NBA 2025/26

Koи тимови ке изборат плеј оф? (покрај фаворитите за титула)

• Вкупно гласачи
    33
Вемби ја уште неможам да го ставам у кошот "next", некако не ми е верно дека ќе куртули од повреди и нема да биде новиот Ембид.

Се надевам не сум у право за тоа затоа што за разлика од другите млади црнци изгледа дека има мозок и добро за лигата би било он да е следниот.

Toa nemozam da go razberam kaj Jamal, igra sezona 24-4-7 go pisuvaat kako naj underrated igrac sezonava i igra partii kako petokot da zaglavil na after.

Сезонава му е убедливо најдобра, но НБА професионалец и тоа ѕвезда не смее да си дозволи волку ужасна вечер. Ја разбирам 20 30% шут некад , но ова...

Лелеј Џамал продавање утакмицава 1/14 шут е за 100 стапа по грб.
ај шутот, али оноа фаулон за три слободни пред сам крај кога водеа три разлика....
Колку и да се трудеа сите и Јокиќ и Гордон и Џонс и Џонсон..., не можеа да го победат Џамал Мари.

Шаи затворен како поштенско плико и пак Тандер се во игра. Да додадеме и дека се 13-5 со се сезоната лани кога он нема играно. Многу добар бек то бек МВП мамата мамина да им ја ебам на "паметните" Амери.

Лука шекнуење последниве утакмици

Лука итекако ја заслужува МВП титулата. Ако не му ја дадат повторно америте како и секогаш ке извршат кражба. Плус Лука има уталмица помалку .

Attachments

• FB_IMG_1773737149833.jpg
    FB_IMG_1773737149833.jpg
    211,4 KB · Прегледи: 13
Лука итекако ја заслужува МВП титулата. Ако не му ја дадат повторно америте како и секогаш ке извршат кражба. Плус Лука има уталмица помалку .

Баш глеав вчера податок и вика топ 3 seed и највеќе ппг било сигурица МВП последните 5 пати кога се десило тоа.
Значи од Дурант , па Кари , Харден , Ембид и лани Шаи. Е годинава Лејкерс и трети да завршат на Лука ќе му даат 1,5% шанси за МВП пред да биде гласањето. Ја имаш 2016/17 сезона со Вестбрук не само ради трипл дабл , туку и scoring title тогаш. ОКЦ биле шести седми осми нз таму , голем ташаааак. Се десило после 50 години , па им дојде како шок и после се испостави дека НБА е смената на пребрзо и може да се прави просек трипл дабл почесто. Па и правилата со два дриблинга да се рачуна асистенција до некаде го поедноставуваат тој просек. Затоа и на Јокич таа статистика е веќе нормализирана , може и со нозе да ги дава и Денвер да завршат трети со овие просеци , Шаи или Вемби е решено да земат МВП. Ја се кладам Јокара сезонава да имаше шанса и за scoring title и да ја земеше , пак немаше МВП да му дадат.
Секако дефанзивата на крај им е единствениот аргумент и како тоа Шаи бил елитен дефанзивец мислиш ден и ноќ е разлика со Лука ,а уствари статистики покажуваат дека за не многу е подобар Шаи. Едни елитни дефанзивци па шо беа Дурант , Вестбрук и Харден...
Поентата ми е чим можеа на Вестбрук и Ембид , па и на Харден да му даат МВП , можат и на Лука сезонава.
Али ај на нероден петко да не му кроиме капа , може Лејкерс и под трето ќе завршат.
А и за Шаи уште едно нешто што го мантраат и испаѓа дека било најбитно нешто е fg%.
Па види сеа судиите цело време да те фаворизираат , јас како дефанзивец поише ќе пазам дали да го допрам Шаи отколку да го затворам асално со малку повеќе боди контакт. И ај да нема 55% шут после такви смешни свирки. Ќе го игнорираме фактот дека е само солиден шутер за три.

Џејлен Џонсон е машина , не знам зошто скоро ич не го збориме. Лидер на скоцкан тим на Хокс во моментов. Александар Вокер исто партали прави.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom