NBA 2024/25

Koи тимови ке изборат плеј оф? (покрај фаворитите за титула)

• Вкупно гласачи
    59
Лука со тоа што ја изгуби супер макс опцијата што само во Далас можеше да ја има на долгорочен период може да има загуби повеќе од 150 милиони ,што од даноци кои во Тексас се најмали што од други работи.

Лука со тоа што ја изгуби супер макс опцијата што само во Далас можеше да ја има на долгорочен период може да има загуби повеќе од 150 милиони ,што од даноци кои во Тексас се најмали што од други работи.
Сигурно не е будала што сака у ЛА да остане, тие пари у даноци ќе си ги врати од спонзорства.

А што е муабетот уствари? Дека Лука финансиски го заебале?
Во моментов, чисто најкраткорочно финансиски гледано - да. Краткорочно финансиски е заебан. Ама реално баш му го накршија со трејдов. Пошто долгорочно повеќе пари ќе заработи во ЛА, без разлика на помалите даноци во Тексас. Па што мислите зошто се помали даноците во Тексас? Поразвиена држава е Тексас па затоа имаат ниски даноци и сакат да привлечат бизниси?

Нема поголеми пазари од Лос Анџелес и Њујорк, и никако не е случајно зошто повеќето играчи би сакале да играат баш таму. Дури и Нетс се шлепаат на истиот принцип. Зошто Леброн од сите можни тимови (со поголеми шанси за титула) отиде баш во ЛАЛ? Од кypташак и пошто сакаше да игра со Кузма, Нанс, Рандл и со Кларскон, и со нив титула да фати? Или заради бизнис отиде во ЛА?

Крајно Лука многу повеќе пари ќе заработи во ЛА а уште поважно е што дојде во клуб кој ќе му обезбеди многу подобри услови за освојување шампионати. Затоа велам дека му го накршија со трејдов. И финансиски и кошаркашки, секако му го накршија. И скроз идиотски е да трејдаш топ3 играч во НБА кој уште нема влезено во прајмот... Демек тоа Далас го направиле за да заштедат пари, да не дадат супермакс?? Сосема други (некошаркашки) работи се во прашање, и дискутирани се поназад па нема потреба да се повторуваме.

Супер макс или да ти појаснам приближно 70 милиони годишно или 350 милиони за 5 сезони ,па види ја разликата.
Па Далас го трејдаше за да не му ги даде тие пари, не се трејдаше Лука самиот. Очигледно е што беше поентата на трејдот од аспект на Далас, да не дадат супермакс дил, а да го земат првиот пик на драфтот. Во Лејкерс гарант ќе заработи многу повеќе од тие 70м годишно со оглед на тоа во каква франшиза и каков град доаѓа.

Па Далас го трејдаше за да не му ги даде тие пари, не се трејдаше Лука самиот. Очигледно е што беше поентата на трејдот од аспект на Далас, да не дадат супермакс дил, а да го земат првиот пик на драфтот. Во Лејкерс гарант ќе заработи многу повеќе од тие 70м годишно со оглед на тоа во каква франшиза и каков град доаѓа.
И пак ќе завршат послаби од тоа што беа со Лука.
Не знам мене тој Флаг ми е преценет, допрва треба да се кали а од АД и Кајри со стаклени колена, исто не очекувам да догураат далеку. Не верувам дека тоа штедење на супермаксот со тоа што го земаа АД и прв пик, ги направи подобри.

• Ми се допаѓа
Reactions: Mud
И пак ќе завршат послаби од тоа што беа со Лука.
Не знам мене тој Флаг ми е преценет, допрва треба да се кали а од АД и Кајри со стаклени колена, исто не очекувам да догураат далеку. Не верувам дека тоа штедење на супермаксот со тоа што го земаа АД и прв пик, ги направи подобри.
Брат ги заболе кур газдите на Далас кое место ќе заврши на табелата тимот, тие гарант не знаат ни правила во кошарката, нив ги интересира само бизнис и ништо друго. Целта им беше да не дадат супермакс дил и да заштедат кеш, го исполнија тоа во меѓувреме договарајќи го првиот пик за да ги разнежнат фановите и тоа е тоа, енд оф стори. Тие си тераат бизниси со казината и со што уште не, ќе се замараат со Купер Флег или со Дејвис, ги заболе цефката. :D

Брат ги заболе кур газдите на Далас кое место ќе заврши на табелата тимот, тие гарант не знаат ни правила во кошарката, нив ги интересира само бизнис и ништо друго. Целта им беше да не дадат супермакс дил и да заштедат кеш, го исполнија тоа во меѓувреме договарајќи го првиот пик за да ги разнежнат фановите и тоа е тоа, енд оф стори. Тие си тераат бизниси со казината и со што уште не, ќе се замараат со Купер Флег или со Дејвис, ги заболе цефката. :D
Да, ова дефинитивно, ја од после прочитав уствари дека газдите им се дебили и ми стана појасен трејдот иначе од било кој друг спортски, натпреварувачки аспект трејдот е лузерски.
И мерак ми е што отиде во Лејкерси, сега со овие нови газди нема да се заебаваат, ќе му направат екипа за брзо на Лука, газдите се исти како и на Челзи така да, знаеме што следи :D

Ne moze da imas konj koj si go krstil Aragorn, a da ne ti pobedue, vidi go ama e sreken, placese od sreka, stvarno pocinjam da veruvam deka kosarkata mu e ustvari hobi.
Кошарката му е професија со која плаќа за своето хоби.

Денес излезе интересен податок дека екипата на Клиперс за сезоната што следи е најстара во историјата на НБА,барем по тоа ќе бидат први.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom