Не изненади ли снегот ?

• Креатор на темата Креатор на темата jamajka
  • Време на започнување Време на започнување
Жива брука се нашиве служби па да не зборам за кај мене во Припор Градоначалникот Џорџе Арсов им дал консесија за одржување на некоја приватна фирма и сега кај нас е катастрофа големи минуси само нижат градоначалниците на Вмро Дпмне брука за реклами ги бива за друго ништо

Ako si ti tolku sovesen gragjanin i clen na SDSM izlezi i sam iscisti go,pomogni ja na drzavata a ako ne odi vo Afrika da zivees,tamu nema sneg?

Абе зима е, ама ваква зима одамна не сме имале! Не престана да врне цел ден! Се надевам ќе задржи и за празнициве да осетиме малку зимска идила:pipi:

Што ? Сакаш да кажеш дека одамна не сме имале 8 сантиметри снег ?
Гратскиве таковци можеби си помислија дека заради глобалното затоплување може веќе и камионите за ринење снег да ги продадат?!:pos2::pos2::pos2::pos2:

Има една жена у Радишани праи торти страва и нема равен у Скопје, Вале се вика. Треба да и нарачаш прво.
чекај, вале што има авто школа? таа истата?

Ako si ti tolku sovesen gragjanin i clen na SDSM izlezi i sam iscisti go,pomogni ja na drzavata a ako ne odi vo Afrika da zivees,tamu nema sneg?

na vremeto taka bese,se organiziraa kucnite soveti i si cistea pred svoite zgradi,samo sega ovie modernive komunjari lopata ne sakat da fatat pa kamoli da pomognat na drzavata

чекај, вале што има авто школа? таа истата?
Мислам дека нема авто школа. Професионална слаткарка е, во некој хотел у Нови Сад работела. Ако сакаш ТОРТА нема бољи од неа у Скопје, а и цена приступачна. Ти викам прашај у некој дуќан сите ја знаат.
У први влез на Радишани живее.
Али ако можеш да стигнеш таму по ова снегов :)

Мислам дека нема авто школа. Професионална слаткарка е, во некој хотел у Нови Сад работела. Ако сакаш ТОРТА нема бољи од неа у Скопје, а и цена приступачна. Ти викам прашај у некој дуќан сите ја знаат.
У први влез на Радишани живее.
Али ако можеш да стигнеш таму по ова снегов :)
богами, не изненади... и тоа сега, во јануари. замисли во јуни/јули да падне :S КРШ! никој нема да се снајде...
фала иначе.

Па пред влезот (портата) и дворот треба сами да си го исчистиме, а остатокот е надлежност на градот.
Ако сами не си исчистиме, 50 евра казна по оној законот за чистота...

Изненади, изненади, јас цела изненадена вчера клизечи по скопскиве улици улетав на работа со 45 минутно закаснување. Но, на изненадувањата никогаш им нема крај, ќе чекам на крај на месецов да не има продолжение.

A koj treba da dade naredba za da se iscisti snegot,gradonacalnikot ili nekoj slucajno vlezen emigrant vo Makedonija? By the way,gradonacalnikot e predstavnik od nekoja politicka partija,velam ti kjerko seti se snao...
дадена е наредбата во вид на закон. зар секоја година треба да не потсетуваат да си исчистиме пред куќите/влезовите од зградите?
а за остатокот од градот-претпријатијата чија што работа е тоа. =) т.е. градот сам.

Резил се овие од комунална. Гледаше некој вести? се истумбал камионот во ендек (тој што чисти) не можеа да го извадат. Голтари со тапија.

Резил се овие од комунална. Гледаше некој вести? се истумбал камионот во ендек (тој што чисти) не можеа да го извадат. Голтари со тапија.

Ne moze nekoj sto lepel plakati da cisti sneg,toa ne e taka ednostavna rabota?! Toa e golem rezil ako se ima sluceno,barem tie kamioni se moderni i so dupli osovini,eve kako izgleda toa vo "modernite drzavi"

post-3-1089583482_thumb.jpg

Ужас. Штом заврне малку снег, веднаш излегуваат проблемите. По улици, коливе се вртат како на лизгалиште да се, дури комична е ситуацијата. Не знам што чекаат, да се стопи снегов па да го исчистат? Плус јануари сме, гледаат на вести ако не па дека се најавени врнежи од снег деновиве. Кога нема да не` изненади според нив, во јуни? Слично нешто прават и кога треба да се повторат со боја пешачките премини и ленти. Во периодот од 12:00 - 14:00 им текнува, во најголемата гужва.:jaj: А за казни ако немаш зимска опрема знаат да ти напишат. За тоа се први.
И град и управа и комунална, катастрофа.

П.С. Немаше со новиве закони, некои казни ако не ти е исчистен дворот/предворјето од снег за одреден временски период?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom