NBA Finals 2012

• Креатор на темата Креатор на темата Johnny Tran
  • Време на започнување Време на започнување

Кој ќе биде шампион во НБА за 2012

• Вкупно гласачи
    229
  • Гласањето е завршено на .
Секогаш на јазикот ви е Штерн !

Сакаш да кажеш дека пак Штерн ве заебал вас, се вас ве дупи. НЕ, туку некој шутрак го правел распоредов и имале "ксмет" ЛА...
True story... прашај го Крис Пол.

@grande-juve

зошто се правиш на сила паметен, гранде-пинокио !

ги ставив двете времиња од разни места на WEB како потврда дека се игра денес, кога проверив од двете места, и на двете страни ја имаше пишано утакмицата, а ти ми објаснуваш еден саат дека 3.30 било 21.30 кај нас :facepalm: и со инвејдер урааа трчате да реплицирате ова било источно она јужно време :pos:, првпат прогледав вчера НБА да ти кажам и уште ам /пм не баратам добро !

нба е жими курот оти само овие 2 тима имаат викендов така густ распоред, за прв пат у плеј оваа година и никогаш не било така (не оти си забележал) !

не се прави на зорле, оди пушти си фудбал

Сан антонио и Лакерс играат по 2 партии два дена по ред без пауза :eek: ................плејоф секогаш се играло барем преку 1 ден.............финти некој..............зошто баш овие тимови ?!

http://www.nba.com/schedules/national_tv_schedule/index.html

што е работава ?!

на НБА официјално пише дека ЛА се вечер од 10.30пм, на лакерс страната од 7.30пм....................НБА дефинитивно е жими куров веќе...........циркус..................плејоф никогаш не било вака !

a и на NBA.TV ги пише дека се ден за ден
И ја се зачудив прво на скај беше најавено така дека ќе се игра одма другиот ден па прееска на нба беше за утре закажана па сега гледам вратена е дека вечер ќе се игра дали беше грешка или друго е во прашање незнам

2zp3ybm.png

распоредов тој што го правел нека се обеси, нема никаква логика !

спурс викендов им начукале 2 дена едно по друго, а после мегу 5 и 6 утамица имаат пауза дури 3 дена (а реално дали и ќе има потреба од 6 утакмица, така да пауза џабе, важно сега кога е најбитно е густо :facepalm: )

лакерс исто така викендов со оклахома играат 2дена по ред, а мегу 6 и 7 има 4 дена пауза (и тука дали ке има потреба од 7 утакмици?!!!!!)

и бостон на пример, кај нив 6 и7 има 3 дена пауза, ама они не се оштетени со густ распоред

ептен е балансиран без врска .......пример како не треба да се прави распоред у НБА и генерално......комедиии!!

^ абе ја уште кога видев Бостон кога играше гејм 6 со Атланта. ојдеа Бостон, и викам ај сеа нека се одморат убаво за 2ра рунда. оно коа да видеш, преку ден, два одма гејм 1 со Филаделфија :tapp:

^ то е зато шо Мајами и Индијана имаја завршено со по 4-1 а Спарс и ОКЦ со по 4-0 и уште Бостон и Фили се чекаја да завршат за да почни втора рунда шо побрзо

^ то е зато шо Мајами и Индијана имаја завршено со по 4-1 а Спарс и ОКЦ со по 4-0 и уште Бостон и Фили се чекаја да завршат за да почни втора рунда шо побрзо

а Лејкерс/Денвер, Клиперс/Мемфис кај ги стави ??? на овие дуели се играа 7ми утакмици, а на истокот веќе се играа први утакмици од втора рунда. ако мислиш дека сите тимови во втора рунда почнале да играт во исто време, тогај незнам ти шо си гледал
и како тоа побрзо да почнат. па ај да ги ставиме секој ден да играт, и играчите ќе ги изнесуват со инвалидска количка после утакмиците

а Лејкерс/Денвер, Клиперс/Мемфис кај ги стави ??? на овие дуели се играа 7ми утакмици, а на истокот веќе се играа први утакмици од втора рунда. ако мислиш дека сите тимови во втора рунда почнале да играт во исто време, тогај незнам ти шо си гледал
и како тоа побрзо да почнат. па ај да ги ставиме секој ден да играт, и играчите ќе ги изнесуват со инвалидска количка после утакмиците
Епа затоа е глупо овака. Треба да се одреди после 7мата утакмица 2 дена пауза, и на одреден датум да почнат полуфиналињата па ако сака и сите нека завршат 4-0, полуфиналињата ќе си почнат на одреден датум од предвреме.
Тимовите нека си ја мислат дали ќе имаат повеќе време за одмарање, или само 2 дена ако играат 7 утакмици.....искрено најлогично решение ми е ова.

и шо сакаше ти,Бостон Лејкерс и Клиперс да ги чека? Си завршија Мајами и Индијана порано и редно беше да почни истокот.не знам шо туку се буниш,ко шо е за Бостон така беше и за Филаделфија

море море Лакерс, многу ќе доминирале слушам, со слободни фрлања :pos:

скоро половина од поените на Лакерс беа од слободни, рекорд за овој плејоф со 42 слободни шутирани а и не промашија ова боксериве 41/42 (и минатиот плејоф немаше партии со преку 40 слободни, што доволно кажува)

Добро бе, па нели е срамота бе во НБА, 2012 година, да се гледа досаден баскет исполнет со слободни фрлања колку ти душа сака, судиите да ја расипуваат до толку играта и да ја прават никаква. НБА синоним за атрактивност= атрактивни слободни фрлања :pos:

КОЈ САКА ТАКВА КОШАРКА ДА ГЛЕДА (дали НБА, евро лига, светски првенства, олимпијади итн) ?!

НБА одамна не е тоа што беше !

Целата работа е во распоредот за кошарка на ударните термини од големите телевизии.
Неколку пејоф парови мора да бидат заебани, а изборот го прави... кој друг него Штерн.

David-Stern-NBA.jpg

и шо сакаше ти,Бостон Лејкерс и Клиперс да ги чека? Си завршија Мајами и Индијана порано и редно беше да почни истокот.не знам шо туку се буниш,ко шо е за Бостон така беше и за Филаделфија

оти така никогаш не било и нема смисла (кажи ми која година било така ??!!!!). ЕДНОСТАВНО ДОДЕКА НЕ СЕ ИЗИГРААТ/РЕШАТ СИТЕ ДУЕЛИ ОД ЕДНА РУНДА НЕ МОЖЕ ДА СЕ ПОЧНЕ СО НАРЕДНАТА !!!!

дали локаут, цела регуларна сезона или паднала комета/вонредна состојба на планетава среде плејоф =мора да биде така, се знае како е редот , од секогаш било така , СЕКОГАШ СЕ КРАТИ НА ВРЕМЕ МЕГУ ПАРТИИ ОД РЕГУЛАРЕН ДЕЛ, МЕГУ ПЛЕЈОФ УТАКМИЦИ МОРА ДА ИМА БАРЕМ 2 ДЕНА ПАУЗА !

тој што ке помине со метла 4:0 ke си чека некој 7 утакмица и затоа има предност ако тепаш убедливо, инаку е хаос

оваа година ова е стварно глупости !

и во 99 плејоф, кога имаше локаут со 50 партии во регуларен дел имаше вакви заебанции, али има разлика затоа што тогаш првата рунда се играше на 3 добиени !!!!

еве ги моментите на 22/23 мај и 23/24 мај

Conference Semifinals (1) San Antonio Spurs vs. (4) Los Angeles Lakers: Spurs win series 4-0
  • Game 1 @ Alamodome, San Antonio (May 17): San Antonio 87, Los Angeles 81
  • Game 2 @ Alamodome, San Antonio (May 19): San Antonio 79, Los Angeles 76
  • Game 3 @ Great Western Forum, Los Angeles (May 22): San Antonio 103, Los Angeles 91
  • Game 4 @ Great Western Forum, Los Angeles (May 23): San Antonio 118, Los Angeles 107
Portland Trail Blazers vs. (3) Utah Jazz: Blazers win series 4-2
  • Game 1 @ Delta Center, Salt Lake City (May 18): Utah 93, Portland 83
  • Game 2 @ Delta Center, Salt Lake City (May 20): Portland 84, Utah 81
  • Game 3 @ Rose Garden, Portland (May 22): Portland 97, Utah 87
  • Game 4 @ Rose Garden, Portland (May 23): Portland 81, Utah 75
  • Game 5 @ Delta Center, Salt Lake City (May 25): Utah 88, Portland 71
  • Game 6 @ Rose Garden, Portland (May 27): Portland 92, Utah 80
Conference Semifinals
(4) Atlanta Hawks vs. (8) New York Knicks: Knicks win series 4-0

http://en.wikipedia.org/wiki/1999_NBA_Playoffs

со исклучок на овие погоре, цел плајоф се играше стандард =преку 2 дена утакмица !!!!!!

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom