NBA 2025/26

Koи тимови ке изборат плеј оф? (покрај фаворитите за титула)

• Вкупно гласачи
    41
Честитки за братот Генерал, конечно титула. :)

Многу ме изненади резултатов, како што пишав пред финалето благи фаворити ми се Спарси, а на крај 4-1 за Никси отиде серијата. Вистина, можеше и обратно да биде со оглед на тоа што Никси ги украдоа скоро сите победи, но на крајот на краиштата никој не им е крив на Спарси што коцкаа големи предности.

За Брансон ми е ептен мерак, еден од ретките нормални црнци, башка типот е со мамба менталити и тоа мора да се почитува. :D

Автоматски споено мислење:

Иако сите го слават Тими како најдобра 4 во историјата на баскетот и заради тоа ја препишуваат победата во финалето 99 врз Њујорк, сепак - кој знае знае и кој гледал баскет тоа време ја изгубивме таа серија затоа што го немавме Патрик Јуинг под кошевите.
Кемби беше премалку за да ги сопри Адмиралот и Тими, а Џонсон беше премал, немавме некој центар кој можеше да се отвори од бекап играч во доминантен и да се спротистави против двоецот од Сан Антонио.
Кемби беше играч пред своето време... Тогаш сите навиваме за Никси, прво пошто како 8-ми влегоа во плејоф а второ и многу убава кошарка играа (посебно со потезите на тој лудакот Спривел). Ппротив друг западен тим (освен Спарс или Рокетс) дефинитивно и ќе имаа шанси за титула. Вака самото доаѓање во финалето - без Јуинг - беше епски подвиг.
Автоматски споено мислење:

Еден податок ме изненади да не гуглам но ова мислам е веке 6ти или 7ми различен клуб што освојува што е добро за НБА. Да не се повтараат се истите пак истите.
Подоста години веќе е отворена конкуренцијата, после Вориорс нема 100% доминантни екипи (освен тие за кои работи судењето, ахем ахем, ама ете со негативен публицитет и тоа се менувало). :)

Screenshot_20260614_105042_Facebook.jpg

Честитки за сите фанови на Никси, во ова финале немав фаворит...две симпатични екипи.

Честитки за Њујорк заслужија титула, градот чекаше премногу долго за ваков момент и енергијата е неверојатна. Навивачите на Никс конечно си го дочекаа своето!
За Сан Антонио патувањето дури сега започнува, Вемби, Харпер и Касел повторно ќе се вратат за борба.

Крај на прва четвртина од сите финални утакмици.

SA-NY
27-19
34-25
33-22
41-22
23-13

Втора полека почнуват да паѓаат и до четврта више на удолница. Сите утакмици исто.

Млад тим, лоши одлуки на тренер и општо на цела екипа, умор од седумте со Оклахома...
(и на сите утакмици имаше повише навијачи на ЊуЈорк)

Ничим изазвани ЊуЈорк земаа титула. Нека им е со среќа.

Back
На врв Bottom