Недела, ден за одмор!

• Креатор на темата Креатор на темата Гладиус
  • Време на започнување Време на започнување
Повеќе се одмарам во сабота, не во недела. Во недела учам, пишувам домашни, читам лектири и такви работи, се замарам.

Недела-најдобриот ден во неделата!
Понекогаш досаден.........

Најтапа ден у целата недела! -.-

Iskreno nedela mi e najdosaden den od cela sedmica.
Najdosaden den mi e zasto nemam mnogu obvrski osven ucenje,a ostanatiot del od denot se dosaduvam pred PC ili odam na utakmici koga ima,a drugoto se e tapa, plus den posle nego ponedelnik a toa znaci pak stanuvanje rano, odenje u skolo i ostali obaveze...

Не ја сакам, од проста причина што знам дека од наредниот ден иде нова работна недела! Обично убаво ми е зашто сите сме дома,заедно ручаме,ако е убаво времето шетаме,има што да се прави,ако знае човек да си го организира времето,ама сепак ми се руши филмот коа ќе ми текне дека од утре пак рано станување,обавези..:wink:

Баш од недела нема подосаден ден, барем мене ми е депримирачки. Од една страна убаво што надвор нема да видите гужви и сообраќаен хаос ама сепак премногу монотоно.

најдосаден ден никад ништо интересно не се дешава

Недела :@:@

Петокот и саботата ми се најубави денови, шетање, излагање, пиење, интересни натпревари фудбал. Ги користам максимално за уживање. Неделата ќе станам покасно, уморен од овие денови, доручек, учење, читање нешто. Едноставно ја мразам неделната атмосфера, празно на улици, семејни ручеци. Едноставно ме убива мислата дека утредента треба да одам нашколо. Уше коа ќе нема некој интересен фудбал, ми иде да се убијам.

Богами ден за одмор, го преспав/преџаболебарив цеееееел ебан ден.. не станав од кревет..

После таков драм ен бејс нема шанси друго да праиш..

Недела е ден за спиење до доцна, лежење во кревет до пладне, гледање филмчиња на ТВ.
Ден кога на менито има полнети пиперки ( пошто сите се дома и сите ги јадат )
Ден за долго капење и опуштање, спремање на ранецот, книгите.
Пеглање и учење пред да се легне да се спие. :nesvest:

Ја би рекол .... недела, ден за секс. :)

Недела.....најдосаден ден ван конкуренција. Ако не идам на кафе сигурно ќе седам дома и ќе гледам филм, па на ручек кај баба ми, после учење....откако ќе ми се здосади сигурно ќе седам на фејсбук и онака ќе го потрошам времето бескорисно....после си ес ај и на спиење.

Мразам недела од дното на патиките.
Се е толку досадно и монотоно, секоја недела ми е иста.. Истиот семеен ручек, истото дремење на интернет...
Но, не и навечер :)
Неделните вечери се хип хоп вечери. Излегувањата ми претставуваат максимално уживање.
Кога сум втора смена обавезно излегувам во што повеќе можни кафичи и дискотеки.
Но, реално гледано...после 00 е понеделник, така да.. :)

Недела, па онака .
Ден за спиење, ќе станам касно и фактички ми отиде денот. Башка имам за учење подоцна, бидејќи сабота одмарам повеќе и се ми останува за недела. Вечер не искачам дека се бањам. После вечерта ќе седнам пред телевизор, ќе глеам очајни домакинќи и ќе јадам бисквити со млеко како секоја недела. Тапа -.-

Претпладнето во недела ми е најубавиот дел од целата седмица, а за попладнето е обратно. Кулминацијата се случува на пладне на семејниот неделен ручек.

Во недела уживам и сакам секој момент да трае што подолго, затоа што ми е убаво. Сакам тој ден да не излегувам никаде, да уживам и одморам и да се спремам психички за новата работна недела.

Сакам да поспијам покасно за да се одморам, но сакам и да станам порано за максимално да го искористам денот. :)

Недела е убав ден, ден за релаксација, ден за семејството и ден за блиските.

Кога ќе дојде попладнето, тоа е веќе разочарување и нервоза зошто на повидок е новата работна недела.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom