Неисполнети ветувања...

• Креатор на темата Креатор на темата Volkswagen
  • Време на започнување Време на започнување
Да,ми се случило да не исполнам ветување.Не било намерно,или пак со задни намери.Но затоа,знам да надополнам со нешто друго,или пак да го исполнам ветувањето со мало задоцнување.
Вообичаено секогаш го исполнувам тоа што ќе го ветам,ама ете сепак,животот е непредвидлив.:)

Скулгрл напиша:
Вообичаено секогаш го исполнувам тоа што ќе го ветам,ама ете сепак,животот е непредвидлив.:)
Да бе... А палачинките? :nesum:

Ако нешто сум сигурна или барем има реални шанси да можам да го исполнам, тогаш ветувам. И правам се` што е возможно за да си останам на зборот. Веднаш можеш да процениш дали можеш да ветиш или не, познавајќи ја ситуацијата, познавајќи се себеси или она од кое зависи нештото.
Некогаш може да се случи да не излезе како што сакаме, но затоа постојат други варијанти со кои барем приближно можеш да си останеш на зборот.
Најмногу мрзам кога некој знае каков е, а ми вети дека нема да го прави тоа и тоа, па после само неколку часа го повторува истото. И следниот пат нормално дека нема да веруваш во тоа што ќе ти го вети.

Тука само да се надоврзам на фортуне,дека ме вади од патики оној што ветува,а не исполнува.Кажи си најубаво неможам,а не да правиш филмови и да губиш пријатели и другари околу себе.
Јас ветувам само она што можам да го исполнам и го правам тоа,во спротивно викам "извини но јас неможам да ти ја завршам таа работа."

многу ретко ветувам, ако ветам знам дека сигурно ќе исполнам, а мразам да лажам, кога и да лажам паѓам во незгодни ситуации :)

Се трудам секогаш да стојам позади тоа што сум го кажала,ветила!
Ама во животот не сум само јас и мојата цел,постојат и сплет на околности кои некој пат ти помагаат,некогаш и влијаат кон неисполнување на ветувањето!

Ми се случило да ветам, и да не исполнам. Повеќе од еднаш. Повеќе од десет пати, кога веќе спомнуваме бројки. rulet:

Затоа престанав да давам ветувања. Никогаш не се знае што ќе се случи... Може да не ги исполнам. А се трудам да бидам човек од збор :)

Не можам никого да разочарам, ако едноставно НЕ му ветам ништо.

Се држам на мотото: „Никогаш не ветувам нешто што не можам да го исполнам.”
Се нервирам кога ми ветиле нешто а не го исполниле и во последен момент ми кажуваат дека нема да биде ништо од ветувањето. Тешко простувам на вакви ситуации.
Ценам луѓе од збор!

Моето ветување нема да биде веќе така лесно искажано.

Od tuka mnogu moze da se doznae za karakterot na covekot pa i za vo idnina da so znaes sto moze da te ceka od nego. Dali toj si stoi na zborot sto ke ti go dade ili ne.

Jas licno sekogas gledam da gi ispolnam site vetuvanja i si stojam na zborot sto ke go dadam, zasto znam kako bi mi bilo nekoj nesto da mi veti i posle da me zaebe.

dobro ce razmilslam pred da vetam nesto, za da znam od prethodno so sigurnost deka ce mozam da gi ispolnam vetenoto. Otkako ce vetam nekomu nesto toa za mene e vece kako nekoj zavet koj MORAM da go ispolnam. I sekogas go ispolnuvam, mnogu retko mozebi i nikogas ne mi se slucilo da izneveram nekogo, ednostavno ne mozam odma se stavam na negovo mesto kako jas bi se cuvstvuvala.

A sto se odnesuva do onie sto mi vetile mene... eheee... najcesto mi se slucuva da ne mi bide ispolneto niedno vetuvanje taka da se imam naviknato na toa i ne me pogoduvaat vece mnogu onie skrseni vetuvanja zatoa sto i koga ce se kazat tie vetuvanja ne im veruvam :)

Sekogas koga vetuvam neso prvo tripati razmisluvam dali bi mozel da go ispolnam toa,inaku mnogu cesto davam nerealisticni vetuvanja koi sto mnogu malku luge veruvaat deka bi mozel da gi ispolnam,no sepak kolku i da se nerealisticni ja si stojam na zborot.

sekogas koga nesto ke vetam toa i go ispolnuvam, ako nesto znam ne mozam da go ispolnam togas nema ni da vetam zasto mnogu e glupo ako nekoj ti evti ensto a toa ne go ispolni, ako nesto ne mozes da napravis togas ne ni vetuvaj...

ја секогаш си стојам на зборот. кога ќе ветам нешто така и правам ако знамдека има и најмали шанси дека не можам да го исполнам барањето НЕ ВЕТУВАМ

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom