NBA MVP 2007/2008

• Креатор на темата Креатор на темата Perfecto
  • Време на започнување Време на започнување

MVP оваа сезона?

• Kobe Bryant

Гласови: 25 56,8%
  • Chris Paul

Гласови: 7 15,9%
  • Lebron James

Гласови: 7 15,9%
  • Kevin Garnet

Гласови: 2 4,5%
  • Некој друг?

Гласови: 3 6,8%

• Вкупно гласачи
    44
Статус
Затворена за нови мислења.
Пола од членовите што гласаа беа во право! Kobe=MVP!
38312791.jpg

http://www.nba.com//news/lakers_080503.html
http://www.nba.com/lakers/multimedia/0708video.html

O jeaaaaaaaaaaaaaa! Честито мајстореееееееееее!

Man YEAP!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Nema zbor za Kobe Bryant,NO COMENT for KING in NBA #1,
Finale mislam deka ke igra L.A. sepak Jazz ne e zlab tim,
kako i da e noviot JORDAN e vo L.A. taka da nema dilemi,
misla deka ke se igra e 7 utakmiva.

Кој нов Jordan бре??? 30 години има чоекот.Не е баш нов.

Никој не може со Џордан но ако некој барем малку се доближил до неговите квалитети тоа е Коби.
А според мене тешко да се роди кошаркар како Џордан тој беше перфектен немаше слаба страна.

А Коби човекот е за почит 10 пати ол стар,81 поен,3 шампионски титули,најмлад кошаркар со 20 000 поени 29 години.23 натпревари над 50 поени,4 натпревари по ред над 50 поени има уште многу рекорди.

Има 29 години има уште сигурно 5 јаки сезони пред него со Гасол се надевам дека ке ја повторат ерата кога беа незапирливи со Шек.

Мите...Не викам дека не го бива.Ѕвер си е човекот стварно. Ама ај кажи ми дали сам ги освои тие 3 титули? Кажи ми кои играчи ги имаше покрај себе кога ги постигна тие 81поени, кога ги направи тие 4 по ред и колку од тие 23 утакмици се после Шек?

Закончиња..Атакуваме на финале и освојувањето на финалето...Сепак тежок пат треба да се помини, но мислам дека нема да имаат проблеми!

Најдобриот кошаркар на Лос Анџелес Лејкерс за прв пат во кариерата е прогласен за МВП играч на НБА лигата.
После двете трети и двете четврти места Брајант стигнал до титулата која го заобиколувала и во сезоните кога освојувал титули со „езерџиите“ или кога бил најдобар стрелец на лигата, што е случај во последните две сезони.
Во секој случај, трофејот е сега во рацете на Коби, а го заработил со просек од 28.3 поени, 6.3 скока и 5.4 асистенции по натпревар, оставајќи ги позади себе Леброн Џејмс, Кевин Гарнет, Крис Пол и Амари Стадемаер.
Пресуден фактор е тоа што Брајант ги предводел Лејкерси до првото место во западната конференција во една од највозбудливите трки за плеј-оф позициите во историјата на лигата.
„Не бев сигурен дека ова ќе ми се случи во кариерата, но да доживееш вакво признание е нешто посебно, особено да го поделите со остатокот од екипата“, изјавил Брајант за „Лос Анџелес Тајмс“.
Коби не пропуштил ни еден од 82 натпревари во првенството иако во февруари му било соопштено дека мора да оди на операција на лигаментите на десната рака, тој одлучил тоа да го направи после Олимписките игри во Пекинг. Дејвид Штерн, комесарот на НБА лигата ќе му го врачи трофејот на Брајант пред вториот полуфинален натпревар на Западната конференција помеѓу Лејкерс и Јута во среда навечер

De be de be ima mladi igraci koi seuste ke naprednuvaat eve na primer mojot favorit za sezonata Chris Paul deteto za 2-3 sezoni ke bide br.1 vervuajte ako do togas ne se pojavi nekoj nov super talent:smir:

Ах ах каде беше додека не дојде Гасол во тимот?

за тие што не ја следеа цела година трката за МВП - Коби дојде на прво место откако Гасол дојде во тимот и почнаа да тепаат се живо...

и нека ми се јави некој кога Коби сам ќе го однесе тимот до финале, како што лани на направи ЛеБрон а порано и Ајверсон и уште многу други...

СЕПАК СЕКОЈА ЧЕСТ...

п.с. во директните дуели со Леброн се виде....
сакам во финале да се сретнат, иако знам дека Cavs немаат потенцијал ни Бостон да ги поминат а камо ли финале...
и у финале 80% ќе изгубат ама сепак би било интересно да се глеа дуел Леброн - Коби 7 утакмици по ред...

што викате??
:D

Ах ах каде беше додека не дојде Гасол во тимот?

за тие што не ја следеа цела година трката за МВП - Коби дојде на прво место откако Гасол дојде во тимот и почнаа да тепаат се живо...

и нека ми се јави некој кога Коби сам ќе го однесе тимот до финале, како што лани на направи ЛеБрон а порано и Ајверсон и уште многу други...

Во првиот дел од сезоната на прво место беше Гарнет, а во вториот дел беше Пол во трката за MVP...ама што е најбитно? И во првиот дел и во вториот дел на сезоната на второ место беше Коби...значи Коби бил најконстантен низ цела сезона. И ова не е мое гледиште на работите , ова беше прикажано на специјалната емисија во TNT Overtime со Кени Смит и Чарлс Баркли.
А за тоа дека Леброн, Ајверсон и многу други ги носеа своите тимови во финале...тоа е се ок секоја чест за нив...ама не се паметат финалистите..туку победниците.
Еве јас ти се јавив и ти кажав.

Епа сега Лејкерс пред да дое Гасол не беа толку јаки ама важно сега се добри и Коби ке биде МВП

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom