NBA драфт, трансфери, шпекулации

• Креатор на темата Креатор на темата маркетар
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
kako moze da se ceka edvaj da se raspadne tim sto ja igra ubedlivo najdobrata kosarka momentalno i moze edna od najdobrite u istorija na NBA, bar u moja kariera skromna od gledanje basket, skoro dekada ipol, za mene oni ja igraat najdobrata kosarka za oko, najinteligentna, disciplinirana, by the book. Greg e vrvot, ne e najbolji trener u istorija na nba, ali bolji nema.

толку ригел го има гледано сан антонио, напразно зборува овде и без врска. Нема ни 2 утакмици во живот изгледано од Спарси, но љубомори што се појаки од неговиот тим и сигурно оти ги имаат исплескано едно убаво оваа сезона.

Јас сум ногу верен фан на Никс... но во случајот со Леборн имам да кажам неколку работи....
Не го кажувам ова со лоша намера ама ова е мое размислување
Џејмс од секогаш сум го почитувал
Момонтално најдобар играч на планетата без сомневање
Ноо... се виде едно нешто кај него што со оправдување многу народ го хејте... ПРИМЕР
Зошто Леброн не остана во Кавалерс и да се градеше шампионски тим околу него? (франшиза)
Која беше причината што отиде во Мајами на 4 години (со 2 супер СТАР играчи) и да создадат вештачка франшиза?
Толку ли многу сака да ја споредува статистиката со реалноста (има 4 МВП титули, сака до до достигне ЏОРДАН? 2 Титули кој мислам дека ќе му знчат многу помалце од било која наредна титула ако ја освои во НБА (АКО ЈА ОСВОИ?)
СПОРЕДБА.... Дали Данкан, Паркер, ПОП требаше да барат друга средина (каде има големи играчки имиња) за полесно да дојдат до НБА титула..........? ГОЛЕМО НЕ.........! САС како тим играше финале, губеше финале, паѓапше во прво коло од плејоф... едноставно веруваа во себе и никогаш не се откажаа од својата ЦЕЛ (ТИТУЛА)
Толку ли брзо паѓа самодовербата на Леборн? "Неможев со Кавалерс, ајде ќе одам таму каде што ќе бидам доминантен... ОДИ ВО МАЈАМИ........"Еее... неможе веќе да бидам конкурентет со Мајами... да одам во друга средина"
Џејмс е многу интелигентен играч, и сватив нешто што мислам дека многу други го сватија... ЏЕЈМС Е ЕГОИСТ ЗА ГОЛЕМИ ЦЕЛИ, МИСЛИ САМО ЗА СЕБЕ, СТАТИСТИКА, ТИТУЛИ, БРОЈКИ.... НЕ СЕ ЛАЖИ НИКОГАШ НЕМА ДА БИДЕШ ВИСТИНСКИ крал... АКО ИМАМ МОЖНОСТ БИ СЕ ОБЛОЖИЛ ДЕКА ЗА ЏЕЈМС ЌЕ НЕМА ПОВЛЕЧЕНО ДРЕС (БРОЈКА) ВО НИЕДНА НБА ЕКИПА.
Зашто данкан и поп би барале друга средина кога поп во 3тата сезона како тренер освои Прстен а Данкан во второтата сезона како играч? тони паркер исто во 2 сезона како играч освои трофеј... ЛЕБРОН 7 сезони остана во Кливленд и играше покрај инвалиди ...да останеше Кавс немаше да го драфтуваат ирвинг и па ќе имаат тапа тим само што леброн ќе беше заглавен...И леброн да осовеше прстен како Поп, Данка, Паркер во своите први 2-3 сезони и он ќе останеше во кавс..затоа не прајте вакви лоши споредби...[DOUBLEPOST=1405160975][/DOUBLEPOST]И незнам што се чудите за ригел кога има 12-13 години...зар сакате нешто паметно да каже? :D

Зашто данкан и поп би барале друга средина кога поп во 3тата сезона како тренер освои Прстен а Данкан во второтата сезона како играч? тони паркер исто во 2 сезона како играч освои трофеј... ЛЕБРОН 7 сезони остана во Кливленд и играше покрај инвалиди ...да останеше Кавс немаше да го драфтуваат ирвинг и па ќе имаат тапа тим само што леброн ќе беше заглавен...И леброн да осовеше прстен како Поп, Данка, Паркер во своите први 2-3 сезони и он ќе останеше во кавс..затоа не прајте вакви лоши споредби...[DOUBLEPOST=1405160975][/DOUBLEPOST]И незнам што се чудите за ригел кога има 12-13 години...зар сакате нешто паметно да каже? :D

Споерд тебе добра споредба е... Кај има добар тим таму треба да одам и да освојам тутила? Ами Џордан, најдоброт кошаркар на сите времиња... Знаеш колку време играше без титула? Коби? Робинсон со Спарси и многу други играчишта... Џордан не не ни знаеше како изгледа финале... !

Споерд тебе добра споредба е... Кај има добар тим таму треба да одам и да освојам тутила? Ами Џордан, најдоброт кошаркар на сите времиња... Знаеш колку време играше без титула? Коби? Робинсон со Спарси и многу други играчишта... Џордан не не ни знаеше како изгледа финале... !
Џордан играше 6 сезони пред да осови прстен...Ама Џордан го имаше пипен со него.. дај ми играч што Леброн имаше покрај него што е приближно добар на Пипен? Коби ? сериозно? Коби 4 сезони играше само без титула ама забораваше дека коби од старт на кариера играше Со шек...ај дај ми пример пак играч приближно добар како шек што играл покрај леброн во кливленд?

За разлика од таа претходната одлука Кливленд>Мајами, оваа му ја оправдувам (уствари што и да направи дечкото не е битно најбољи е се додека не почне да игра бејзбол :D) . Е сега се гледа големината на Вејд низ овие години. Ова ептен го размрда истокот и сега да е паметен Мело на вака слаб исток да отиде кај Роуз и да си шишаат минимум до конференциско финале наредни 3 сезони.

Ме интересира постои некоја опција Мајами сега да влезе во преговори за Мело?

Џордан играше 6 сезони пред да осови прстен...Ама Џордан го имаше пипен со него.. дај ми играч што Леброн имаше покрај него што е приближно добар на Пипен? Коби ? сериозно? Коби 4 сезони играше само без титула ама забораваше дека коби од старт на кариера играше Со шек...ај дај ми пример пак играч приближно добар како шек што играл покрај леброн во кливленд?

Не ми ја свати поентата... Премногу калкулации. егоисти за титула (вештачки титули) Ама немал играч добар како Шек и слично!? Инаку да ти кажам за информација Шек го имаше Коби за освојување на титула.... а не обратно! :) Титула Џејмс ќе освоеше и да останеше во Кавалерс... ама не издржа. Сега да добро изграден тим со наметнат лидер, 4 (години во агонија), доаѓа Џејмс како спасител! Времето ќе покаже како ќе биде запамтен![DOUBLEPOST=1405163548][/DOUBLEPOST]Најверојатно Мело останува во Никс, а Гасол ќе оди во Чикаго!

Не ми ја свати поентата... Премногу калкулации. егоисти за титула (вештачки титули) Ама немал играч добар како Шек и слично!? Инаку да ти кажам за информација Шек го имаше Коби за освојување на титула.... а не обратно! :) Титула Џејмс ќе освоеше и да останеше во Кавалерс... ама не издржа. Сега да добро изграден тим со наметнат лидер, 4 (години во агонија), доаѓа Џејмс како спасител! Времето ќе покаже како ќе биде запамтен!
:pos::pos::pos::pos::pos: не зезај ова...Шек доминираше тој период башка што зема и МВП на финалињата и имаше многу поголем учинок од коби....

башка со кого ќе освоеше во кливленд? Со павлович, Вережао и Иглаускас? дај не зезај.....

Пак не ме свати... ШЕК го имаше Коби за да му помогне и да освои титула ЛАЛ.
И запна со слабите играчи... Ќе се градеше тим околу него, нели е КРАЛ! Сега да не спонуваме и слободни играчи во тој период... Знам дека ќе кажеш ама плата ова-она, моментално има Ирвинг и Џејмс макс дил. Џејмс е страшливец!

Пак не ме свати... ШЕК го имаше Коби за да му помогне и да освои титула ЛАЛ.
И запна со слабите играчи... Ќе се градеше тим околу него, нели е КРАЛ! Сега да не спонуваме и слободни играчи во тој период... Знам дека ќе кажеш ама плата ова-она, моментално има Ирвинг и Џамес макс дил. Џејмс е страшливец!
Кливнед е ко што викаат small town market....Супер ѕвезди и екстра добри играчи што се потребни за прстени не идат во такви тимови..едино само ако се од таму ...да останеше Џејмс немаше да го има Ирвинг и немаше да има друг суперстар покрај џејмс...ако беше толку лесно тоа да се оствари ќе му донесеа играч за да не си оди....ама не се во можност и затоа си отиде...е си изградија преку драфт солиден тим...израсна како играч Ирвинг и сега имаат тим кој може реално да освои...доколку останеше Леброн тоа немаше да биде случајот..

Од кога желба за титули станал лоша работа? Колку што знам сите играат за да станат шампиони...или нешто се смениле правилата во последните 3-4 дена?

Gesendet von meinem GT-S6310N mit Tapatalk

ДРН ДРН ДРН... ако го земат и Кевин Лав? Smal town, и сите слични работи што се напишаното паѓат во вода.

ДРН ДРН ДРН... ако го земат и Кевин Лав? Smal town, и сите слични работи што се напишаното паѓат во вода.
не паѓаат во вода пошто сега има услови да дојде уште некој пошо имаш два одлични играчи во Леброн и Ирвинг и доста млад квалитетн тим...Прв пик од годинава...и има тим што може да се бори за титула..што не беше случајот кога САМО ЛЕБРОН беше во тим....

3 играчи со макс договор на еден тим? Отприлика 60м од 63м кап за 3 играчи. Останатите се на руки договор но тие евентуални би заминале у трејд. Значи остануваат 3-5м за играчи а 12 места на ростер. 8 играчи ќе бидат ташаци у марамица ( може да се погоди некој или пак ринг чејсер). Заборавете ја идејата за Кевин Лав во Кавс, едноставно нема смисла.

Џејмс играл големо финале, играл источно финале, секогаш беше во самиот врв и викаш дека пред да оди во Мајами немал шампионски тим, и нема да сакат да дојдат играчи покрај него. А сега нели има јак тим и одма сакат да доаѓат и други играчи да играт покрај него.

Џејмс играл големо финале, играл источно финале, секогаш беше во самиот врв и викаш дека пред да оди во Мајами немал шампионски тим, и нема да сакат да дојдат играчи покрај него. А сега нели има јак тим и одма сакат да доаѓат и други играчи да играт покрај него.
Играл финале со таков тим што се случува еднаш во 100 години...башка што беше на исток а знаеме сите колку конкуренција има во исток...и потестиме што му се случи во финалето со спарс кога играа кливленд? ги прегазија 4-0...башка што наредна година изгубија и во полуфинале на исток од бостон.... Тимов што го има сега Кливнелд вклучувајки го и леброн е дупло подобар од тој што го имаше 2007 и има осново да сакаат да доаѓаат и други јаки играчи во тој тим...ако било толку лесно да се донесе јак играч и пред тоа ќе му донесеа ....ама кливленд не ЛА, Њу јокр , Флорида и ретко кој сака да живее во таков град....затоа и се вика small town market...

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom