"Недвижимость в Греции? Это просто!"

• Креатор на темата Креатор на темата 1903
  • Време на започнување Време на започнување
Член од
1 август 2007
Мислења
153
Поени од реакции
10
Во Русиja се рекламира агресивно:
.
"Недвижимость в Греции? Это просто!"
http://www.atmarket.ru/
.
Дали то е новата стратегиjа на грците: да ги продаде македонските земи и имоти на руси, евреи, арапи и други, да ги зеве парите и после да ги пуше македонските егеjски иселеници да се боре за татковите и дедови имоти во судови не со грци, а со руси, евреи, арапи и други иноземци?!

Според мене така Грција само повеќе ке наебе,еве зошто.Ако се отвори прашањето за Македонците од Бела Македонија,тогаш ке морат да ги вратат имотите без разлика чии се дали на Грк, Рус или друг.Ако пак Грк му продаде земја на Русин што не е негова тогаш русите ке ја тужат Грција за измама значи им нема спас:helou:

Според мене така Грција само повеќе ке наебе,еве зошто.Ако се отвори прашањето за Македонците од Бела Македонија,тогаш ке морат да ги вратат имотите без разлика чии се дали на Грк, Рус или друг.Ако пак Грк му продаде земја на Русин што не е негова тогаш русите ке ја тужат Грција за измама значи им нема спас:helou:

nema sto AKO...mora da se otvori i toa VISTINSKI , a ne vo Amerikanski zamackuvacki celi, kaj i da e MORA DA SE OTVORI...i toa treba da se bide "mutav" ........pa da se cesla od balkanskite vojni navamu... :)

Г'рција отдавна е приела закони, които и позволјават продажбата на недвижимост на чужденци. Използва предимството си на јужна земја. В Пелопонес има села които са почти изцјало населени с германци и англичани. Подобно е положението и в останалите части на Г'рција. В това отношение тја не се различава от практиката в Португалија, Испанија и Франција /а вече и Б'лгарија/.

Гледам по YouTube и како соработуваат владиве на Турција-Македонија се обединиле против Гејладите само така

Кој и да е газда нема тука што... некој ќе го јади стапот и ќе враќа имот... но прашањето е зошто само 3500 македонци се имат пријавено за враќање на имотот?

Najverojatno tie napravile cekor napred i imaat nekoi dobri tapii.. i nekoj mora da go skrsi ledot na krajot na kraistata neli? :)

Momentot e deka barem jas sum poprilicno ubeden..iako se somnevav na pocetokot na godinava, deka stom veke bese postaveno prasanjeto istoto e aminuvano i istoto ke se vlece i ke trae! ovoj pat vo oficijalni ramki.. kolkav uspeh ke ima najverojatno ke zavisi od toa kolku dokumentarci sledat da bidat napraveni i promovirani od strana na aminuvacot co slednive godina dena :)

kolku i da se trudime da filozofirame.. i vo politikata najsigurni se zakonite na fizikata.. 3 njutnov akcija-reakcija.. nema da ostanat nitu oni smireni ke napravat nesto za da ne zaboli ili veke napravija.. no lambata se otvori duhot e veke nadvor.. barem edna od zelbite na edna macenicka generacija se ostvari.. barem znaat deka ne se zaboraveni ..

Кој и да е газда нема тука што... некој ќе го јади стапот и ќе враќа имот... но прашањето е зошто само 3500 македонци се имат пријавено за враќање на имотот?

Допрва ке се пријавуваат,чекај ова е само почеток.
Според мои проценки би требало да има над 50 000

Допрва ке се пријавуваат,чекај ова е само почеток.
Според мои проценки би требало да има над 50 000
немој да заборавиш, кога ги протерувале... не ги чекале да си ги соберат документите од дома.
сепак има многу и што се разочарале и се откажале веќе... ама ако еднаш тргне, ќе се пријават и ред други сигурно.

немој да заборавиш, кога ги протерувале... не ги чекале да си ги соберат документите од дома.
сепак има многу и што се разочарале и се откажале веќе... ама ако еднаш тргне, ќе се пријават и ред други сигурно.

Не бе брат нема што да се разочаруваме,добро знаеме какви биле тие времиња,ам сега кога доаѓаат нашите 5 минути сакам да ги искористам максимално,со тоа што мој приоритет ке биде да купам куќа во Бела Македонија

............................dobar advokat i site vidovi, duri i TURSKI TAPII.....popara ke gi napraime vo narednite 20 godini....:)

Македонците од Беломорска Македонија да си ја вратат земјата, никако да ја продаваат.

Не виждам след 100 години как ке си вратиме земjата. Желанието ми е огромно, ама реалността е друга.

Не виждам след 100 години как ке си вратиме земjата. Желанието ми е огромно, ама реалността е друга.

кој кур си ти па да си ја вратиш земјата...ебате лузерот лажлив....твојата е од софија натака

ИНФО....имот се купува на халкидики и солун...побогатите....по селата тие што имаат документи или врски....

се врти тркалото...а бугариве ке пукнат македонси да бидат..амам не им иде...И ПОКРАЈ ВИЗИТЕ МАКЕДОНЦИТЕ СЕ НАЈБРОЈНИ ПОСЕТИТЕЛИ ВО ЕГЕЈОТ..ЗА РАЗЛИКА ОД БУГАРИТЕ кој и покрај безвизниот режим нигде ги нењма:baeh:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom