Не сум расист ги обожавам Коби, Маџик Џордан Шек итн итн , но оваа копиле го мразам од причина што со 20 слободни по нарпревар му зеде МВП на Јокич па и Ембид тоагаш бегаше од дуели со Јокич секогаш беше повреден кога играа Денвер и Фила.
Да не ме сфатете погрешно Шаи е одличен играч но има нешто што ми е одвратен .
Незнам како ке биде реалната слика на крајот со пласманите , Лејкерс шанси нема да се борат за титула само заради одбраната што ја играт и клупата што им е само за декорација да пополнат место , Денвер ке прави напори но недоволно за финале. Единствено Спарси можат да се носат со ОКЦ , ке ми биде мило да ги помочат ако евентуално се сретнат во ПО.
Па факт е дека е многу арогантен , одвратно циничен и прилично женствен. Џабе шо има жена и дете или деца нз , кога уште игра на тик ток денсови и тресе со гзот.
Но тоа се неговите карактерни особини што ги покажува јавно , а за играта кога нема помош од судиите, немам збор. Не може да се одземе тоа дека со голема леснотија може да направи продор , а највеќе па со каква леснотија си ги дава од мид рејнч.
Ноќеска конкретно за натпреварот, најверојатно и најдобра негова партија сезонава. Кај ги испука 35 поена, па уште и 15 асистенции што од него не го гледаш два пати у годината.
Ќе земе шо ќе земе сеа МВП, но ако Вемби е генерално здрав и има просечна минутажа 35 минути од наредна сезона може наградата да се вика Виктор Вембањама комотно.
За Јокара еве и уште две сезони да има трипл дабл просек , ем што е веќе нормализирано , целата поента е дека стварно човекот сам игра и за Нагетс ко целина за подобар скор би било боље сите да бидат повклучени , а не он 75% од нападите. Имаше и моменти сезонава кога наликуваа на тим , но големата слика е све се чека од Никола.
И он би прифатил да има 23/10/10 просек да речеме, но Нагетс да ита кон 60 победи, а не ова едвај 50 дали ќе стигнат...