НБА сезона 2015-2016

• Креатор на темата Креатор на темата Xsago
  • Време на започнување Време на започнување

Како ќе заврши серијата?

• Вкупно гласачи
    67
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Јас пробав да бидам најобјективен што можам, со оглед дека станав фан на НБА заради Коби. Целта ми беше да кажам дека колку и да се гледа статистиката, нема да се добие целата слика. Јас лично Данкан никогаш не сум го сметал за најдоминантен играч, можеби заради начинот на играта. Како и да е, 81 поен, повеќе поени од цел тим низ 3/4, и безбројни утакмици со 50+ поени, за мене се доволни за да го гледам Коби како најдоминантниот играч на оваа генерација.

Единственото нешто во кое Коби има предност пред Данкан е во вкупниот врој на постигнати поени (што да се разбереме е пред се затоа што милион шутеви имаше). Во сите останати реални аспекти од кошаркарската игра или се исти или Данкан е подобар.

Искрено во сите постови погоре, ниту еден аргумент за Коби не прочитав освен полу-навреди и некакви споредби со фубал кои според мене баш и не држат вода.

Како и да е немам намера да навлегувам во било какви кавги, секој си има први н свое мислење. Тоа што е очигледно е дека имаме драстично различни сфаќања за што е тоа што објективно (а не навивачки и субјективно) го прави еден играч подобар од другиот.[DOUBLEPOST=1448989621][/DOUBLEPOST]Еве еден краток цитат од денес од еден од попознатите спортски коментатори на ESPN:

WHERE DOES KOBE FALL ALL-TIME?
Should Kobe Bryant be considered a greater all-time player than Tim Duncan? Mike Greenberg: "Historically, I'd go Duncan."
Ухх espn... од овие бегам ко од сида. Артикл, сајт, стрим, „стручни“ аналитизи... дно се.

За некоја минута почнува Лејкерс - Фила...пуштете си гледајте си пошто нели да испочитуваме ден на дрвото е

Ова е срамота бе , ова не е кошарка. 1/4 не се играше одбрана погодуваа , сеа па не ни погодуваат. Фила у рекет од чисти позиции не можат кош да дадат. На Фила ЦСКА да им дојде ако не ги тепа еве на

:ban:

Секоја утакмица ќе биде вака пречекан, заслужено. Легенда и пол. Колку шутеви сака толку. Ова е кажано од die-hard Lebron fan

Колку само ќе му бидат ревијални утакмиците до крајот на сезонава хахахаха. Шутира од пола терен, утиња, му факаат скок и му ја враќаат, ја рога пак од пола и ја дава:ROFLMAO:

Исто ко помали кога играте со некој постар и тој цело време си шутира, солира акции, го пуштаат да помине и на крај и аплауз добива :pos:

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom