НБА сезона 2015-2016

• Креатор на темата Креатор на темата Xsago
  • Време на започнување Време на започнување

Како ќе заврши серијата?

• Вкупно гласачи
    67
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Едно е да не ти се свиѓа одреден стил, друго е да го нарекуваш тоа идиотска кошарка. Значи мноооогу голема разлика има тука. Океј е ако не ти/ви се допаѓа стилот на ГСВ, тука не се мешам јас, тоа си е личен избор и ствар на вкусови.

Инаку не знам како можеш да кажеш дека играат на среќа, а се правиш дека пратиш и разбираш кошарка. Луѓето освоија титула лани, сезонава имаат само два порази, значи повторувам само ДВА, а ти тврдиш дека играта им се базирала на среќа. Го разбираш ли ти системот на игра на ГСВ или само колку да се каже нешто? Демек ГСВ не игра добра одбрана?

Значи не реков дека не се квалитетни, се али не и колку што ги праете вие.
И кажи ми ти што се шутевите од центар преку двајца играчи.
Одлични шутери и голем дел од играта им е таква, у тие шутеви треба и среќа.
Ако ви се свиѓа тоа вас све ок тоа не ми смета, ама не може ивде да напаѓате све и свешто што има против.
И не мора да се сложиш со мене.
Мене играва на ГС ми е смешна не идиотска како што кажа типот што го нападнавте него смешна, за у циркус, со глобтротерси, и лани на целосен Кливленд немаше да му земат појќе од една утакмица.
Штета годинава и наредни неколку године нема да имаат шанса да играат со Кливленд у финале

Иначе Нетс ги одпуштиле Холинс и Кинг.
Било Кинг требаше одамна да си иде, штета за Холинс, многу добар тренер е

Па тогаш Леброн, Дурант, Коби, Џордан како погодуваат преку тројца со скок шут наназад? И они ли се среќни? Брат зошто тресеш, ама најозбилно те прашувам? Среќа е една-две-три-пет-десет утакмици, ама не и повеќе од 100 утакмици. Тоа е тоа, таков систем на игра имаат ГСВ и тоа според мене е ненормално добар и уникатен систем затоа што се прилагодува на различни противници. Ти ги гледаш само шутевите, а не гледаш пример во одбрана дека може секакви екипи да бранат, и оние со јаки центри и оние што играат добар пик ен рол итн итн да не набројувам. Тоа што Кари и Томпсон погодуваат некои нереални шутеви не значи дека се циркузантска екипа, далеку од тоа, едноставно луѓето се такви, супер ѕвезди, лидери на тимот, како што се Коби, Леброн и компанија на своите тимови.

99% од луѓето се научени во НБА да гледаат one man show, дај му ја на Леброн или Коби и другите 4ца нека искочат од сала, овие сами против 5 души ќе даваат кошеви. Е ГСВ, а и Спарси секако, се тука за да ги побијат тие работи и нормално сеа на пола свет му е чудно како ГСВ доминира со тимска игра.

Инаку јас веќе се изјаснив за сезонава, по мене Спарси се прв фаворит за титулата, секако доколку останат здрави сите.

Среќна игра?? 35-2 и среќна игра? Напаѓање на најдобриот рекорд на Џордан и компанија од 72-10 со среќна игра? .. Океј. Секој си има мислење. А иначе многу нормално дека кога тогаш ќе паднат , само кога е прашање , а дека нема да доминираат 10 години и ќе дојдат други дечки тоа е мн јасно , не гледам што е проблемот. А да , и како што кажа еден член не сме фанови , симпатизери. Јас не сум фан на никој тим , само ми се допаѓа нивната игра и нивната кошарка. Ако бројките зад нив смета некој дека се чиста среќа , немам што да додадам

И Коби, Џордан, Дјурент, Џејмс... играчи што играат во тим што игра разновидна игра. Ова што го видов вчера од gsw ги надмина сите граници. Буквално секој шут им беше за три. Со добри шутери и константно шутирање нормално дека ќе имаат 120+ поени во утакмица. Чиста логика. Циркуз де, ко што кажа Марли.

Океј ај ќе им кажеме на Голден да ја сменат играта , зошто знаеш оваа не им носи резултати. При бидејќи , бидејќи , има фанови на други тимови коишто неможат да поднесат како им ги rape тимовите и им лупаат по 120+ поени у утакмица хах. Се кладам "твојот" тим да играше вака , ќе беше пресреќен :)

Океј ај ќе им кажеме на Голден да ја сменат играта , зошто знаеш оваа не им носи резултати. При бидејќи , бидејќи , има фанови на други тимови коишто неможат да поднесат како им ги rape тимовите и им лупаат по 120+ поени у утакмица хах. Се кладам "твојот" тим да играше вака , ќе беше пресреќен :)
Aко се случи такво нешто ќе ти одговорам, до тогаш не. Него Gregg Popovich во врска со претераното шутирање тројки
“I still hate it,” Popovich said. “I’ll never embrace it. I don’t think it’s basketball. I think it’s kind of like a circus sort of thing. Why don’t we have a 5-point shot? A 7-point shot? You know, where does it stop, that sort of thing. But that’s just me, that’s just old-school. To a certain degree, you better embrace it or you’re going to lose. And every time we’ve won a championship, the 3-point shot was a big part of it. Because it is so powerful and you’ve gotta be able to do it. And nobody does it better than Golden State, and you know where they’re at. So it’s important. You can’t ignore it.”

Колку ми е смешно кога некој ќе ми каже дека е за Голден Стејт,каде беа пред 3,4,5 дури и 10, години ? :) тогаш не ни знаеа дека постои GSW како тим :) Инаку за минатата сезона најзаслужени за МВП беа Harden i Westbrook ама нели нормално е да постојат и кретени :)

Aко се случи такво нешто ќе ти одговорам, до тогаш не. Него Gregg Popovich во врска со претераното шутирање тројки
“I still hate it,” Popovich said. “I’ll never embrace it. I don’t think it’s basketball. I think it’s kind of like a circus sort of thing. Why don’t we have a 5-point shot? A 7-point shot? You know, where does it stop, that sort of thing. But that’s just me, that’s just old-school. To a certain degree, you better embrace it or you’re going to lose. And every time we’ve won a championship, the 3-point shot was a big part of it. Because it is so powerful and you’ve gotta be able to do it. And nobody does it better than Golden State, and you know where they’re at. So it’s important. You can’t ignore it.”

И сега? Пак е идиотска кошарката? Грег знае дека мора да се прилагоди на нивна игра , мислам дека и ќе успее. Но никако не го трга фактот дека они се најдобри. Едно сфати , нивната игра им носи резултати , и тоа страшни резултати. Го напаѓаат најдобриот рекорд EVER. Дали на некој му се свиѓа нивната игра или не океј , нивните резултати дали на некој му сметаат е пак океј , но играта да се нарече циркузантска и идиотска сметам дека е само од хејтење

Отиде темава у кураац...:facepalm::facepalm::facepalm::facepalm::facepalm: Поголеми глупости не се истресло тука од времето кога ги мереа Коби и Леброн на темава.

И сега? Пак е идиотска кошарката? Грег знае дека мора да се прилагоди на нивна игра , мислам дека и ќе успее. Но никако не го трга фактот дека они се најдобри. Едно сфати , нивната игра им носи резултати , и тоа страшни резултати. Го напаѓаат најдобриот рекорд EVER. Дали на некој му се свиѓа нивната игра или не океј , нивните резултати дали на некој му сметаат е пак океј , но играта да се нарече циркузантска и идиотска сметам дека е само од хејтење
Погрешно си разбрал, Грег сака да каже дека веќе кога го воведоа тој бренд Вориорс (за жал) они најдобро го вадат максимумот од тоа, не дека он би го заиграл тој систем со Спрси без разлика колку добри шутери има во тимот.

Погрешно си разбрал, Грег сака да каже дека веќе кога го воведоа тој бренд Вориорс (за жал) они најдобро го вадат максимумот од тоа, не дека он би го заиграл тој систем со Спрси без разлика колку добри шутери има во тимот.

Не мислев така. Не дека Грег ќе почне да го игра тој систем.. туку викам само дека он е свесен за јачината за Голден. Да , не му се свиѓа тој вид кошарка можеби , но утре кога ќе игра против нив ( се надевам на конференциско финале ) мора да се навикне на тоа , без плачки .. бидејки знае како што кажа и ти дека они вадат максимум од таков систем , и логично нели нема да го сменат.

Иначе зошто темата отиде у курац? Дискусијата е за моментално најдобиот тим у НБА , со најдобар скор. Никого ни сум навредил , ни па гледам друг да го прави тоа. Ако ова не чини па ајде да правиме муабет за времето надвор.

Дај не заебавајте, Голден Стејт не играл добра и убава кошарка??? Голден Стејт практично ја финишира револуцијата во НБА која се случува во последните години - ја усовршува комбинацијата на стиловите на Сан Антонио и Феникс од последната декада во напад и до многу понапредно ниво ја носи идејата за positionless basketball од аспект на одбрана како и одбрана базирана на многу switches со која повремено успешно експериментирале повеќето од најуспешните тренери во лигата н ниту еден не ја довел до ова ниво.

И во напад и во одбрана нивото на егзекуција им е извонредно. Тоа што Curry е способен од било каде на теренот да погоди без разлика кој го чува е значаен дел на успехот на Голден Стејт но апсолутно не е основата за овие резултати. Одбраната веќе подолго време им е доминантна - уште во времето на Марк Џексон беа топ 5 во одбрана Голден Стејт - нападот им беше слабост. Со доаѓањето на Стив Кер, се ослободија стегите, се остави имагинацијата на играчите да излезе на површина (слично како Сан Антонио), се ослободи Curry од заостанатите размислувања - реално со таа негова способност и талент паметно е да шутира еден куп тројки дури и кога сето тоа изгледа недисциплинирано.

Стварно не ми е јасно како мислите дека до среќа е. Имаат скор од 102-17 во последните сезона и пол. Освоија титула. Сериозно се закануваат да го срушат рекордот на сите времиња за доминација во регуларен дел од сезоната и покрај тоа што реално и имаат далеку повеќе проблеми со повреди отколку што имаа лани. Тоа што нивниот стил на игра е различен од некои минати извонредни екипи не ги прави воопшто помалку квалитетни. Едноставно играта се усовршува, правилата се менуваат, играчите се физички поспремни... Ама таква доминација може да биде се освен среќа.[DOUBLEPOST=1452453086][/DOUBLEPOST]

Попович поприлично сам ти одговори. Дали на некого му се допаѓаат тројки или сеуште сака old school изолациска кошарка и post up-и е една работа (со која јас апсолутно не се согласувам ама е личн избор) ама да кажеш дека било глупава стратегија и игра на среќа не може да биде подалеку од вистината. Впрочем Сан Антонио е меѓу првите екипи што почнаа многу внимание да посветуваат на шутот за 3 и тој бил многу важен дел од последните нивни титули. Попович можеби раскажува old school приказни но помодерен тим во стилот на игра од Сан Антонио во последните десетина години (по пензионирањето на Робинсон) тешко ќе најдеш...[DOUBLEPOST=1452453239][/DOUBLEPOST]

Да ги има тие играчи Попович прв ќе ја игра истата игра... Впрочем тој стил на игра е тренд кај скоро сите екипи. Сите пробуваат но ниту една екипа нема играчи со кошаркарска интелигенција и способност за шутирање како Голден Стејт. И пак ова е само за напад одбраната е друга приказна а е пола од јачината на ГС.

Последно уредено:
Не мислев така. Не дека Грег ќе почне да го игра тој систем.. туку викам само дека он е свесен за јачината за Голден. Да , не му се свиѓа тој вид кошарка можеби , но утре кога ќе игра против нив ( се надевам на конференциско финале ) мора да се навикне на тоа , без плачки .. бидејки знае како што кажа и ти дека они вадат максимум од таков систем , и логично нели нема да го сменат.

Иначе зошто темата отиде у курац? Дискусијата е за моментално најдобиот тим у НБА , со најдобар скор. Никого ни сум навредил , ни па гледам друг да го прави тоа. Ако ова не чини па ајде да правиме муабет за времето надвор.

Не мислев за дискусијата туку за глупостите напишани.Како може некој што прати нба да каже дека Голден Стејт победува на среќа и не била заслужена МВП титулата на Кари.Тимот има највеќе асистенции во цела лига што значи дека играта им е далеку далеку од дифтарска од типот на Оклахома и Хјустон и се најблиску нешто до стилот на Сан Антонио ако не подобар.Исто се најдобра дефанзивна екипа.Тоа што се страшни тројкаши на сите им боде во очи и ги занемаруваат другите способности како на ГС како екипа така и на Стеф Кари.Дечкото бидејки е најдобриот шутер на сите времиња е крајно потценет за другите квалитети што ги поседува.Нема потреба да ги набројувам кој знае знае на што алудирам...

И да не сум фан на Голден Стејт ги хејтам од кога почнаа да победуваат пред тоа ми беа симпатична екипа на чело со Кари и Елис али да се кажува дека тепаат на среќа и не им е заслужено ова што го прават е грев за кошарката.Никој не урива рекорди и освојува титула на среќа...

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom