NBA Сезона 2011/2012

• Креатор на темата Креатор на темата GreenRoot
  • Време на започнување Време на започнување

Дали ке започне НБА лигата со натпревари?

• ДА! Ке се одиграат сите натпревари.

Гласови: 19 16,8%
  • НЕ! Нема да со одигра ниту еден натпревар.

Гласови: 24 21,2%
  • ДЕЛУМНО! Ке се играат помалку натпревари од предвидените 82 натпревари за секој тим.

Гласови: 70 61,9%

• Вкупно гласачи
    113
Дерек Фишер :cuc:
--- надополнето: 17 јануари 2012 во 14:52 ---
Majami - San Antonio Igrajte ja 2ka, Majami igra bez Vejd :)

katastrofa ne katastrofa drugo e ko ke e vo timot. Lebron ke se izgubi 4ta cetvrtina.. Ke tepaat spars siguren sum

Е јас сум сигурен дека Мајами ќе тепат. И шо да прајме сега?
Иначе и за Спарси не игра Ману ако е за така.

И Мајами има веќе 3 порази со ред, а Спарси се 0-4 на гости

На крајот демек Брајант го провоцира Одом???
--- надополнето: 17 јануари 2012 во 16:18 ---
Браво за оклахома им одржаа лекција на зелениве :)
мислим дека овја тим на оклахома имаат шансе и за титула

не треба да мислиш по многу..според повеќето стручњаци во Америка Оклахома е веднаш зад Мајами по квалитети и по шансите за титула..со Чикаго сега засега според игрите се најголеми конкуренти за шампионскиот прстен!

A demek Majami se broj 1 favoriti? :pos:
--- надополнето: 17 јануари 2012 во 16:34 ---
Znam deka spored amerikancite e taka, ama toa nema shansi da se sluchi :)

А кој е според тебе број 1 фаворит?

Лејкерс ако не направат нешто околу плејмејкерската позиција, ќе бидат а и се далеку од фаворит бр.1.

A demek Majami se broj 1 favoriti? :pos:
--- надополнето: 17 јануари 2012 во 16:34 ---
Znam deka spored amerikancite e taka, ama toa nema shansi da se sluchi :)

Јас напишав кој се фаворити а не кој ќе го освои..ако знаевме сите предвреме кој ќе биди прв немаше тука да пишуваме и да се контраме за се и сешто..!

Лејкерс ако не направат нешто околу плејмејкерската позиција, ќе бидат а и се далеку од фаворит бр.1.
Лејкерс имаат повеќе проблеми од PG позицијата.

Водат во изгубени топки, водат по примени кошови од периметарски шутови, убедливо најслаб шут за тројка, придонесот на клупата е често за никаде... Бајнам тек сега се учи како се игра под притисок и кога е удвоен, исклучително лошо му оди со асистенции кои, не се чудете, треба да ги има во пристоен број секој играч што често го удвојуваат.

Сепак со додавање на добар PG доста од ова се анулира. Ќе се намалат грешките, подобра дистрибуција на топки под кошот кон Бајнам и Гасол, ако е добар шутер ќе придонесе за подобар процент на 3ки, ќе се разреди повеќе кон периметар одбраната на противничкиот тим и со тоа ќе се олесни работата на високите играчи под кошот (сега со ваков лош шут ги оставаат да шутираат сите што не се викаат Коби).

Како што стојат сега работите, ако веќе се чека со носење на нов плеј, дефинитивно треба да се игра многу повеќе со Дариус Морис, руки плејмејкерот. Од тоа што го гледав до сега изигра сосема пристојно.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom