НБА Сезона 2013/2014

• Креатор на темата Креатор на темата grande-juve
  • Време на започнување Време на започнување

Кој ќе биде шампион во сезоната 2013/14?

• Бостон Селтикс

Гласови: 2 2,5%
  • Њујорк Никс

• Чикаго Булс

Гласови: 17 21,5%
  • Мајами Хит

Гласови: 17 21,5%
  • Сан Антонио Спарс

Гласови: 9 11,4%
  • Индијана Пејсерс

Гласови: 1 1,3%
  • Хјустон Рокетс

• Оклахома Сити Тандер

Гласови: 8 10,1%
  • Денвер Нагетс

• Лос Анџелес Клиперс

Гласови: 5 6,3%
  • Лос Анџелес Лејкерс

Гласови: 6 7,6%
  • Голденс Стејт Вориорс

Гласови: 0 0,0%
  • Бруклин Нетс

• Атланта Хоукс / Перо Антиќ

Гласови: 6 7,6%
  • Мемфис Гризлис

• Вкупно гласачи
    79
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Еве неколку болд предвидувања од мене
- РОЈ ќе биде Оладипо
-ДПОЈ Леброн, конечно ќе му се исполни желбата на плачкото
-6ти Џерет Џек
-Тренер на годината Тибодо
-Најподобрен Валансиунас
-Најдобар ГМ, Мори од Хјустон или од Кавс (му го заборавив името)
-МВП Дурант.
-Кавс ќе влезат во плејоф
-Фили ќе го имаат најлошиот рекорд
-Гортат и Маршал ќе бидат трејдувани во текот на сезоната
-Оклахома се доста потценети и не би било чудно ако освојат
-Клиперс се преценети и не верувам дека ќе ја поминат втората рунда.
-Најголем Х-фактор ќе биде Роуз заедно со Вејд и Вестбрук.

Еве и од мене храбри прогнози (за многу од овие се согласувам со тебе):

- ROY - Oladipo
- DPOY - Howard
- 6th man - Kirilenko
- MIP - Rubio/Kanter
- EOY (Executive of the year) - Daryl Morey
- MVP - Durant
- плејоф Исток: Miami, Chicago, Indiana, Brooklyn, New York, Washington, Detroit, Cleveland
- плејоф Запад: OKC, San Antonio, Houston, Memphis, LA Clippers, Golden State, Dallas, Minnesota
- Позначајни играчи кои ќе бидат трејдани во текот на сезоната: Rondo, Aldridge, Gortat, Hawes, Turner, Deng, J.Green, DeRozan, Faried, Asik, E.Gordon (некои можеби по завршувањето на сезоната)
- најпотценет тим: Oklahoma City
- најпреценет тим: Denver
- најдобар тим во регуларниот дел: Чикаго
- шампион: Оклахома Сити, ако го трејдаат Перкинс и некој од младите за квалитетен центар. Инаку, еве нека биде ЛА Клиперс победа во финале над Чикаго/Индијана

Епа немој да ми судиш затоа што имам поразлични критериуми од останатите. Џабе ти е целиот пост тогаш.

Абе не ти судам (неам уште диплома за тоа), само таквите очекувања/критериуми се малку неостварливи и нема потреба одма од омаловажување на играта на Антиќ, тоа е. :)

Нека влага братот - да не му ѕвонам на Џордан да избрка све живо од сала!

Влезе Антиќ до сеа?

Не го чуваат за последни секунди од 7ми натпревар на финалето, не сакаат уште во предсезона да си ги откриваат адутите.

Од кога го видоа толку беше.. :icon_mrgr: Треба да се очекува да влезе во второ

Слабо сопкаст за предсезонскиве мечеви.
Додуша сега дава еден на live.tv ама пребацува на бразилско првенство фудбал.

Поставена е анкета, лимитирана е (толку дозволува форумот/ксенфорото глупо), за да нема прашања од типот каде е Детроит Пистонс, зошто ги нема Филаделфија 76ерс, и слични прашања.

Каде е Детроит ?? :icon_lol:

Детроит е подобар од : Лејкерс, Бостон, Денвер, Атланта, па и Мемфис би рекол !!

Мои предвидувања за сезонава:

ROY: Бен МекЛемор
Поентер: Kармело
Дефанзивец: Леброн
Шести: Кириленко
Моуст импрувд: Андре Драмонд
ГМ: Џо Думарс (ќе има уште потези до крај на трејд периодот) (y)
МВП: Тони Паркер

Плејоф Исток : Мајами, Њу Јорк, Чикаго, Детроит, Индијана, Бруклин, Кливленд, Вашингтон
Запад: Оклахома, Сан Антонио, Голден Стејт, Клиперс, Мемфис, Хјустон, Далас, Портланд

Шампион, Сан Антонио !!

Играчи позначајни што ќе променат клуб: Рондо, слушајте ми го зборов дека овја иде у Детроит со Џералд Валас, за некој пакет од Џенингс, Монро и некој договор ко оној на Вилануева, после Грејнџер иде сигурно, не потребен е у Индијана, а уште има каква таква вредност, Руди Геј, Џеф Грин, некому у Денвер ќе му пукне филмот, дали Лосон дали Фарид, Ламаркус Олдриџ исто може да испизди, чак што више може и Мајами Бош да го трејдува...

Најпреценети ми се Хјустон, мислим дека ќе догураат некако до плеј оф едвај..
Најпотценет Детроит, страшно е каков потенцијал овој тим има, уште ако го земат Рондо, мх мх мх !!

Каде е Детроит ?? :icon_lol:

Играчи позначајни што ќе променат клуб: Рондо, слушајте ми го зборов дека овја иде у Детроит со Џералд Валас, за некој пакет од Џенингс, Монро и некој договор ко оној на Вилануева, после Грејнџер иде сигурно, не потребен е у Индијана, а уште има каква таква вредност, Руди Геј, Џеф Грин, некому у Денвер ќе му пукне филмот, дали Лосон дали Фарид, Ламаркус Олдриџ исто може да испизди, чак што више може и Мајами Бош да го трејдува...

Најпреценети ми се Хјустон, мислим дека ќе догураат некако до плеј оф едвај..
Најпотценет Детроит, страшно е каков потенцијал овој тим има, уште ако го земат Рондо, мх мх мх !!

Мене ако ме прашаш, лошо е за Детроит ако ги даде Jennings + Monroe за Rondo + Wallace. На Детроит му требаат шутери, а не двајца кои воопшто не можат да шутираат.

И јас очекувам дека Детроит ќе влезат во плејоф годинава, ама ќе бидат некаде 5-8 место на истокот не повеќе. Му требаат неколку сезони на Drummond да се изделка. А и дури не науќи да шутира слободни барем со 50% реализација нема ни да може да добива голема минутажа.

Мене ако ме прашаш, лошо е за Детроит ако ги даде Jennings + Monroe за Rondo + Wallace. На Детроит му требаат шутери, а не двајца кои воопшто не можат да шутираат.

И јас очекувам дека Детроит ќе влезат во плејоф годинава, ама ќе бидат некаде 5-8 место на истокот не повеќе. Му требаат неколку сезони на Drummond да се изделка. А и дури не науќи да шутира слободни барем со 50% реализација нема ни да може да добива голема минутажа.

Мислев Џенингс или Монро, не двајцата.... На Пример Џенингс, Вилануева и Стаки, или Монро, Вилануева и Стаки за Рондо и некој од лошите договори у Бостон, Џералд, Бас или Ли...

Јust because the Pistons acquired Brandon Jennings in a sign-and-trade deal with the Bucks doesn't mean they've lost interest in Rajon Rondo. In fact, they could eventually use Jennings as a trade chip and seek to acquire Rondo. There are going to be several interested parties in Rondo, and that number could increase when he shows he's fully recovered from anterior cruciate ligament surgery ...
Again, that's not much but it is something. If I wanted to look at it through an optimist's lens, I would say that any deal that involves Jennings probably wouldn't also necessarily include Greg Monroe, who was the big prize of all previous rumored deals.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom