НБА Сезона 2013/2014

• Креатор на темата Креатор на темата grande-juve
  • Време на започнување Време на започнување

Кој ќе биде шампион во сезоната 2013/14?

• Бостон Селтикс

Гласови: 2 2,5%
  • Њујорк Никс

• Чикаго Булс

Гласови: 17 21,5%
  • Мајами Хит

Гласови: 17 21,5%
  • Сан Антонио Спарс

Гласови: 9 11,4%
  • Индијана Пејсерс

Гласови: 1 1,3%
  • Хјустон Рокетс

• Оклахома Сити Тандер

Гласови: 8 10,1%
  • Денвер Нагетс

• Лос Анџелес Клиперс

Гласови: 5 6,3%
  • Лос Анџелес Лејкерс

Гласови: 6 7,6%
  • Голденс Стејт Вориорс

Гласови: 0 0,0%
  • Бруклин Нетс

• Атланта Хоукс / Перо Антиќ

Гласови: 6 7,6%
  • Мемфис Гризлис

• Вкупно гласачи
    79
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Абе Џони, а господинот Бош, такозвани диносаурус, што се пали на секое дадено слободно фрлање, со него што правиме? Немој да збориш за палење, има во Мајами такви за извоз, Андерсен е еден од нив, ќе залепи блокада, па стои 20 минути под кош, гледа околу него, се пува, се мава у гради мислиш Господ го фатил за муда. И баш најде за Ноа да коментираш, еден од најдобрите центри во НБА, човек кој игра со срце секоја утакмица. Многу те тангираат поразите на Мајами, не знам што е работа, ти за Бостон беше едно време...
coffee.gif
Eте гледаш вчера за Бостон денес за Мајами, ко од Федерер на Надал да се пребациш,затоа ви викам баталете расправии со вакви што мењаат тимови ради играчи, еве ти пример зборев со едно дете демек ау ја фан на Мајами со години и го ругав нешто како може тим со ѕверотиња (демек) ко Вејд да завршат последни тоа беше нели онаа година кога Бостон земаа титула и типов ми се изгази у фаца демек такво нешто мајами никад не доживеале и после ми пишува „еј да бе“.

А шо ти значеше тоа демек во делот за Вејд??
Он не е ѕверотиња??

ноа разибарм дека играе со емоција, и дека ја сака играта, али човече дај прибери се у зоолошката од која те имат пуштено. заедно со татко му. да беше битна утакмица у плејоф, или да беше финале, да сфатам, али овај на секоја утакмица со мајами се понаша ко некој дивјак. џабе му е тоа фукање, секоја година се понаша вака, за да у плејоф го попијат од самите мајами. just chill dude
Добро, а па што ти е татко му крив, жити се? Ај Ноа не го сакаш, те нервира, ок, ама што ти згрешил татко му што се израдува како секој нормален човек и навивач, па дури и прескромно со оглед на тоа што ИГРА СИН МУ!

А шо ти значеше тоа демек во делот за Вејд??
Он не е ѕверотиња??
Јок. И никад не ни бил. Ако го ставаш вејд у рангот на Коби, Леброн, Дјурент а камо ли Џордан човече иди сместа фрли се од тераса (ако ја имаш)

Јок. И никад не ни бил. Ако го ставаш вејд у рангот на Коби, Леброн, Дјурент а камо ли Џордан човече иди сместа фрли се од тераса (ако ја имаш)
Ауууууууу ти си ненормален бе,ти треба да се џитнеш од тераса..
Ако ја немаш дојди кај мене дома,ја имам :)

Па не ми ни се верува дека има некој што го става во нивни ранг, сепак се класа над него.
Ама да кажеш дека не е играчиште... :)

Тие неколку години кога беше во топ форма беше топ 3 во лигата, покажа и докажа дека може сам да го носи тимот, е сега што го сјебаа повредите, тоа е...Ќе си остане еден од најдобрите SG во помодерната историја на НБА, ама реално неможе да се мери со КД, Леброн, за МЈ не ни треба муабет да се праи.

aбе дете нба со години се игра...не се игра од коа ти си почнал да глеаш пред 2-3 сезони:свиркам:...пошо не си упатено ти кажав колку е скор во плеј оф да не се глупираш друг пат..
П.с. не плачете после секој пораз и не се вадете со глупости
П.п.с едуцирај малку за нба пред да коментираш
Незнам зошто воопшто се мачиш им докажуваш на т.н вештачки навивачи батали ги таму нека патат ќе ги видемем за некоја година како ќе си најдат нов тим и ако замине мајмунот леброн ќе се префрлат за друг тим сите, за разлика од булси каде не се навива за роуз туку за Чикаго!

Ауууууууу ти си ненормален бе,ти треба да се џитнеш од тераса..
Ако ја немаш дојди кај мене дома,ја имам :)
Бре што си вицкаст елај да те штипнам. Whitemamba, имаш ѕверотиња > играчина > просечен играч > некој по грешка у лига (Ѓуровски) итн. е сега дотичниов го смести Вејд у првиве па затоа се побунив.

Незнам зошто воопшто се мачиш им докажуваш на т.н вештачки навивачи батали ги таму нека патат ќе ги видемем за некоја година како ќе си најдат нов тим и ако замине мајмунот леброн ќе се префрлат за друг тим сите, за разлика од булси каде не се навива за роуз туку за Чикаго!
Одговор на место. И јас ги гледам баш така вештачки, ко плоштадон шо го направија онаков никаков :icon_mrgr:

Вејд не станд оут играч ама ипак е играчиште...Првата титула со Мајами од последниве 2 беше доста поклучен играч од леброн секогаш го имаше на битни натпревари и не се плашеше да шутне во clutch моменти каде што брон ја подаваше топката....во тој аспек сега леброн е поуверен ама тогаш вејд беше играчот на Мајами најзаслужен за титула...

Вејд не станд оут играч ама ипак е играчиште...Првата титула со Мајами од последниве 2 беше доста поклучен играч од леброн секогаш го имаше на битни натпревари и не се плашеше да шутне во clutch моменти каде што брон ја подаваше топката....во тој аспек сега леброн е поуверен ама тогаш вејд беше играчот на Мајами најзаслужен за титула...
Не знам,дискутабилно. Тогаш а и сега имаше голема помош од страна соиграчите а кога ја нема сите знаеме каква петарда е. Добро да не хејтам, garthok's out!

:свиркам:
If Washington Wizards big man Marcin Gortat, aka the Polish Hammer, had his way, there would be a whole lot more fighting in the NBA.

Talking to ESPN’s True Hoop blog, he said the league is too strict with fines, and would like to see the NBA go more down the ice hockey route.

In the interview with TrueHoop, here’s what he had to say (questions in bold, his answers in italics):

Any rule changes that you think would help the NBA game? For instance, sometimes they talk about instituting FIBA goaltending rules in the NBA. Any thoughts on that or any other changes that would help the game play?

The goaltending? It definitely wouldn’t help. You have too many athletic guys in this league that would tip the ball out of the rim, so pretty much to make a basket you will need to swish it, you know what I’m saying?

I would say I would loosen up a little bit the rules about the fighting fines. That’s what I would loosen up. Because today you go to an ice hockey game, and the one thing they’re waiting for is a fight, you know what I’m saying? So if they could set it up something like that in the NBA. That if there are two guys and they have a problem, if they could just separate everybody. And these two people that have problem, if they could fight …

During the game?

During the game. Quick, 15-20 seconds, throw few punches, then referees jump in and break this thing up. I think the game … these two guys, they resolved their problem. They’re both suspended and they’re leaving. But end of the day, they fix the problem between each other, fans are super excited, and I think that would be a pretty cool idea [chuckles].

You’d need bigger refs. You couldn’t have Dick Bavetta out there.
At some point when the referees jump in, then you’d have to stop. You’d have to stop. So I think that would be a great idea, just like the ice hockey fans waiting for that, that’s would NBA fans would get into, as well.

We think Adam Silver should make it happen…

Фан на Бостон нашол да кажува за однесувањето на Ноа:facepalm:.А не му текнува што правеше мајмунот Гарнет,провоцирање удирање подли потези на сите страни,бог да чува.

Статус
Затворена за нови мислења.
Back
На врв Bottom