@The xx@Vanlok и останатите кои ме спомнавте на темава, за жал со Кливленд серијата ништо немам гледано но исклучително мило ми е на душата кога ќе видам по некој рилз од тие што ги пратам по социјални мрежи и забележам дека ова водство го имаме... душата цути.
Одиме во финале, конечно, заслужено можам да речам иако не е екипата по мој мерак ама сепак со овој состав заслужено и се вади максимумот од истиот.
контактот на Дорт и Џорџ се гледа дека е нсрушување на местото за доскок од страна на Дорт ти си го постирал како неспортски фаул, она видеоно што беше постирано од Шеј "флопви" каде што патем кажав дека е нарушување на местото за доскок у 70% од ситуациите, ако ова е неспортски од Дорт како она би било "флопови" од Шеј?
Не знам што „филосфираш“, ама Дорт е големо говедо и знае како со таа маса да се намести, да удри, да повреди човек.
Какво „место за доскок“ бре, не гледаш дека го БУТКА ВО ОБРАТНА НАСОКА?
Коленото му го свитка кај што не треба да се витка. Аман како да зборуваме за различни работи а не за видео со Џорџ. Вакви потези има десетици, случајност? Дај бре не ме јeби искочи од denial, нема попрљаво копиле од Дорт. Искрено јас би го банирал од лига, или би му кажал уште една ваква ситуација и леташ од лига дечко па иди назад во гето тепај се и изигравај силеџија.
Не знам зошто глумиш лудило, исти вакви срања имаш на видеата и на куп други видеа, со куп други играчи, со Кајри, со Дурант, со Вембанјана, итн. Па не може бре случајно да биде хх пати срање правење. Дури и како навивач на ОКЦ не ми е јасно како можеш да се правиш слеп на оволку видеа каде копилето прави тешки срања.
Никој не ве хејта, ама не сте веќе симпатични аутсајдери. Плус нагазивте на фаулирање, флопинг и бејтинг... Не е тоа хејт, туку реалност. Порано ни одблиску не ви поминуваа толку срања, ниту правевте толку срања. Сега сте шампиони, и ќе одбраните титула со флопинг и бејтинг и прљава игра. Никој не сака такви срања. Не е тоа „хејт“, реално претерувате со флопинг и бејтинг и прљава игра.
Каква црна „физичка одбрана“, Дорт игра прљаво. Не е тоа „физичка одбрана“ туку ПРЉАВА ИГРА.
Не знам што „филосфираш“, ама Дорт е големо говедо и знае како со таа маса да се намести, да удри, да повреди човек.
Какво „место за доскок“ бре, не гледаш дека го БУТКА ВО ОБРАТНА НАСОКА?
Коленото му го свитка кај што не треба да се витка. Аман како да зборуваме за различни работи а не за видео со Џорџ. Вакви потези има десетици, случајност? Дај бре не ме јeби искочи од denial, нема попрљаво копиле од Дорт. Искрено јас би го банирал од лига, или би му кажал уште една ваква ситуација и леташ од лига дечко па иди назад во гето тепај се и изигравај силеџија.
Не знам зошто глумиш лудило, исти вакви срања имаш на видеата и на куп други видеа, со куп други играчи, со Кајри, со Дурант, со Вембанјана, итн. Па не може бре случајно да биде хх пати срање правење. Дури и како навивач на ОКЦ не ми е јасно како можеш да се правиш слеп на оволку видеа каде копилето прави тешки срања.
Никој не ве хејта, ама не сте веќе симпатични аутсајдери. Плус нагазивте на фаулирање, флопинг и бејтинг... Не е тоа хејт, туку реалност. Порано ни одблиску не ви поминуваа толку срања, ниту правевте толку срања. Сега сте шампиони, и ќе одбраните титула со флопинг и бејтинг и прљава игра. Никој не сака такви срања. Не е тоа „хејт“, реално претерувате со флопинг и бејтинг и прљава игра.
Calm down u dont need to yell to prove a point.
Сеа пошо знаеме дека не гледаш НБА се гледа дека не ги знаеш ниту правилата (во случајов фаулите што се судат) тоа те прави твитер бот и хејтер како повеќето овде. Кај го гледаш ти тоа дека Дорт го бутка у спротивна насока? Џорџ осигурува дефанзивен скок и при доскокот Дорт му е у landing space обичен фаул.
Физикална одбрана пред се.
Флопаат сите у сите 30 тима, сите играат физикална одбрана (кој колку може), соте прават неспортски фаули, у секоја утакмица има судиски грешки, ова е реалност али на вас тука само Оклахома ако/кога тоа го прави е реалност, у третава у 3 четвртина за 4 минути ги ставија во бонус е сеа Оклахома да добиеше таква свирка сите овде ќе постававте клипови од фаулите али пошо не е Оклахома на никого не му смета, тоа ти се вика хејт.
Физикална терапија им треба на повеќето што ги брани Дорт.
Џабе се објаснуваме, ти на десетици видео примери од Дорт како игра прљаво и ептен прљаво, буквално во ноги им влегува и буквално со намера да повреди - а ти ми зборуваш за физичка одбрана и дека не сум гледал утакмици, не сум знаел правила, а според тонов можно е и да не си бил роден јас кога сум гледал НБА.
Ајде терајте магарето... Додека не ги сменат правилата како што ги сменија за Тре Јанг и за Харден, кога овие забегаа со злоупотреба. Башка што повеќето играчи што ги имате ви се на руки договори и наскоро ќе бараат 10 пати поголема плата.
Сакам да ти кажам: Уживај додека можеш. Нема да трае долго.
Автоматски споено мислење:
Ова удирањево во раце од одбрамбениот играч и скокање во истиот, што поскоро престанат да го судат како фаул толку подобро за спортот и за лигата.
Повеќето од тие случки, а ги има многу, сами по себе навистина не изгледаат особено сомнително. Као ок, на секој може да му се деси, итн... Ама кога ќе ги ставиш сите „случајности“ на исто место, тогаш се гледа дека нема случајност туку се работи за патерн. Дорт само навистина е добар во правењето прљавите потези да не изгледаат нешто посебно приметливи - сѐ додека внимателно не се загледаш што прави. Дури сум приметил дека пази кога прави срање да е во мртов агол на најблискиот судија.
Поточно, не прави срање кога е апла на видик, има свесност за просторот и судиите.
Остај тоа авторот на едно од видеата дека бил навивач на Лејкерси, батали ад хоминем погледај го контекстот - без оглед на наративата таа е содржината на видеата со Дорт: Има умисла, има намера, и сериски/систематски ги прави тие срања. Повредува луѓе, без разлика што повеќето примери се без последици но сите имаат потенцијал за повреда - сепак се работи за големи луѓе кои се движат со големи брзини и паѓаат на тврд под... Делот со Пол Џорџ? Малку фалеше од претегнување да дојде до ужасен прелом. И скроз намерно беше. Дорт тој потег често го прави, тежок „ѓулест“ човек е, пакува голема кинетичка енергија кога ќе удри некој што балансира со раширени ноги, ударот прави таа кинетичка енергија да се абсорбира во удрената нога, или ударот е во телото а ногата која држи „контра“, таму страдаат зглобови. На Вембајама така му влезе на една од снимките... И тоа му е само дел од репертоарот.
Како сакаш заврти/спинувај, Лу Дорт е најпрљав играч и сериски повредувач.
Дрејмонд е како мало дете за него. Дреј е класика глуп црнец кој не може да се контролира. Глупости прави. Дреј повеќе тантруми фрла, како тоа со ногата во јајцата на Адамс - сето тоа е многу видливо и бива казнувано.
Дорт?
Скриено и злобно, неспоредливо попрљаво и злонамерно. Треба лигата да го санкционира додека не повредил некој посериозно... Или па нека ги укинат тие драконските казни за флагрант 2 фаули и нека решаваат ферки енфорсерите од секој тим. Јас со тоа повеќе би се сложил. Ама не и да се остави вака скришно да прави бељи копилето. Пошто никој не гледа утакмци за да го види Дорт како повредува 100 пати подобри играчи од него. Си има ММА/УФЦ, кој му се гледа тепање.
Ja gledav u zivo ovaa tekma Niks vs Cavs i ocigledno deka se otkazaa vekje igracite na Cavs bidejki posledna minute bese a gubea poise od 10 razlika.. Vecer pak ke gi gledam (nz zs ama Niks gi pratam cela ovaa serija a SA vs OC samo prvata ja gleav).. Inace gledajki gi 2rata i 3tata Niks vs Cavs, prikazaa zrela igra i nekako lesno davaa poeni, nemaa golema maka protiv odbranata na Cavs.. Normalno sekogas ke ima nekoj mal pad vo igrata vo tekot na utakmicata, ama babanite toa go imaat na 20+ razlika i posle pak se konsolidiraat.. Protiv kogo i da igraat u finaleto, Niks mislam deka nema da se predadat i veruvam deka ke gledame jako finale..
Реално ОКЦ се апла фаворизирани. Најомразен тим ми се во лигата.
Ама да го пука курот на темава некој што навива за еден од најфаворизираните и криминални клубови е малку срамота.
Оваа страница користи колачиња за персонализирање на содржината. Со продолжување на користењето, се согласувате со нашата политика за користење колачиња.