NBA Сезона 2010/2011

• Креатор на темата Креатор на темата D-Wade
  • Време на започнување Време на започнување
Далас изненадува. Со оглед на очајната форма во последно време бев сигурен дека Лејкерс ќе издвојува лесна победа, но се излажав. Спарси веќе не ги гледам бидејќи сум им баксуз :). Го гледав првиот дел во кој беа очајни и изнервиран исклучив, кога во вториот дел тие направиле пресврт.

Честито победа на Мавсите :)

--- надополнето ---

Ја и ти одсеа не пишуемо дур не заврши утакмицата :pos:

И 20 коша да водат додека не пишува Final јас тука тешко да пишувам :)

Штета што заврши дабл дабл серијата на Грифин
Но како и да е се што направи досега е неверојатно а и Клиперси сеуште имат шанси за плејоф и покрај 1-12 старт

--- надополнето ---

И шо е финтата сите за Лејкерс мајами бостон далас сте
ЦЦЦ најубо да си за некој 'underdog' како Хорнетс и Клиперс :D

Дерик Роуз прерансува во вистински лидер.Доколку Мајами не стигне до најдобар скор освен Дерик Роуз друг МВП јас неможам да видам во моментов...

Вечерва добар дуел ќе има помеѓу Денвер-Лејкерс,очекувам изненадување од Денвер :)

Дерик Роуз прерансува во вистински лидер.Доколку Мајами не стигне до најдобар скор освен Дерик Роуз друг МВП јас неможам да видам во моментов...
Засега има доста кандидати за МВП.Најмногу од се за тоа кој ке биде МВП зависи од позициите на тимовите.
Јас лично како најсериозни кандидати за МВП ги гледам:
Рондо,Џејмс,Вејд,Хауард,Роуз,Стадемаер(од мене има минимални шанси),Џинобили,Данкан(но треба уште да се подобри),Коби(не го гледам како МВП на регуларниот дел од сезоната нема шанси,во Play-off е доста сериозен кандидат),Новитски.

Резултатите од трката за МВП излегуваат секој Петок.На најновата која излезе денеска ...
1. Дерик Роуз
2. Двајт Хауард
3.ЛеБрон Џејмс
4.Амаре Стадемаер
5.Коби Брајант
6.Мануел Џинобили

--- надополнето ---

Според мене овогодинешниот МВП ќе се бара меѓу првите тројца кандидати во оваа недела

Комшиите ќе се засилуваат:). Далас Маверикс по се изгледа ќе се засили со Предраг Стојаковиќ. Тоа значи дека или Павловиќ или поверојатната варијанта Алексис ќе добие отказ од тимот.

Резултатите од трката за МВП излегуваат секој Петок.На најновата која излезе денеска ...
1. Дерик Роуз
2. Двајт Хауард
3.ЛеБрон Џејмс
4.Амаре Стадемаер
5.Коби Брајант
6.Мануел Џинобили

--- надополнето ---

Според мене овогодинешниот МВП ќе се бара меѓу првите тројца кандидати во оваа недела
Чкртни го Хауард од списокот. Нема шанси он да биде.
Или Роуз или Џејмс, а како замена за овие двајца да налета како џокер у покер само Стадемаер може.
За другиве не ми се верува, ама ајде шо ги знам се е можно во НБА :)

Вечерва добар дуел ќе има помеѓу Денвер-Лејкерс,очекувам изненадување од Денвер :)
Нема никакво изненадување, Денвер тепа и точка.
Мело ќе ги распука али играч на одлука ќе биде Лосон.

Реално Кевин Лове од Минесота треба да биде МВП. Само што игра во многу слаба екипа за жал. Дечкото е лудило. Ако не земе он ќе биде срамота

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom