NBA 2024/25

Koи тимови ке изборат плеј оф? (покрај фаворитите за титула)

• Вкупно гласачи
    56
Член од
1 јануари 2025
Мислења
204
Поени од реакции
673
The dog factor :D
Џими е душа од играч со многу љубав за кошарка и како лик е премногу смешен и оригинален, прав курназ е, никад нема да го заборавам моментот и на клипчето што го има, кога на Леброн му се искурчи, едноставно неможеш да не го сакаш. Игра со жар, срце и муда и не се мења, право старо куче!

Член од
19 март 2013
Мислења
3.745
Поени од реакции
5.915
Денвер без Јокич се тим што може да го изеде многу од Портланд. 3-6 е сега скорот без него...
Кливленд полека полека покажуваат зошто ги отпишуваме тука за плејоф , 4 порази по ред не ми личи на менталитет спремен за пехар.

Член од
1 јануари 2025
Мислења
204
Поени од реакции
673
Klivlend prvo mislev gi fati premor ama sega kompletno im se vrzaa racete i igraat komplicirano. Loso im se pisuva, ne znam sto im bidna odednas..

Член од
11 април 2023
Мислења
2.230
Поени од реакции
7.592
Klivlend prvo mislev gi fati premor ama sega kompletno im se vrzaa racete i igraat komplicirano. Loso im se pisuva, ne znam sto im bidna odednas..
Врзаа четири порази,се олабавија ептен и Донован одмараше две утакмици, нормално е тоа мора да има пад екипата долга е сезоната.До крај има уште 12 кола и се 5 победи пред Бостон,има уште да се игра би требало да се први на исток.За во плејоф ќе ги видиме како ќе играат.
Западот е многу поинтересен од Истокот сезонава многу изедначени екипи.Криво ми е Далас што играат со трета постава па Санс ќе влезат како десета екипа на крај во плејин.

Член од
30 јуни 2020
Мислења
3.272
Поени од реакции
12.295
А замисли цели 82 натпревари да ја користеше клупата, говедо едно скапано!
Ќе немавме клучни повредени и изморени играчи во ПО.

Член од
14 август 2006
Мислења
45.602
Поени од реакции
85.310
Денвер без Јокич се тим што може да го изеде многу од Портланд. 3-6 е сега скорот без него...
*
Да, али, што испадна? Испадна дека без Јокиќ, од последните три, две победија и тоа против Вориорс, кај што чинам дека им прекинаа серија од 9-1 и против Рокетс, најголемиот ривал за пласман, кај што им прекинаа, чинам, серија од 9. Да, изгубија од Блејзерс, ама без Јокиќ, види што победија.
Ги пратам цело време и гледам скоро све, у живо, макар и само прва четвртина некад и ова што се деси ми личи крајно неверојатно и ми влева огромна плеј-оф верба, затоа што ми ги пополнува дупките со страв што ги имав за плеј-офот, кои дупки стандарно се најзацрнети од non-Јокиќ minutes.

Сеуште сум на своето, дека зависат од тоа дали Џамал ќе се уклучи. Џамал ако се уклучи (што, за жал, не е стално кога треба) он е на ниво повисоко од Ол Стар (ова го кажувам зашто никад не бил Ол Стар).
Ми се чини, иако личи доста пристрасно, дека Денвер зависи дали ќе победат, исклучиво од тоа дали Џамал ќе се уклучи. Јокиќ, или не-Jокиќ, сеедно. Надреално личи, ама овие non-Јокиќ утакмици тоа го докажуваат. Денвер губат и со Јокиќ одличен, ама без уклучен Џамал. Ми личи дека Џамал вклучен (Play-off Murray, Bubble Murray...) е гарант за победа. Смешно е ова, затоа што Јокиќ е најдобриот играч на планетата, ама што знам, утакмициве ме тераат така да мислам.

Денес, пета по ред без Јокиќ, се надевам дека тоа лактот не е ништо озбиљно, дека го штеди за пред плеј-оф.

Последно уредено:
Член од
30 јуни 2020
Мислења
3.272
Поени од реакции
12.295
Денес, пета по ред без Јокиќ, се надевам дека тоа лактот не е ништо озбиљно, дека го штеди за пред плеј-оф.
Наводно повреда на зглобот, мада и во тоа не верувам, какви лакти какви зглобови, неуништлив е.

Доколку некој разбере шо е поточно работата нека пиши, вака од инфо тенка е работата. Тренерот пред секој натпревар изјавува ај следниот... сега веќе изјавата е еден од следните пет.

Член од
19 март 2013
Мислења
3.745
Поени од реакции
5.915
Да, али, што испадна? Испадна дека без Јокиќ, од последните три, две победија и тоа против Вориорс, кај што чинам дека им прекинаа серија од 9-1 и против Рокетс, најголемиот ривал за пласман, кај што им прекинаа, чинам, серија од 9. Да, изгубија од Блејзерс, ама без Јокиќ, види што победија.
Ги пратам цело време и гледам скоро све, у живо, макар и само прва четвртина некад и ова што се деси ми личи крајно неверојатно и ми влева огромна плеј-оф верба, затоа што ми ги пополнува дупките со страв што ги имав за плеј-офот, кои дупки стандарно се најзацрнети од non-Јокиќ minutes.

Сеуште сум на своето, дека зависат од тоа дали Џамал ќе се уклучи. Џамал ако се уклучи (што, за жал, не е стално кога треба) он е на ниво повисоко од Ол Стар (ова го кажувам зашто никад не бил Ол Стар).
Ми се чини, иако личи доста пристрасно, дека Денвер зависи дали ќе победат, исклучиво од тоа дали Џамал ќе се уклучи. Јокиќ, или не-Jокиќ, сеедно. Надреално личи, ама овие non-Јокиќ утакмици тоа го докажуваат. Денвер губат и со Јокиќ одличен, ама без уклучен Џамал. Ми личи дека Џамал вклучен (Play-off Murray, Bubble Murray...) е гарант за победа. Смешно е ова, затоа што Јокиќ е најдобриот играч на планетата, ама што знам, утакмициве ме тераат така да мислам.

Пааа поише би рекол сезонава со Гордон се многу појаки. Се разбира Мари е втор најбитен, али имало партии каде што се гледало отсуството на Гордон , а овој испорачал. Еве ноќеска Гордон го немало , Мари ништо не можел сам со дрвцето Портер.

Член од
31 јануари 2007
Мислења
19.019
Поени од реакции
23.256
Се се тоа нивни калкулации , Денвер игра без Јокич, Лејкерс не се ни трудат, ги гледав до вторта четвртина. Еве Тејтум повреда на скочен зглоб, едноставно несакат да ризикуваат со повреди, незнам кој со кого ќе се падне но секако има калкулации не е возможно Лејкерс со цел здрав тим да неможе да го декласира на Орландо едноставно не се замарат се чуват од повреди, според мене има многу калкулации кој што како.

Член од
19 март 2013
Мислења
3.745
Поени од реакции
5.915
Јокич се врати и маме еба.
Лука шутира боље тројки од Кари и покажува дека Шаи до колена му е.
И најмило ми е за Ленард како крена форма пред плејоф , одеднаш ми станаа Клиперс интересни за пратење.

Член од
31 јануари 2007
Мислења
19.019
Поени од реакции
23.256
Не ми е јасно што се случува со Леброн, без разлика што имаше тап ин за победа , од кога е вратен од повредата не личи на себе, дали се чува или му дава простор на Лука да се прилагодува на системот и играчите не ми е јасно. Премалку поени и некако игра без желба несака да биде прва виолина бега од одговорност. Лука си се врати на тоа што беше во Далас останува да ја подобрат хемијата и кингот да се подобри, изгледа како к.р да го боли.

Член од
16 април 2014
Мислења
7.439
Поени од реакции
11.957
Колку само ми оди по живци Лука лелелел.
Не го можам готово. Кога ќе го видам во тоа фацата зажарена како се буни при секоја одлука.
А му свират еден куп фаули што не би му ги свиреле него, на пример во одбрана кога тој би чувал. :boksix::boksix::boksix:

Да додадам и дека му даваат повеќе слобода од што реално ја заслужува. Има еден куп ''акции'' каде што знам дека ќе шутне некој глуп шут што има 10% шанса да влезе. И тоа најочегледно, одлуката му е донесена уште од пред сопствениот кош кога ќе тргнат дека МОРА да фрли па макар и шутот е најконтестид.

Kajgana Shop

На врв Bottom