NBA Сезона 2011/2012

• Креатор на темата Креатор на темата GreenRoot
  • Време на започнување Време на започнување

Дали ке започне НБА лигата со натпревари?

• ДА! Ке се одиграат сите натпревари.

Гласови: 19 16,8%
  • НЕ! Нема да со одигра ниту еден натпревар.

Гласови: 24 21,2%
  • ДЕЛУМНО! Ке се играат помалку натпревари од предвидените 82 натпревари за секој тим.

Гласови: 70 61,9%

• Вкупно гласачи
    113
Се појави информација дека Клиперси потпишале со Kenyon Martin на една година за $2.5 мил.

Не успеав да ја гледам, кој крај го имала. Пирс погодил невозможна тројка и не му ја признале, но затоа пак и Никси утнале во наредниот напад.
И да бе, што прави Гарнет со тројкиве, ни Ален не му е рамен. :)
Поздрав до Њујоркчани

Никси 8-15 се незнам зошто не прат никакви промени барем тренерот требаше до сега да го избркат

Иначе Коби и Леброн се избрани за играчи на месецот, Грег Оден ќе прави уште една операција- слободно можи да се речи-he is done.

И на црногорецов Пекович гледам му тргна неколку добри утакмици со ред, еве вчера 27/11 имаше... веројатно Рубио полека го претвора во Владе Дивац :LOL:

Резиме од натпреварите ОВДЕ! Не се сложувам баш со тебе дека го претвора во Владе Дивац, туку само го усрало на 2 натпревара... Инаку одличен натпревар покажа Ентони Мороу, 8-11 за тројка, страшно :)

Туку, може ли некој да ми го прати најновиот ростер/пач за НБА 2К12?

не дека сум за Бостон, ама мислам дека на листата за МВП треба да го има и Пирс :cuc:
он ги носи Бостон на грб, кога тој игра на ниво тепат Селтикси

Леброн Џејмс (Мајами Хит) и Коби Брајант (Лос Анџелес Лејкерс) се прогласени за најефикасни играчи за месец јануари за источната, односно западната конференција.
Џејмс ги предводеше Мајами до рекорд од 16-5, кој преставува најдобар во досегашната тимска историја. Во натпреварите во декември и јануари, Леброн просечно имаше 29.2 поени, 8.3 скока и 7.1 асистенции. Џејмс е втор во НБА лигата во поени, четврти во реализација (55.1 %) и 10-ти во украдени топки (1.8).
Брајант просечно има 30 поени по натпревар (најмногу во НБА), 6.1 скок и 5.4 асистенции, предводејќи ги Лејкерс до 13-9 рекорд. Коби во јануари сруши 3 рекорди. На 1 јануари стана најмладиот играч што постигнал 28000 поени. На 28 го помина Џери Вест во постигнати слободни фрлања, а на 29 го помина Карим Абдул-Џабар во кошови постигнати од игра.

Повеќе на www.primetime.mk/леброн-и-коби-играчи-на-месецот/

Французите Паркер и Батум соборуваат рекорди, Лејкерс повторно загуби
Французинот Тони Паркер постигна 42 поени за победа на Оклахома, а со неговите 9 асистенции стана најдобриот асистент во историјата на тимот. Неговиот колега од репрезентацијата Николас Батум постигна најмногу поени во својата кариера (33 поени) и 9 тројки со што го собори тимскиот рекорд на Портланд за тројки на еден натпревар.

Повеќе на www.primetime.mk/французите-паркер-и-батум-соборуваат/

И тоа се Батум го напрае за само 24 минуте :D

Иначе Мајкл Ред го имаше првиот старт за Феникс, 17 4/7 за 3 поени. Многу сум го сакал играчов, страшен беше, штета што му направија повредите !!

Лов ми беше еден од омилените и сеуште ќе ми биде, но ова е срам!!! :facepalm:

А ова уште повеќе, КОПИЛЕ!!! :гомце::facepalm:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom