Нè брка полиција од парк, што со тоа?

• Креатор на темата Креатор на темата pomarandza
  • Време на започнување Време на започнување
Значи ако еве 3 години си полнолетен сега имаш 21 и пак мислиш дека е добро да се пијанчиш на јавно место и никој за тоа да не ти противречи :nenene::nenene: И да родителите не се криви него криви се нивните деца глупави што ги срамотат така на 18 или више години да доаѓаат родителите да ги зимаат во станици :tapp: :tapp:

И крај краева ако е толку важно пиењето ако ви забрануваат во парк пијте бе дома со друштво ако смеете или соберете пред влез и пијте али тешко дека таму ке ве трпи некој.
Off lele aj nema veze ocigledno samo ja i use 3ca gi razbirame decavaa aman puberet e znaesh akkvi gluposti se praat togash nikoj ne znae samo kako da postapi so niv

Пијте, фрлајте флаши, срчи, нека се надене после некој на тревата, што?

Штом се воведени закони како што кажа гудмен погоре, полицијата има право да ги спроведе и нема зошто да се буните тука. Ни мене некои закони не ми одговараат ама ги почитувам, што да се прави.:toe:

И мене не ми свиѓа законот за непиење на јавно место после одредено време, сепка тој закон е препишан од некој си европски закон кадешто истото е така регулирано а ние како европјани in the making тоа мора да го инкорпориаме.

Да е до мене ноќно време ќе се седи само на клупите кај тревите. Ќе ги исчистам сепарињата од металчугите со шприцерите а за играње хеки и пиење пиво на споменикот на Гоце Делчев ќе се јадат пендраци до зори.

Не се само на такви манифестации цајканите...ееее на колку места се однесуваат така, да не праам муабет за на стадионите таму се најбрутални...ACAB
Души...Чувари на јавниот ред и мир...Да не знаев кај ми е сонцето, ќе мислев дека е во нив. Единствената причина заради која полицијата приведува е полнење на државниот буџет. Ништо поврзано со јавниот ред и мир не е загрозено. Паркот е јавно место, а на јавно место е забрането да се пие. Океј, а тогаш дискотекиве, кафичиве и сличните тракатанци, што се? Тие не се јавни места? Дали се скривници каде се криеле Евреите за време на Втората Светска војна? И ако веќе спроведуваат акција ,,Распуст"(имево вришти и ме плени), тогаш зошто баш за време на истиот, го продолжуваат времето за продажба на алкохол? Пак за да лапаат кеш? Апсолутно. Секое сабајле во 5, поминува Комуналец од таму и гланцира.

Off lele aj nema veze ocigledno samo ja i use 3ca gi razbirame decavaa aman puberet e znaesh akkvi gluposti se praat togash nikoj ne znae samo kako da postapi so niv
Аеееее да, нема способни луѓе за да се справат со децата и затоа треба полицијата да не прави ништо во однос на тоа.
Стварно, оставете кршени флаши во парк, шприцеви и што уште не. преку ден нема мали деца кои играат таму, така да никој не може да се исече.

Некој со подобри познавања на законот да ми каже дали за сите важи дека не смеат да пијат на отворено или само малолетници? Мислам дека едно време имаше нешто такво дека не смее да се пие на отворено, ама не сум сигурен.

Души...Чувари на јавниот ред и мир...Да не знаев кај ми е сонцето, ќе мислев дека е во нив. Единствената причина заради која полицијата приведува е полнење на државниот буџет. Ништо поврзано со јавниот ред и мир не е загрозено. Паркот е јавно место, а на јавно место е забрането да се пие. Океј, а тогаш дискотекиве, кафичиве и сличните тракатанци, што се? Тие не се јавни места? Дали се скривници каде се криеле Евреите за време на Втората Светска војна? И ако веќе спроведуваат акција ,,Распуст"(имево вришти и ме плени), тогаш зошто баш за време на истиот, го продолжуваат времето за продажба на алкохол? Пак за да лапаат кеш? Апсолутно.

Епа нека бидат покултурни “граѓаниве“ на Скопје и тогаш нема каде да се казнуваат луѓе поради плукање, мочање на јавно место, пијанчење, фрлање ѓубре, паркирање на коли на непрописно место и така нема со што да се полни буџетот. Во право сум или не?
А ваквиве закони се построги во другите европски земји, така што, не збори за некои работи кога не си информирана.

Гордана ис партибрејкер

Знаев, знаев, ама стварно знаев дека некој ден ќе има за што да се пофали македонскава ни полиција. И го дочекав тој ден. Мислев дека ќе е поприлично сончев ама и овој не е лош.

Ко шо читам на Нетпрес синоќа чуварите на нашата безбедност ја направиле најголемата од сите спектакуларни „пепел стајал“ акции.

Повторно со јако име. „Распуст“ ја крстиле оваа акција. Демек за убаво да започне распустов.

Алал да им е... отишле во Градски Парк во Скопје и им ја расипале забавата на сите оние кои немаат пари (или од други причини не одат) за фенси ноќните клубови.

Очекувам летово некоја ваква продуктивна акција да направите и по плаживе по Охридов. Име ќе си смислите сами, гледам ве бива.

Браво Гордано... партибрејкер еден!

Епа нека бидат покултурни “граѓаниве“ на Скопје и тогаш нема каде да се казнуваат луѓе поради плукање, мочање на јавно место, пијанчење, фрлање ѓубре, паркирање на коли на непрописно место и така нема со што да се полни буџетот. Во право сум или не?
А ваквиве закони се построги во другите европски земји, па затоа не зборете глупости, ОК?

Нагоре по континентов ако те видат малолетен после 12 часот ќе те вратат од кај што си дошол, а не па казни :) Викам јас, ние треба да сме „среќни“ што имаме вакви лабави закони.

А ваквиве закони се построги во другите европски земји, па затоа не зборете глупости, ОК?
Кога веќе ги спомнуваш тие европски земји, за кои ние само слушаме, пошто ,,имаме" доволна финансиска моќ да ги посетиме, би требало да земеш во предвид и дека на тамошните јавни места, има и јавни вециња и јавни паркинзи.

vakvi racii se normalna rabota a i gledam se bunat lugjevo pa sto e toa bre pijancenje po park pravenje lom so gubre??odete vo London bas da vidam nekoj vo park da se pijanci i da frla i da krsi flasi a i zakoni si ima taka da ima pravo policijata toa da go pravi sega znam deka lugjeto si sakaat da se napijat pa i jas pijam ama sepak po kulturno ili doma ili vo nekoj kafic,klub,diskoteka,restoran kade sto nema na nikogo da mu smetam i da go krsam zakonot

Кога веќе ги спомнуваш тие европски земји, за кои ние само слушаме, пошто ,,имаме" доволна финансиска моќ да ги посетиме, би требало да земеш во предвид и дека на тамошните јавни места, има и јавни вециња и јавни паркинзи.
И во парк има де, Кермес.:)

vaka znaci se toa ok za pocituvanje na zakonite. mada jas mislam deka ako malce zaprimetite niz gradov vo minative 2 nedeli se slucuva bas samo toa polnenje budzet pajaci na site strani se kaznuva za se i sesto u park se kaznuva i ova ke trae sea do odmori i posle opaaa nema do sledeca godina. znaci neka sproveduvaat redovno i fer kako sto vekje e redot. i kako sto nekoj spomna dolzen e da se legitimira i ne samo toa koa ke ti prijde dobro vecer legitimacija ona ova duri mislam deka i obuka im drzea za toa ama na koj sekoj so nisto ne stanal drugo stanal dzandar jbg toa e

Ништо чудно, државата уште малку и во ќенеф пе почне да се пика, се со цел арач на народот во име на подобро утре и закрепнување на банкарскиот сектор на Кајманските острови.

Сакате во европска унија а тогаш ке пиеме кога они ке ни дозволат :tapp:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom