Не сакам мултиетничка Италија

• Креатор на темата Креатор на темата ВМРО
  • Време на започнување Време на започнување
Macedalien напиша:
А за расите - се гледа дека болеста расизам те поткачила и тебе.
Многу брзо дојде ти до заклучок...уште нешто сумљаш ли?
Macedalien напиша:
Има една директива којашто е потпишана во Ottawa (ти би требало да ја најдеш најлесно) којашто забранува секаков вид на расизам на територијата на Северна Америка. Е па братко - не е убава работа расизмот, може млад да си умреш од расизам. :wink:
Во Отава ми рекоа вака: "When you assume, you clearly make an ASS-of-U-and-ME".
Кој вид на расизам е зборот Арапин или 'Arab' на англиски? Што се ти разбираш од расизам во Северна Америка? Да ти одговорам - апсолутно ништо!!!

Што фали на Италија да си превземе мерки кон задржување на своите лични интереси? Да не се себични сега?
Што ќе се трошат пари (платени од такса на народот) да им се градат посебни населби на арапите и такви срања? Зарем со тоа не го делиме пак народот? Тие пари нека се потрошат за интеграција.
Кажи ми ти кој Македонец во странство прави беља со локалците? Да, имаме свои цркви, домови, игранки и пикници ама насловот е секогаш со 'Macedonian-Canadian picnic' или слично...старскиот дом во Торонто се вика 'Canadian-Macedonian place' итн...

Те гледам вака админ со лош табијат...лешпери, пичкин дим ако се сите оние што не се сложиле со тебе не им лепи пресуда те молам!

Wolf Pack напиша:
Кој вид на расизам е зборот Арапин или 'Arab' на англиски? Што се ти разбираш од расизам во Северна Америка? Да ти одговорам - апсолутно ништо!!!
..........................
..............
..
Те гледам вака админ со лош табијат...лешпери, пичкин дим ако се сите оние што не се сложиле со тебе не им лепи пресуда те молам!

Дечкото од се се разбира и се знае, најпаметен е.:icon_mrgr

Читам и пратам од страна, не знам како го трпите и зошто не го смените и така не е негов форумот.

Wolf Pack напиша:
Многу брзо дојде ти до заклучок...уште нешто сумљаш ли?
Колку брзо јас - толку и ти. Со единствена разлика што јас признавам кога носам брзи заклучоци.

Wolf Pack напиша:
Во Отава ми рекоа вака: "When you assume, you clearly make an ASS-of-U-and-ME".
Колку што ти се разбираш во европски расизам, толку и јас знам за американскиот.

Wolf Pack напиша:
Што фали на Италија да си превземе мерки кон задржување на своите лични интереси? Да не се себични сега?
Што ќе се трошат пари (платени од такса на народот) да им се градат посебни населби на арапите и такви срања?
Читај се бе ало!!! :lud: После ќе велиш дека брзо носам заклучоци.

Wolf Pack напиша:
Зарем со тоа не го делиме пак народот? Тие пари нека се потрошат за интеграција.
Кажи ми ти кој Македонец во странство прави беља со локалците? Да, имаме свои цркви, домови, игранки и пикници ама насловот е секогаш со 'Macedonian-Canadian picnic' или слично...старскиот дом во Торонто се вика 'Canadian-Macedonian place' итн...

Понатаму - едитирано од Мистичен

Проштено ти е све:bip:

Реченицата едитирана од Мистичен

знам јас и за европски и за амерички расизам!

п.с. пукни од мака!

Најновата иајава на Берлускони:

“ Милано не може да се оретвори во исламски град, циганополис преполн со ромски кампови, опколен со странци...’’

И никому ништо.

Замислете сега некој наш политичар да каже вакво нешто?

Ovo sto go izjavi Berluskoni nema vrska so patriotizmot.Ako bese taka toj ke vovedese rezimi a trebenje na nelegalnite stranci vo negovata drzava.
So ovaa izjava toj samo go zapali patriotizmot kaj glupite italijani sto na 7-8 april ke glasaat za nego.
Nikoj od dojdencite ne mu ja cepka kulturata i tradicijata sekoj si ja zadrzuva svojata.
Veruvajte deka Italija e najgnasnata zemja vo Evropa,nema zakon,red kultura ama bas nisto.

Sever i jug nemozat da se sporedat nikaKO.Zasto ne gi sakaat juznite italijancite?Zatoa sto oni voopsto ne ja ebavaat vladata.Tamu se najgolemite patrioti a vooedno i najzapushten narod zaboraven od vlastite.
Edvaj cekam da vidam koj ke pobedi na izborite.Koj ako ne Berluskoni.:mist:

Најреално објаснување за тамошното однесување.Истото сум го приметил.Дури голем дел од другите земји во ЕУ гледаат на Италијанците,ајде да речам како на Балканци.Особено тие на југот се со слични навики како кај нас.На север се поладни.Сликовито:

Италијанскиот премиер Силвио Берлускони изјави дека не сака Италија да биде мултиетничка и мултикултурна земја, јави италијанската агенција АНСА. ”Ние не сакаме Италија да биде мултиетничка и мултикултурна земја. Ние сме горди на својата традиција”, изјави Берлускони во настап на една дебатна емисија на италијанската државна телевизија РАИ. Владата на Берлускони воведе конкретни закони за спречување на имиграцијата, со тоа што дозволи издавање визи за престој само на оние имигранти кои имаат договори за работа. ”Ние сакаме да ги отвориме нашите граници на странците кои бегаат од своите земји поради тоа што им се загрозени правата, но не сакаме да ги прифатиме оние кои би можеле да ги загрозат италијанските државјани”, истакна Берлускони. На таквата изјава на италијанскиот премиер реагираше претставникот на опозициската Партија на зелените, Паоло Центро, кој изjави дека мултиетничкото општество е реалност во Италија и дека тоа мора да се има предвид.

Pameten covek!!!

1917332502006328192623.jpg

:bravo:

--- надополнето ---

Најреално објаснување за тамошното однесување.Истото сум го приметил.Дури голем дел од другите земји во ЕУ гледаат на Италијанците,ајде да речам како на Балканци.Особено тие на југот се со слични навики како кај нас.На север се поладни.Сликовито:

Дури голем дел од другите земји во ЕУ гледаат на Италијанците,ајде да речам како на Балканци

С тази разлика, че заплатата им е 5 п'ти повече от на среден балканец и са 70 милионна д'ржава.

Значи после Британија,Германија и Франција сега и во Италија е мртов мултикултуризмот.Паметна изјава на Берлускони,само зошто уште примаат по 5000 бегалци неделно од Либија и ги распоредуваат по цела Италија??
Сум бил во неколку градови во Северна Италија.Црнции и арапи на секој чекор.

Neka im se nabuta cela afrika, pa malku i nie da im solime pamet kako i sto treba so begalcite da pravat, kako tie nam vo 1999.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom