"Недвижимость в Греции? Это просто!"

• Креатор на темата Креатор на темата 1903
  • Време на започнување Време на започнување
само мал информација за атила и за илија, во грција (не знам дали е официјално запишано или не) ама забрането е за некој што се декларира како македонец или е од Република Македонија да купува имот во делот од македонија кој е дел од грција сега.

Пред некој ден во собранието на Р. Македонија беше донесен закон, односно измени во законот за
“ ГРАДЕЖНО ЗЕМЈИШТЕ “
Измената е во членот 6 кој гласеше :

Член 6​
Градежното земјште може да биде во сопственост на Република Македонија и во сопственост на домашни физички и правни лица, под услови утврдени со овој закон.
http://www.sobranie.mk/uploads/dokum...H-Sobranie.doc

Со измените со право на сопственост ќе може да се стекнат и странски државјани.

само мал информација за атила и за илија, во грција (не знам дали е официјално запишано или не) ама забрането е за некој што се декларира како македонец или е од Република Македонија да купува имот во делот од македонија кој е дел од грција сега.

Ти добре знаеш, че когато Македонија влезе в ЕУ, никој нјама да може да забрани на македонците да купуват недвижимост в којато и да е земја в унијата.

Ти добре знаеш, че когато Македонија влезе в ЕУ, никој нјама да може да забрани на македонците да купуват недвижимост в којато и да е земја в унијата.

Да а и ти многу добро знаеш дека Македонија неможе сега да влезе ниту во НАТО ниту во ЕУ. Можеби може да влезе некоја друга држава со друго име која ги завзема границите на денешна република Македонија ама Република Македонија неможе сега да влезе во НАТО и ЕУ.

Това вие ште си го решите. Имате в'зможност, остава да ја използвате. Ако се прод'лжи с'с сегашнија став, Македонија отива к'м все по-голјама изолација. Вие ште решите дали в този глобализирашт се свјат сакате да сте нјак'де отстрани.
Ти поне живееш в Европа, би трјабвало да имаш по-широк поглед в'рху ситуацијата. Направило ми е впечатление че македонците живеешти в странство обикновенно разс'ждават трезво и рјадко има фанатици сред тјах.
:smir:

Атила кажи ми ти мене што тебе повеќе ти одговара, да живееш ко граѓанин од втор ред без да можаеш да имаш право на глас и да имаш пари за преживување, или да живееш како граѓанин кој има право на глас акако и сите други само што ќе треба да се трудиш дупло повеќе за да можеш да си обезбедиш пари за преживување?

Влегла, не влегла Македонија во ЕУ и не е битно,ако условот е промена на име.
Не фала, не мењаме име за да можеме да купуваме недвижен имот во странство.Тој што има пари ќе си купи и тука и прекрасно ќе си живее во својата земја, а не ко туѓинец некаде во ЕУ.:wink:

Атила кажи ми ти мене што тебе повеќе ти одговара, да живееш ко граѓанин од втор ред без да можаеш да имаш право на глас и да имаш пари за преживување, или да живееш како граѓанин кој има право на глас акако и сите други само што ќе треба да се трудиш дупло повеќе за да можеш да си обезбедиш пари за преживување?

Не мога да си представја подобна дилема. Не мислја че тја стои и пред Македонија /ако правилно с'м разбрал поентата ти/.

ne znam

Това вие ште си го решите. Имате в'зможност, остава да ја използвате. Ако се прод'лжи с'с сегашнија став, Македонија отива к'м все по-голјама изолација. Вие ште решите дали в този глобализирашт се свјат сакате да сте нјак'де отстрани.
Ти поне живееш в Европа, би трјабвало да имаш по-широк поглед в'рху ситуацијата. Направило ми е впечатление че македонците живеешти в странство обикновенно разс'ждават трезво и рјадко има фанатици сред тјах.
:smir:

Ne znam od kade taa ideja deka makedonija ke se izolira. Toa se samo glupavi razmilsuvanja, kojto se pojavija po vreme na kampanjata Makedonija i kojsto cesto se upotyrebuvaat od lugje kojsto smetaat deka treba da go promenime imeto. Makedonija nema da bide izolirana. Sekoja drzava i sekoja vlast e dolzna da go zastiti svojot interes. Samo taka ke dokaze deka e seriozna drzava. Ako nie makedoncite si go promenime imeto ke dokazeme deka ne sme drzavotvoren narod i nemame pravo da imame drzava - uste pomalko so takvo istorisko ime.

глупости, вие влеговте во ЕУ и ве осудија сто пати па уште ни партијата на Македонците кај вас не ја регистриравте.
Празен муабет вртиш овде.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom