НБА Сезона 2013/2014

• Креатор на темата Креатор на темата grande-juve
  • Време на започнување Време на започнување

Кој ќе биде шампион во сезоната 2013/14?

• Бостон Селтикс

Гласови: 2 2,5%
  • Њујорк Никс

• Чикаго Булс

Гласови: 17 21,5%
  • Мајами Хит

Гласови: 17 21,5%
  • Сан Антонио Спарс

Гласови: 9 11,4%
  • Индијана Пејсерс

Гласови: 1 1,3%
  • Хјустон Рокетс

• Оклахома Сити Тандер

Гласови: 8 10,1%
  • Денвер Нагетс

• Лос Анџелес Клиперс

Гласови: 5 6,3%
  • Лос Анџелес Лејкерс

Гласови: 6 7,6%
  • Голденс Стејт Вориорс

Гласови: 0 0,0%
  • Бруклин Нетс

• Атланта Хоукс / Перо Антиќ

Гласови: 6 7,6%
  • Мемфис Гризлис

• Вкупно гласачи
    79
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
lani deni green dade 50 trojki u finaleto ali site znaeme civa trojka ke se pamti ;)

The IBAKA "Effect" ;)

Ако некој се осудеше да прогнозира и да предвидува, колку лоша ќе биде одбраната на OKC во текот на целиот меч (game 6), врз база на првиот напад на Spurs и првите неколку минути,
нормално не би го сфатил многу сериозно (а и не само јас, било кој, сепак ова е NBA).......
ама баш и така испаднаа работите game 6 за OKC !

Следи одличен клип (направен од мене лично, trt limited production :cool:) компилација на акции и потези во траење од 8+ минути , или вкупно 25 напади од Spurs, обработени, со многу ситуации кои прикажуваат како се се одвиваа работите на терен за OKC дефанзивно во текот на целиот меч. Нема аудио ( не оти сум глув па не ми менува многу), затоа и е посочена конкретна минутажа од клипот (за полесна навигација, се извинувам оти нема chapteri :pos: blu-ray изданието ќе биде обавезно (y)) и коментар за секој напад (хронолошки од почеток на меч до крај со OT). Клипот сам по себе е доволен и без коментар и текстуален опис, за да се види одбраната на OKC и сите пропусти и недостатоци во тој сегмент од играта кај нив, како тимски/колективно така и 1на1 !!

Прв напад од клипот, воедно и прв напад за Spurs, Lenard на влез се шета буквално во рекет на OKC, лоша одбрана на Durant, ги мина практично тројца(велеслалом) и бидејќи крајот го краси делото = фантастичен фото финиш, едно постерче (рим протекторе кажи "птичка")

На 0м 40s (секунди) - дуел на Diaw и Ibaka (1на1), фаул од Ibaka, доста спор = 2 слободни за Diaw.....Diaw може стави 10-тина+ кила последниве 2-3 години и може личи на трудна жена, ама на низок пост/ под кош се уште е доста снаодлив и заебан за чување!

На 0м 50s - трет напад од клипот...лоша одбрана во транзиција (Adams нешто се расправа со Lenard на страната на Spurs =провокаторче е тоа познато и од случајот со Randolph документирано) Spurs со вишок човек во контра, Ibaka мора да испадне на Manu, а овој ги сече
со додавање кон Tim (Adams може само да го дише чадот од ауспухот на Duncan, кој иако 38 години не остава таков впечаток во контрава на Spurs)

1м 10с Westbrook штурчето се бори со Diaw прасенцето, под кош и не се дава, и чиниш OKC играат 1на1 и секој си го чува човекот за кого е задолжен....и на 1.12 чичко ти Fisher се успива= "Другарче кај е бе тоа Ману :confused:?! "(не мислам на Македонска Академија на Науки и Уметности :icon_lol:)туку на Џинобили, бе Fisher !!! Ману сече долж аут линија како дух + одлично се снајде Diaw =супер се прочитаа. Да не заборавам ....и Паркер во тие моменти е буквално сам за 3 и му капат лигите за шутче!!

1.22 - нареден напад за Spurs= 1.29 Ibaka другарче кого тоа ти чуваш бе под кош??!! :confused:
Спие........Diaw ќе го казни, па нормално !!! OKC ми игра тој напад со многу ниска постава (Lamb, Derek, Durant, Ibaka , Reggie) и барем се очекува да биде малку поподвижна играта и агилна во одбрана 1на1, со подобро затвoрање на рекет и да не оставаат толкави дупки и простор или барем навремено превземање од блокови ...во теорија да=жртвуваш висина да добиеш во брзина ...ама не е така на терен за OKC!!

1.38 ...IBaka задолжен за Diaw .... Timi ги залажува демек ќе игра Pick&roll со Lenard, тука е грешката кај Adams (до некаде и Durant кој е ни ваму ни таму )кој го остава Timi,
па IBaka мисли дека он треба да го превземе Duncan и така и остава огромен простор на Diaw -буквално сам 1.46 ....среќа Diaw промашува , но тоа не го побива фактот дека Adams, Durant и Ибака не беа добро "синхронизирани" и е одличен пример случајов за катастрофална тимска одбрана и лошо читање со премногу простор оставен при одбрана 1на1 долж линија за три, школски пример како не треба да се брани Pick&roll ...очигледно OKC беа премногу фокусирани само да го затвараат рекетот без да обрнуваат многу внимание на периметар!!

1.58 ..Reggie го брка Green кон ќошот и е барем доволно брз и таман го следи и е доволно залепен до играчот, и одеднаш непотребно ми удвојува Ibaka на 2.03 ...Нормално, Boner после неколку тикви, кога тогаш ќе ги казни и ќе платат...кажи "птичка" IBaka ....AGAIN! (Ibaka само за филм оваа партија колку потроши :coffee:!!!)

Во тој момент Spurs беа 3/14 за три и пак водеа со 33-29!

2.16 IBaka му сигнализира, со рака на Durant= "Другарче, превеземи го Boner, не го оставај сам !" Ај и Reggie можеби "пази" на Green и е на место, но погледнете ги и Durant и Westbrook...
Кого реално чувате бе вие ??!! :гик: Хаос кај Thunder !!!
Или си викаат на Boner му се трефна таа пред тоа..лоша одбрана повторно ...Boner баш не е за потценување кога е сам за три !! Среќа па Boner промашува!

2.43 Ману организира напад.....IBaka другар, ама озбилно кого ти од Spurs чуваш под кош :rolleyes:?!
Оди Manu на влез и цела екипа на OKC буквално ја навлекува и на 2.50 Boner и Lenard отворени патролираат за 3 и никој не ги рецка! Арно за OKC ништо од овој напад не испадна !

3.00 напад за Spurs , Tony го води орото, Тими и Perk се буткаат, се направи малку гужва ...Тими оди накај Parker да постави блок ...на 3.09 Perk исфрустриран(очигледно) му го "мести"
на Westbrook Тими на pick (со тоа што го подбутна Duncan малку) и го потчукнува по газето Russell(тоа значи , "ајде Rusell превезмај го Tоny, да те видам и немој да ти избегал !" )
3.16 Tony го користи блокот и буши на влез сам (IBaka е немоќен и касни како по обичај)
Погодува Паркер ....ама она што е битно плус на 3.16 погледнете ја отворената игра на Spurs =Тројца играчи Lenard , Ману, Boner сами за три ..Паркер дури и можеше да врати кон некој од овие, немаше да згреши, Durant по секако не може тројца да ги покрие, лесно ќе го издуваа 2 на 1 и можеше пак да биде чиста ситуација за 3 !
Катастрофа колективна одбрана по којзнае кој пат !!
Spurs го завршува полувремето со само 42 поени ...најмалку за прво полувреме оваа сезона во плејоф !

Катастрофален шут на Spurs прво полувреме а OKC води само 7 разлика !!
2z4lg1y.jpg

Ако едно нешто беше јасно како ден , тоа е дека Spurs сигурно не може да продолжат да пуцаат толку неефикасно и наредно полувреме, колку и да не им бил денот погоден.
Прашањето беше може ли OKC да продолжи да игра толку лошо во одбрана до крај на меч ??!! Па дали може, уште и прашуваш!!!
==========================================================================

3.29 повторно многу простор за Boner остава IBaka ...нормално, ќе платите OKC...не може цела вечер отворени шутеви да промашуваат ...Boner храбро (ја има поддршката и вербата од Popovich, сигурно не го стави џабе прва постава и џокер)

3.43 Green му ја избива топката на KD....3.49 контра...никој од екипава на OKC не го забележува Lenard :eek:(бар така изгледа) Тука треба еден спринт Rusell најлогично(ќе го ебаа, он само сака да си пуца) Или пак он си мисли IBaka Ќе превземе ?!....Па дури и IBaka кој е сепак прв, доцни многу и не му се трча и запнува многу... ..Тешки им се нозете на OKC !

3.58 Durant го брка и чува Lenard, напад за Spurs ...на "блок"/разминување од Diaw, го превзема Ibaka (ги менуваат играчите со Durant, се менуваат чуварите) и се дига лесно на шут Lenard,Ибака со многу простор 1на 1,повторно "изненаден", Lenard го казнува!

4.13 напад за Spurs ..Lenard ја води и префрла топката на страната на OKC и блок од Duncan на 4.17...Lenard сеќава дека му оди , Ibaka повторно лошо, не навремено превземање од блок и касни . Lenard го дупна пак дефанзивецов. Durant нормално во оваа ситуација се лути и е во право (иако и тој многу грешки направи овој натпревар со доста незалагање дефанзивно и летаргија и пасивност )

4.28 напад за OKC , Regie кон Durant, Green му ја избива 4.40.. Spurs можност за контра....Тешки му се нозете на KD и непотребно објаснува и се бунтува (за грешката) наместо да згазне на гаста...Го достаса и закачи сепак Green (кога овој е глуп и сака да забива место да оди на положување на втор обрач од десна страна) ИМАА пак ксмет (y)!!!

4.50 напад за Spurs, Ману го организира нападот ...на 4.54 Durant им вика на Reggie и Ibaka "Пазете на Splitter !" Се тоа убаво,на збор, ама тогаш кој играч бе другар KD ти го чуваш во тој момент и ми дремеш во рекетот сам ко свирец ??!!!Ману ли го чекаш да влезе ?! Пази а и Ibaka му вика на Regie да внимава на Tiago. Ако е така, тогаш кого чува Ibaka тогаш ??!!!! =(НИКОЈ)
Manu пак ги пресече (секоја чест, нема да ги чека да се договорат :pos: ) кога толкава дупка му оставаат и логично лесни поени за Tiago (Reggie не може да помогне тука многу , треба тука IBaka или Durant ) Тројца од OKC го чуваа рекетов празен и го исчуваа на крај . СЕКОЈА ЧЕСТ !!
Оваа сцена е како на Бени Хил !!!

5.10 Ману го води нападот..... и Тими испаѓа на линија на 3 и оди кон Ману демек ќе прави блок/P&R за него (Adams и Fisher повторно се заглавија и самите си направија зид)
Adams к-ре неикусно касни назад али тука за ова ситуација крив е пред се Fisher бидејки кога иде Тими за блок, мора Fisher да се "залепи" до Ману доста порано пред блокот од Тим, да не остави толку простор! Тими им бега, пас кон Милс, овој назад,ги прошиша и мислат OKC ќе оди Тими на влез ама враќа кон Diaw и им ја прават на OKC "Вртелешка" со Весна "Бејби Davis" :cuc: :drk::drk::drk::drk::drk:

Основи за добра кошарка = несебична игра со многу додавања и ТРПЕНИЕ најчесто е рецепт за шут од изградена позиција!!
Првите поени од клупата на OKC дојдоа при крајот на трета четвртина (Derek Fisher, аирлија OKC , да частите треба!! o_O да ви се множат :LOL:)

Spurs пред последната четвртина имаат 10 разлика (плус играа без Паркер !!)

vmssvr.jpg

И тогаш Brooks на интервју на пауза пред почеток на последна четвртина си ги кажа маките но и дел од желбите !!! Барем за искреноста си срцка :love: :cuc:

ДЕ ПОВТОРИ BROOKS што викаш ?? Нешто слободни фрлања а?! :vozbud: Линија за слободни фрлања?? Со лопата да ринеш нешто вика ?! o_O Колку повеќе толку подобро :coffee: !
И судиите одма го прочитаа како селски буквар (y)!! Немаше ни потреба ти да им кажуваш бе !!! И одеднаш OKC станаа "агресивни" :pos: , тие прикаски од типот "attacking the rim" и мислиш не се чуваат. Spurs за 4 минути отидоа во БОНУС :eek:....абе ТОЛКУ ЛИ СМЕ НИЕ ГЛУПАВИ БЕ ?!?!!! Е КАЈ БЕА OKC три четвртини и оти не го правеа тоа минатите 36 минути :unsure:?!

И во последната четвртина, особено првите 3-4 минути Spurs премногу форсираа и играа исклучиво со шут за 3 (имаа и добри ситуации и отворени шутеви на моменти, ама се изнапромашија бааги и се коцкаа непотребно а имаа +11)

5.23 Lenard јури (Гагарин) во контра и повторно на OKC не им се трча баш многу во транзиција ...овој пат Green ја научи лекцијата и положува на втор обрач (y)(го заеба KD од лева страна :sneaky: ) за лесни поени преку Fisher !

5.40 напад за OKC, сечат Spurs, фураaт во контра со полна пареа...на 5.43 види како одма се местат снајперите на Spurs (Mills и Green)....и во бркотницата Reggie додека се освести ....
....го заборавија Belinelli (кој е овој бе стварно?!) кој во ептен битен момент збрца 3 ...5.55 Reggie аман те молам, поштеди го од банана ....и само кажи "птичка" !!

6.08 Spurs офанзивен скок со доста среќа, Marco се заигра малце, пак се колеба и лакоми за три (ама знае дека глаата Попович ќе му ја скрши :mad: оти и веќе промаши шут од неизградена позиција, ептен без врска шут, претходниот напад!) На 6.13 забележете ги Durant, Ибака и Rusell = Прво , кого чува Durant ?! Второ, кого чува Russell свртен со грбот ??? Сите тројца околу Lenard , и толкава дупка во рекетот .... при што Ману една ракета до Diaw:eek: ....и по којзнае кој пат ваков хаос кај OKC и не се знае кој и што чува и никој не си ја знае улогава дефанзивно !!

6.26 Ману води напад......mismatch =Diaw со мевот vs чичко ти Fisher со бицепсот :LOL:....Durant се стрча за кратко , колку да се рече ( не испаничи за џабе)...ги казни Diaw!!
OKC играат со многу ниска постава во последните минути (Fisher, Russell, Reggie, Durant, IBaka) OKC ќе игра small,ама ќе го прими BIG !!! Одиме !!

6.47 Повторно истата шема ја тераат Spurs, во дуелот Diaw/Fisher, сакаат да ги насамарат OKC, да дојде некој на помош ....Durant оди на помош/мора (запали финтата на Spurs!) ама прави катастрофална грешка и го остава Lenard АПЛА сам на крило (кој го е-е нека крши глаааа, рече KD) ...KD се стрча (имај милост KD...аман не го лепи) .....Lenard од чиста позиција и имаат многу среќа OKC...Spurs се отепаа од промашување за три овој меч , особено последната четвртина !!

7.10 Повторно mismatch Duncan/Fisher ...7.19 и логично Fisher може само да прави груб фаул во немоќ (малку фалеше Timi една глааа да му удри, ама не е таков он.....)

7.31 Во битни моменти, кога се решава мечот, мора Тими да превземе ... класика Тими 1на1 и пак го дупнаа овој рим протекторот = Дефанзивец на годината де, ме разбираш!!!!! ПО КОЈЗНАЕ КОЈ ПАТ на овој меч!!!!!

7.51 Чичко ти Тими , во mismatch со Reggie, иде на помош и Russell тука .......имаше среќа доста Duncan , ама влезе ! Во тој дуел Duncan можеше и да оди со пас кон Green на другиот крај, кој OKC го заборавија (секако, тоа што Russell дојде на удвојување си има цена , често прашање е колку ќе им наплатат во таква ситуација за компромисот!)

ЗА Далгите :mad:!!!

Колку неправди се направија на утакмицава за OKC, во последната четвртина се со цел пресврт, најголемиот дел фановите не се свесни и нормално се подзаборави брзо утакмицава , бидејки и Spurs ја доби, но малку фалеше и да изгубат е тогаш ќе беше пљачка невидена!! (и останува нормално да биде сведоштво за еден таков криминален и неуспешен обид)
Судиите апла наметнаа тотална контрола во последната четвртина и доминираа !!

Следи клипот за криминалот со опис за грешките и пристрасноста на судиите!

Добра глума од Westbrook и фаул од Lenard (за кој и самиот се чуди, а судијава го досуди откога Russell се струполи), тоа и беше фаулот со кој Spurs отидоа во бонус! Поентата беше јасна, што побрзо да се однесе Spurs во бонус !!!

на 0:44 Durаnt многу убаво го удри по рака Duncan кој ја имаше топката со две раце (како го здрви убаво се гледа, дури и Durant беше попарен у фацата и се исплаши да не му судат фаул) и тогаш и стигна и IBaka , па затоа и имаше време да го начека и да го блокира Duncan
од два агли е дадено многу убаво ...потоа на 1.28 во борба за одбиената топка, по блокадата на IBaka, меѓу Diaw и Durant, истиот судија кој не го виде фаулот од Durant , сега суди изглумен фаул од KD . Нормално ако судеа фаул од Durant претходно со оглед дека и двете екипи беа во бонус а Spurs имаше 2 разлика и тоа ќе беше крај за OKC, но бидејки таман на OKC им требаа 2 поени да израмнат, ги однесоа на линија за слободни !!!
Duncan со право се буни дека Durant го фукнал а не му досудиле фаул !!!!

на 1.49 - влез на Mану, ова беше на 4.53 минути до крај на регуларен дел, при резултат 93:87 за Spurs, ова е фаул со лошо поставен блок од Westbrook, Westbrook во моментот кога Manu ја менува насоката (оној signature Mану расчекор) и оди кон лево , исто така
и Westbrook (кој не е стационарен во моментот) малку се придвижува кон Ману и го става со IBaka во сендвич........ОВа требаше да бидат 2 слободни за Manu....со право се буни потоа !! Но две слободни при овој резултат ќе значат 8 разлика , а тоа е голема предност веќе! Westbrook паѓа (флоперчина) и нормално сака да извлече фаул во напад ! Не му успева !

на 2.25 не вреди да се коментира за "блокадата" на Ибака :facepalm: .......апла украден кош на израмнет резултат !! СТРАШНО ......БРУКИ .....пострашно од тоа со Clippers ......можеби и пресуден кош бидејки и беше израмнет резултатот ! 2 напади за ред, против Spurs, катастрофални судиски грешки !!!

на 2.57.....да, беше лошо поставен блок од Duncan кон Fisher, нема збор т.е фаул во напад од Duncan, ама тотално непотребна компензација (ако и беше компензација за претходниот Goaltending од IBaka, ама НБА треба да свати дека така работите не може да функционираат, криминално, по принципот на ти го дај ми го, не може на тој начин грешките да ги исправаат ), ако Џинобили ja промашеше тројката ќе немаше никаква вредност за Spurs и Spurs најверојатно и ќе ја загубеа утакмицата во регуларен дел бидејки имаше само 27s до крај !! А ако судеа фаул во напад од Duncan тоа ќе беше крај за Spurs бидејки и беа и двете екипи во бонус, а 2 разлика за OKC.
========================================================================
Последнава партија за Diaw спаѓа во негови топ 3 партии во плејоф во неговата НБА кариера....ако гледаме по постигнати поени само (26) дефинитивно топ 3 (после оние 2 партии со 30+ во финалето на Запад од 2006, кога Suns изгубија од Mavericks и кои му се најдобар момент у НБА)

2432tm9.jpg

Нема дилема за неговиот учинок и заслуги, па и ако ги ставам и годините и мешето се надмина себе си, но во отсуство на Tony во второто полувреме, Manu е човекот (y), како само го организираше нападот, можеби и подобро што ПАркер не играше :unsure: , магариња ги првеше OKC и воопшто не се ни осети дека фали Паркер на терен во тие моменти.....тоа не е воопшто мала работа и ептен голем комплимент со оглед и од каква важност беше партијата а и плус играа на гости Spurs!! Мозокот им го исуши !! ЦАР !! Без многу поени ама кога беше најпотребно погоди !

Поентава со клипот погоре (оној првиот со осврт кон одбраната на OKC) е дека : Далеку е IBaka од некој фактор огромен со мулти димензионален ефект во играта како што и многу луѓе го воспеваат и непотребно го величаат....може типот вади 2,3 блокади ама тоа ништо не менува ТИМСКИ или ГЛОБАЛНО против екипа како Spurs која во длабина(офанзивно) споредено со OKC е како да споредуваш вир на автопат со дупки vs. Атлантски океан ! Еден човек, колку и да бил добар во одбрана/напад 1на1 или вадел толку и толку "спектакуларна" статистика мерено во банани/скокови/украдени топки, не значи дека и тоа ќе се рефлектира тимски ! Во екипата може да има неколку индивидуалци, одлични во игра/одбрана човек/човек ама тоа не мора да значи и не е гаранција и сигурност дека и цела екипа тимски ќе игра добра одбрана , таман работа и тоа баш поради тие индивидуалци! Плус, последната партија покажа само
колку Ibaka буквално се губи на отворена игра
( и тоа не му е прв пат!!) и најчесто поради него и пред се неговата конфузност е причина зошто против OKC лесно се створаше вишок играч !! Иако целата екипа и индивидуално и тимски се удави во одбраната, не дека само кај него е вината !!
И Durant и Westbrook се доста лежерни и флегматични во поглед на defence......(Fisher AKA царот за mismatch......Reggie ќе се успие, ама офанзивно даде максимум, над можностите)....целиот плејоф го играат така овие двајца, и има еден куп други ситуации кои ме мрзи да ги барам оваа година од плејоф и да ги документирам, ама стварно има многу низ сите серии на OKC (Clips, Griz......)

Дури и смешно е и парадоксално некој да има титула Дефанзивец на година а да се покаже баш во тој сегмент не само тотално бескорисен за неговиот тим туку и контра продуктивен баш во меч кога најмногу се брои и треба да се истакнеш! (Тоа да се истакнеш не значи дека некој од него очекувал да извади 10-15 блокади ,таман работа , ама барем фундаментално да не се изгубиш во концептот и тоа што значи просечна кошаркарска одбрана )

Само на кратко и за game 3 од дуелот Spurs -OKC ме мрзи да раскажувам (а и ми се здрви ракава од пишување) а и има снимки секој може пак да ги прегледа во детали ако сака толку напад по напад......кога се врати таа партија IBAka, прва со него, најголемиот дел по светов критичари/аналитичари, одма се попалија/истрчаа и му ги препишаа него заслугите како он бил тој кој променил се со неговата одбрана а и многу колумнисти го лажеа народот со бомбастични статии и блогерај за да привлечат внимание (сосема нормално) и истите да им се читаат=сензационализам !

На 3 -4 минути пред крај прво полувреме таа партија, Westbrook беше 1/8 од поле и тон загубени топки = катастрофа , но IBaka изненади и надомести ОФАНЗИВНО со беспрекорен шут 5/5 од mid-range и вкупно 10 поени на полувреме!!! OKC имаше само 4 поени предност на полувреме !
И во трета четвртина се случи 22 слободни за OKC наспроти 0 за Spurs . OKC во трета четвртина од вкупно 26 поени постигнати таа четвртина , само 4 коша имаа (8 поени од шут) 3 на Wesbrook + еден на KD=толку , а се друго беа погодени слободни :cuc: !!

Нешто како последнава четвртина од game 6 !!

http://blog.mysanantonio.com/spursnation/2014/05/25/live-updates-wcf-game-3-spurs-at-oklahoma-city/
As you’d expect, there was nary a peep out of the Spurs after Oklahoma City out-shot them 31-16 at the free throw line, including a staggering 22-0 edge in the third quarter to set an NBA record for largest disparity in a single period

:eek::eek:

и во 5-тa партија со Clippers OKC пуцаа само 25 слободни прво полувреме...кога се случија далгите тој меч....и пак губеа на полувреме 6 разлика од Clippers !!! И тогаш си рекоа дечките ако можеме да им поклониме 25 за едно полувреме ајде да одиме едел LEVEL UP , и да пробаме да им поклониме 25 ако можеме, ама сега за 1 четвртина :vozbud:во наредната серија со Spurs(22 во game 3 + 3 од карти =25 , таман е бе есапот шо се буните! :pos: (n))
OKC во последната четвртина од game 6 со Spurs испуцаа "само" 18 слободни фрлања а во прeтходните три четвртини тој меч имаа вкупно само 11 слободни испуцани !!!!!

Единствено game 4 е партија каде OKC покажа добра и убедлива игра......"чиста" игра за респект .........тоа е !

Плус фактот што OKC примија 112 поени (добро, се играше и OT) a SAS мечот го завршија со едвај 40% реализација од поле, тон промашени шутеви за три (дури 35) е доволна потврда дека ептен потфрлиле во одбрана ! Russell + KD повторно имаа заедно изгубени топки колку и целата екипа на Spurs = 14 !!! (веќе видено и "проверено" за неуспех на OKC сценарио )

2013-14 ALL-NBA FIRST TEAM

Position Player, Team (1st Team Votes) Points

Forward Kevin Durant, Oklahoma City (125) 625

Forward LeBron James, Miami (124) 623

Center Joakim Noah, Chicago (101) 551

Guard James Harden, Houston (73) 502

Guard Chris Paul, L.A. Clippers (86) 540

2013-14 ALL-NBA SECOND TEAM

Forward Blake Griffin, L.A. Clippers (5) 350

Forward Kevin Love, Minnesota (2) 237

Center Dwight Howard, Houston (9) 226

Guard Stephen Curry, Golden State (65) 489

Guard Tony Parker, San Antonio (14) 210

2013-14 ALL-NBA THIRD TEAM

Forward Paul George, Indiana (4) 171

Forward LaMarcus Aldridge, Portland (2) 159

Center Al Jefferson, Charlotte (4) 191

Guard Goran Dragic, Phoenix (1) 115

Guard Damian Lillard, Portland (2) 115

Треба cp3 и curry 1-2 во првиот тим да бидат а не дефанзивниот џигернаут, Џејмс Харен, no D.

Вечер се игра првата утакмица?

Треба cp3 и curry 1-2 во првиот тим да бидат а не дефанзивниот џигернаут, Џејмс Харен, no D.
Знаеш дека има гласови добиено во гласањето за дефанзивните петорки? :pos:

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom