Не изненади ли снегот ?

• Креатор на темата Креатор на темата jamajka
  • Време на започнување Време на започнување
btw,
Дали некој знае каква е проодноста до Шапка ?

Супер е, секоја година има доста камиони кој го чистат патот накј шапка, мислим на секој сат...:smir:

ај препорачајте од каде да купам торта. од кај сте биле најзадоволни?

Има една жена у Радишани праи торти страва и нема равен у Скопје, Вале се вика. Треба да и нарачаш прво.

[zEUs];2052533 напиша:
Супер е, секоја година има доста камиони кој го чистат патот накј шапка, мислим на секој сат...:smir:

Утре значи да идам ич да не му ја секирам.

Фала Zeus релевантен одговор од релевантен извор :)

Поздрав.

Жива брука се нашиве служби па да не зборам за кај мене во Припор Градоначалникот Џорџе Арсов им дал консесија за одржување на некоја приватна фирма и сега кај нас е катастрофа големи минуси само нижат градоначалниците на Вмро Дпмне брука за реклами ги бива за друго ништо

Коа сум земал сноубордот и у парк на „Јумфер“. Сум искочил од 11 саат седев до 4саат!!!

УШТЕ СНЕГ, УШТЕ СНЕГ!!!:vozbud::vozbud::vozbud:

Ма во Кичево се знае дека врне бааѓи снег, туку ќе си еб*вме матер ние денес со колата од посраниов снег

Нас секоја година не изненадува... чудно али истинито..
само незнам како може да не изненадува коа знаеме дека кад тад ке дојде...

чудно народот знае дека у зима паѓа снег и мали деца знаат ,само јавниве претпријатија не знаат и остануваат изненадени

ние не сме изненадени,чудо едно,само јавниве претпријатија се изненадени.Мистерија а?

Дали не изненади !?

Да да... секако со оглед на тоа што за овој период од годинава е невобичаен секако дека сме изненадени, а само што си купив костим за капење....

Алоооо ЈАНУАРИ сме зима е ако не.

Јас сабајлето кога станав од креветот и ги дигнав ролетните, се извадив од памет :)

Незнам за ситуацијата во другите градови, но во Скопје е катастрофа.
Денес се возам од Центар до Порта Влае-и назад и тоа по Партизанска. Мизерно, главните улици се исти како и споредните улички, неисчистени од снег.
Се разочарав. Не паметам дека имало полошо одржување на улиците.Од 1991 наваму имаше многу ситуации кога и градската каса и комуналните претпријатија беа во очајна финансиска состојба, но ни тогаш улиците не беа вакви.Ако мериме на тој начин тогаш изговор би било и комуналните претпријатија и градот да се во тотален банкрот.Па, дури и тогаш излез би бил помош од што знам јас ,градежните претпријатија(како што било во други години на криза) армијата, полицијата , ама ова незнам што може да биде.

Ако до сега ми беше сеедно, сега ми прекипе, ако има малку образ, да бев на место на Трифун, уште вечерва ќе дадев оставка.
Улиците мора да бидат чисти.
Изговор во овој случај нема никаков.

Што е причината за оваа очајна ситуација??????

Резил ! :kesa:
Ова е резил и ништо друго.
Да дозволиме снег од дури 8 сантиметри скоро да го парализира главниот град. Не дај боже да падне 20-30 сантиметри.
На почетокот на секоја зима сме спремни како никој, за после две-три недели да не изненади снегот. Денес бев низ град и што да видиш катастрофа се улиците. После на вести слушам од службите изјавуваат како фрлиле, замислете 120 или 180 ( не сум сигурен) тони сол ?! Па со толку фрлен сол ќе го стопеа и снегот на Шар Планина бре, кого заебаваат не ми е јасно.
По некое време си викам кој знае колку кошта еден тон сол и кој знае колку е тоа кога ќе го помножиш по 120 или 180 ????? Интересна работа...

Незнам за ситуацијата во другите градови, но во Скопје е катастрофа.
Денес се возам од Центар до Порта Влае-и назад и тоа по Партизанска. Мизерно, главните улици се исти како и споредните улички, неисчистени од снег.
Се разочарав. Не паметам дека имало полошо одржување на улиците.Од 1991 наваму имаше многу ситуации кога и градската каса и комуналните претпријатија беа во очајна финансиска состојба, но ни тогаш улиците не беа вакви.Ако мериме на тој начин тогаш изговор би било и комуналните претпријатија и градот да се во тотален банкрот.Па, дури и тогаш излез би бил помош од што знам јас ,градежните претпријатија(како што било во други години на криза) армијата, полицијата , ама ова незнам што може да биде.

Ако до сега ми беше сеедно, сега ми прекипе, ако има малку образ, да бев на место на Трифун, уште вечерва ќе дадев оставка.
Улиците мора да бидат чисти.
Изговор во овој случај нема никаков.

Што е причината за оваа очајна ситуација??????

Umen gradonacalnik,ke ceka da prestane pa potoa ke go cisti...
Ako prestane vo April ke bide toplo i sam ke se stopi,zosto da ja amortizira mehanizacijata?!

нема зошто да сме изнененадени ЗИМА е

Абе зима е, ама ваква зима одамна не сме имале! Не престана да врне цел ден! Се надевам ќе задржи и за празнициве да осетиме малку зимска идила:pipi:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom