sum vetil nekoi raboti, ama ne sum ispolnil. Ne velete deka i vam ne vi se slucilo toa. Od bilo kakvi pricni ne sum mozel da ispolnam nekoe vetuvanje. Sum sakal, ne deka ne sum sakal ili sum se premislil.. No ete..
Inaku, na primer, moite doma vetuvaat deka ke mi dadat pari za na fax, ama ne ispolnuvaat vekje dve godini..
I rekov, zaebi, ostai gi niv, gledaj sam da si izvadis pari, oti so nivnite prazni vetuvanja samo ke ostaris so sredno.
Pozdrav

Пред да ветам нешто некому најпрво се потпрашувам дали ке можам тоа да го исполнам.Кога ке бидам сосема сигурна во мојата исполнителност ке ветам и секако дека ке ги исполнам кажаното и ветеното:pipi:

Кога ветувам исполнувам а многу ама многу ретко ветувам.Не се сеќавам кога последен пат сум ветила.Ми се има случено да не исполнам нешто што сум ветила кога некој ме малтретира за нешто и ме моли да ветам нешто што и двајцата знаете дека нема да се оствари.Е тоа не е моја вина.Тогаш ветувам против своја воља.

Ако речам дека ќе направам нешто,тогаш ќе го направам.Најмногу ме нервират луѓе кои не ги исполнуваат своите ветувања.Ако не можи некој да исполни нешто,нека не ветува.Подобор нека кажи ќе видам што можам да сторам,не ти ветувам,наместо да ти речи да,да ќе биди без гајле и на крајот ништо.Е такви луѓе ме вадат од такт.:uvo:

Таткоми рече дека ке ми купи веспа ако поминам одличен .. поминав и не ми купи :toe:

Најмногу од ветувањата што не сум ги исполнила се тие што сум си ги ветила на самата себеси.:toe:

Секогаш сум ги исполнувала моите ветувања дадени на другите..мегутоа исто како тендер..имам навика често да не ги исполнувам оние кои што сум ги дала на себе..
А иначе многу мразам кога мене некој ке ми вети нешто а потоа заборавили не го исполнил тоа..
Не за џабе се вика..ако неможеш да исполниш не ветувај:smir:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom