Не станувам без кафе!

• Креатор на темата Креатор на темата girlll
  • Време на започнување Време на започнување
Mozam slobodno da kazam deka utroto mi e najubavo vreme vo denot....prvo sto pravam stanuvam i go klavam gezveto na ringla i odam da se mijam... se vrakam kafeto e gotovo i si sednuvam do kompjuterot proveruvam posta ova ona....si palam cigarce i si go pijam kafenceto.....uzivam vo toj moment!

Не пијам никакво кафе (бидејќи после имам проблеми со срцето) а особено не наутро (на гладно). Некогаш за да се солидализирам со некои, ќе се напијам ама не ми дејствува како рассонување, туку напротив - нема никакво дејствие освен гореспоменатото. Пијам нескафе ама и тоа ми шкоди често така да - tea for me, please :)

е да бе целиот поспан па уште на кафе да мислам, воопшто не се замарам со тоа, пијам само кога сум искочен во некој кафич и толку. а вака дома нема шанси

Не сакам остатокот од денот да ми биде проследен со грчеви во стомакот, така да, не пијам. Впрочем, не пијам никогаш кафе, само во ектремни случаи кога сум езлезена да се напијам нес, ама и тоа ретко.

pijam minimum po tri kafinja na den no nikogas ne mi bilo nesto posebno utrinskoto..... vo bilo koe vreme da pijam kafe gledam da uzivam vo nego i da go pijam sto podolgo...

секогаш првото кафе на сабајле ми е најубо...:pipi: едноставно кога ќе го осетам мирисот на топло нескафе ммммм....нема нешо поубо.ама не претерувам,и во денот не пијам повеке од 2

И јас сум по несот али ладно со пена:):):) дефинитивно секое сабајле со кафе почнувам...

Поради тоа што обично седам до подоцна.. И кога сум втора смена ми е тешко да станам.. Ама зошто сум да речеме - Кафе зависник, без кафе неможам да се освестам, цел ден ми е наопачки и поспано ми иде се.. Не помага ако се напијам кафе подоцна.. Мора кога ќе станам, и онака на пример навечер можам и да заспијам после кафе, и го пијам по цел ден, а не го чувствувам, ама она утринското секогаш ми ги отвара очите..
Како е кај вас, има ли Добро Утро без Утринско кафе?

Абе тешко е без утринско кафе посебно ако си имал бурна ноќ :cug: ама ако касниш на испит ќе те видам нема ни да ти текне што е тоа кафе и да ти кажам без се се може така да не е страшно.

Обавезно утринско кафе, тоа се моите 15 минути кога станам, варам кафе, седам до пијам и полека се расонувам...

јас пак никогаш не пијам кафе од потреба онака само во друштво дека ми е интересно или со другарки подома за да си гледаме.......:pos2::pos2::pos2::pos2:

ima dobro utro i bez kafe,kafeto nema vrska so toa kakvo ke mi e utroto ili voopsto denot ama poobicaj si pijam edno taka so maleko ko ke stanam ama samo koga ne sum naskola. maka mi da da stanuvam porano samo za da pijam kafe.

Јас пошто и онака си каснам секогаш, сабајле уште едно кафе ми треба и никад да не отидам на предавања.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom