NBA Сезона 2012/2013

• Креатор на темата Креатор на темата #LakersMK
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Вечер Лилард ќе ги наполни клипси.:cool:
Дај боже

До сега 80 отсто од поените на Лилард се од скок шут, мал дел се од влезови, кога ќе ги избалансира на 50-50 е тек тогаш ќе биде незапирлив, последниве неколку меча почна малку повеќе да прави влезови, иначе кога го гледав во летната лига беше обратно, се му беа положувања или закуцавања... плус е доста солиден асистент, игра многу смирено, потенцијал огромен. А Пол и вечер не игра што значи мора да се искористи зашо мртва трка ќе биде за плејоф... плејоф:rolleyes:.

Лилард е новиот Билапс според мене.Преку летната лига кога играше одеше да заврши под кош и повеќе асоцираше на стилот на роуз можда затоа и ја зема мвп наградата.Брз,експлозивен,одлична визија на терен,додавачки скил и big shot играч кој неколку пати тоа го има потврдено.Смртоносен степ бек има,мада и малце неговиот шут ме потсеќа на билапс :D.D-Lil=Mr.Big Shot #2

баш преге го гледав клипчево со 27 забивки шо не се имат напраено досега на ол-старот... па сигурен сум дека со мал тренинг леброн можи барем пола да ги напрај

па и не само леброн, туку и грифи, џеј-ар, џорџ, грин... но веројатно голем е стравот од некоја повреда или срам па затоа одат на многу полесни и понекреативни да не речам глупи варијанти
за жал така ќе биди и годинава...

posle vince carter dzabe e se..

Точно, се согласувам (y)
Ќе пукнат хејтерите на ЛеБрон ако го освои и Dunk Contest-oт.

А да бе, Slam Dunk контестот е клучната работа па да пукнат хејтерите. :)

Нема збор веќе за Леброн. Убедливо најјакиот играч моментално. И тоа буквално најјакиот, BIG ко што ги форсираат у нба. Тенк.

Он веќе е на својот максимум, кој ваков изгледа надчовечки. Права животиња е, прави што сака, напреднат е премногу, а веќе и созрева и се подобрува во оној аспект каде што беше многу лош до пред година-две, психата.

Значи за неговите достигнувања и статистики никој не може да замери. Е сеа, нормално Леброн не може секому да биде омилен, ко што неможе секому да биде омилен Коби, КД, Мело итн...

Така и за мене, играта на Леброн е премногу на сила, без елеганција, без магија. Едноставно не ми се допаѓа. Но секако, тоа не го прави лош играч. :)

леброн е дефинитивно НАЈГОЛЕМИОТ ТАЛЕНТ што игра моментално во нба... всушнот има поголем талент и од Џордан.....само што нема такво срце ....нема таква магија... затоа не е сакан и поштуван како МЈ .....

Ако не земаат играчи организацијата на клубот и тој за 2-3 години ќе си ги однесе куферите и талентот во флорида.Само си докажува дека не му трепери раката во клучни ситуации и повторно потврди дека си го заслужи местото на ал старот.
П.С Овие што ги донесоа од Мемфис преку трејдот одма се разиграа Спејтс 17 и елингтон 12 поени.(y)

crossedup_medium.gif

1.Отиде по семки.
wesyoucard.gif

2.Се врати со 1 кило.:D

Статус
Затворена за нови мислења.
Back
На врв Bottom