NBA Finals 2012

Кој ќе биде шампион во НБА за 2012

• Вкупно гласачи
    229
  • Гласањето е завршено на .
Член од
23 август 2010
Мислења
39.782
Поени од реакции
115.724
Губи Лејкерс од Оклахома 20 разлика, нема послаб тренер од Мајк Браун.
Губи Мајами од Индијана 20 разлика, нема послаб тренер од Ерик Сполстра.
Губи Клиперс од Сан Антонио 10 разлика, нема послаб тренер од Дел Негро.

Кога ќе се одлучиме кој е најслаб? :D
Знам дека сите тројца не ги бива за тренери, ама тоа е половина од муабетот во темава.
:pos::pos:
Абе жими се додека го пишував постот ми текна дека вчера/завчера напишав за Мајк Браун и Сполстра дека се дупки. :)
Нејсе, Вини Дел Негро е број еден без сомневање, уште од порано го пратам никат не ми праел мерак. Мајк Браун е океј тренер али според мене за помошник тренер во делот кај дефанзивата, или хед коуч на некој тим ко Шарлот, на шампионски тим НИКАКО. За Сполстра ќе ќутам, се е кажано за него.

Член од
14 мај 2012
Мислења
146
Поени од реакции
50
Koj тактика на Поповиќ не е нормален тренерот на Спарси:eek: . Како и да е Спарси во Конф. Финале. Само Оклахома може да ги запре другите тимови немаат шанси. Ќе биде јака таа серија се разбира ако ЛАЛ не направат изненадување.

Член од
29 март 2007
Мислења
6.820
Поени од реакции
238
Ако вечер е 2-2 ЛА ја добиваат сигурно серијата ја вртат комплет :)

G

grande-juve

Гостин
Спарс изгледа им дадоа 20 разлика предност за да им биде поинтересно, а Реџи Еванс ако бегаше или се криеше во публика за да не му прават фаул, може и пресврт ќе направеа Клиперс:pos:, а и во прво полувреме иста тактика му правеа на Деандре.
А најјако ми беше интервјуто после прва четвртина на Попович, ја збуни репортерката:
-Што се случи во првата четвртина?
-Поп: Тие играа одлично.
-Како може да се промени тоа?
-Поп: Со 14 работи, знаеш. Да играме подобро. Да дадеме повеќе кошеви.

Iceboy

Porque somos LOS MEJORES
Член од
23 октомври 2008
Мислења
17.280
Поени од реакции
17.959
Артест кога погодува тројка за Лејкерс ми е исто како и Чековски за Македонија кога погодува :)

Член од
16 август 2009
Мислења
2.214
Поени од реакции
1.714
Толку од Лејкерси. Тројката на Дурент на крајот ги скина, убава серија во последните минути на гостински терен, риспект! Него Оклахома-СА каков дуел ќе е тоа само...

Arioth

Purpletrator
Член од
20 февруари 2007
Мислења
527
Поени од реакции
82
Повторно детски болести од страна на Лејкерс. Сега наместо да водеа 3-1, губат. Браун ќе лета на крајот од сезонава. Не ми се верува го имаат едниот од најдобрите европски тренери(Еторе Месина) кој палеше и жареше со Киндер и ЦСКА и еден единствен момент во играта да се осетеше дека го имаат. Катастроа. Нека изгубат и 5та да си ги скратат маките и да ни понудат добар дуел САС-ОК

Vanlok

deus ex machina
Член од
30 мај 2009
Мислења
26.315
Поени од реакции
34.920
Губи Лејкерс од Оклахома 20 разлика, нема послаб тренер од Мајк Браун.
Губи Мајами од Индијана 20 разлика, нема послаб тренер од Ерик Сполстра.
Губи Клиперс од Сан Антонио 10 разлика, нема послаб тренер од Дел Негро.

Кога ќе се одлучиме кој е најслаб? :D
Знам дека сите тројца не ги бива за тренери, ама тоа е половина од муабетот во темава.
ЛА изгуби 3 од 4.
Во два од тие три порази ЛА водеше со убава предност се до завршните минути. Во втората утакмица ОКЛ ги даде сите последни 9 поени, во третата ОКЛ направи 24:9 во последните 8 минути.
Да беше Фил Џексон на чело на ЛА немаше да биде чудно ако сега резултатот беше 3:1 за ЛА наместо за ОКЛ.
Лаици му ги гледаат пропустите на Мајк Браун. Последново, на ултра расположен Вестбрук (37 поени) да го оставиш еден Стив Блејк да го чува во завршницата... да не набројувам многу пропусти, многу пропусти. Нормално не е се до тренерот, ама еден од главните фактори е тој.

Како и да е, честитки до Оклахома, поштено си победија.

Член од
23 август 2010
Мислења
39.782
Поени од реакции
115.724
Комотно Лејкерс можеа да водат 3-1 во серијава. Пак испуштија убава предност, едноставно не заслужуваат да пројдат даље. Коби перфектен како и увек, какви само шутеви погодуваше но не може човекот сам. Гасол кретенот на 98-98 му фрла топка у раце на Дурент и одма примаат тројка.
За следна сезона прво и основно треба нов тренер за Лејкерс, а потоа и реконструкција на тимот, пред се во поглед на клупата каде што Лејкерс е најслаб, а исто така и на плејмејкерската позиција.

Што се мене тиче ја би го мењал и нежниот, преку таквото ми е од неговиот крик и неконстантноста, една утакмица игра добро дваесет лошо. Подобро да се донесе некој помлад и желен за докажување отколку овој кој изгледа заситено и глуми некоја ѕвезда. Пример Дерик Вилијамс мене ми е ептен добар, атлета е, борбен, скока, одбрана игра, буквално одличен кошаркар.

Тоа е тоа, се надевам Оклахома ќе освои титула, цела сезона играат одлично и навистина заслужуваат да освојат. Финалето на запад ќе биде како големото финале, истокот оваа сезона е тиња невидена.

Kajgana Shop

На врв Bottom