NBA 2024/25

Koи тимови ке изборат плеј оф? (покрај фаворитите за титула)

• Вкупно гласачи
    57
Член од
30 јуни 2020
Мислења
3.281
Поени од реакции
12.351
Важи , од 50 илјади поени плејоф + регуларна , сите му биле флопови и чекори.
Леброн е ѓубре од чоек и егоистичен играч не толку сакан како Коби , но поради тоа што јас ич не го сакам и ти и повеќето тука за инает да збориме дека не е машина од играч , вансериски атлетицизам и паметен на паркетот...
Заслепен си ептен од хејтот кон Леброн, џабе ќе се објаснуваме.
И не знам што го ставаш Џордан во дискусииве кога е осамен на врвот без никаква закана во скоро време (можда Лука за 10 години ако избегне повреди).
Едноставно е многу, Леброн е подобар од Коби. Можеш шо сакаш да додаваш , одземаш , делиш , множиш , Леброн повеќе направи во неговата кариера од Коби.

А за Хаким , Шек, Карим и кој уште таму, ќе праиме муабет за 5 години да сме живи и здрави. (y)
Да де, затоа од петни жили последните 10 страници запна како Шек не е океј центар, па уште споредби со Јокич на крај зеде да му правиш пошто претходно заклучивме дека како ДУО со Коби нема кој да ги надигра.

Тоа што имаш пизма кон сам Коби заради препирки тука со Стефан или едноставно не ти се свиѓа играчот е твој проблем.

Тој што малку од малку поима баскет и како истиот правилно се игра ќе ти каже дека технички најсовршена, најчиста и најдобра игра имале Џордан и Коби. Најдобро играле баскет.

Леброн никогаш не ни бил во такви муабети замешан, туку секогаш биле вааууу види колку сезони, вааууу види колку асистенции.

Само што за него важи ваууу види и колку флопирање и види колку правење кораци, за овие од погоре не важи.

Така да, толку од споердбата Коби вс Леброн, не оти некој го мрази Леброн туку оти сте алергични на мсилење кое го деградира кралот, само тко да ти каже Ивана е муабетот. Подобро не си видол можеби.

Ај од Џордан утакмици можда ти е мака да бараш, али од Коби ќе најдеш. Ако начинот на кој игра овај со флопирање и правење кораци ти е поубав и подобар од тој кој го игра Коби тогаш што да ти кажам.

Уште 20 години да игра баскет никогаш нема да биде Коби, па дури ни тогаш.
(Без разлика на твојот инает на темава)

Член од
19 март 2013
Мислења
3.781
Поени од реакции
6.002
Да де, затоа од петни жили последните 10 страници запна како Шек не е океј центар, па уште споредби со Јокич на крај зеде да му правиш пошто претходно заклучивме дека како ДУО со Коби нема кој да ги надигра.

Тоа што имаш пизма кон сам Коби заради препирки тука со Стефан или едноставно не ти се свиѓа играчот е твој проблем.

Тој што малку од малку поима баскет и како истиот правилно се игра ќе ти каже дека технички најсовршена, најчиста и најдобра игра имале Џордан и Коби. Најдобро играле баскет.

Леброн никогаш не ни бил во такви муабети замешан, туку секогаш биле вааууу види колку сезони, вааууу види колку асистенции.

Само што за него важи ваууу види и колку флопирање и види колку правење кораци, за овие од погоре не важи.

Така да, толку од споердбата Коби вс Леброн, не оти некој го мрази Леброн туку оти сте алергични на мсилење кое го деградира кралот, само тко да ти каже Ивана е муабетот. Подобро не си видол можеби.

Ај од Џордан утакмици можда ти е мака да бараш, али од Коби ќе најдеш. Ако начинот на кој игра овај со флопирање и правење кораци ти е поубав и подобар од тој кој го игра Коби тогаш што да ти кажам.

Уште 20 години да игра баскет никогаш нема да биде Коби, па дури ни тогаш.
(Без разлика на твојот инает на темава)
Брат , ја мислам дека ти не ме ни читаш асално што пишувам. Заеби ајде , нема везе.

Ќе прекинат ли серија Никс вечер против тим појак од нив? 0-6 се сезонава , Селтикси покажаа дека имаат слабости , иако тоа 60 шута за три се лотарија , јебига.

Член од
16 април 2014
Мислења
7.450
Поени од реакции
11.970
17-те шампионски титули велат дека ќе освоеле и дека тоа не се „жими мајка муабети“. :)
Исто како да викам дека Реал ќе освоеше секако 4-5 ЛШ и без Роналдо, пошто претходно 9 имаа во 50тите. Не бладајте жити се. Ако е таква работава оти немаа претходно титула 100 години?
Автоматски споено мислење:

Лелел и Генерал со цел памет ми кажува дека секако ќе земеле. Овие од ЛАЛ навивачиве како оние од Манчестер на времето се и на Барса во понова историја.

Vanlok

deus ex machina
Член од
30 мај 2009
Мислења
27.179
Поени од реакции
36.277
Kaков Манчестер, каква Барса... Нема споредби, само на Селтикс им симнувам капа. :)

Член од
6 ноември 2014
Мислења
4.465
Поени од реакции
10.982
Нереална одбрана играат Лејкерс. Тек Леброн да не ја уништеше франшизата..:kuracc:

Член од
23 август 2010
Мислења
40.310
Поени од реакции
118.474
Кој си бе ти Кристијан Браун смешник еден, да ти ебам жената и комшиите јас на тебе.

Да не им одеше до толку шутот за три на Денвер ќе беше 30 разлика до сега. Се надевам нема Лејкерс да усерат у задњава четвртина.

Последно уредено:
Член од
19 март 2013
Мислења
3.781
Поени од реакции
6.002
Кој си бе ти Кристијан Браун смешник еден, да ти ебам жената и комшиите јас на тебе.

Да не им одеше до толку шутот за три на Денвер ќе беше 30 разлика до сега. Се надевам нема Лејкерс да усерат у задњава четвртина.
Кога не глеаш НБА често, нема да знаеш кој е Браун. Најак +- има месецов и е боље од 80 посто од тимот на Лејкерс. Огромно подобрување од лани има и многу битен фактор за Нагетс сезонава.
1-1 се сега сезонава , има уште две за гледање. Добива на шмек овој дуел со Јокич - Лука , а не со АД што беше редовно мочан од Денвер.

Го ебаа ежот сите тек сега :D

Последно уредено:

volare_g

Nediplomiran i nedokvakan
Член од
28 февруари 2014
Мислења
789
Поени од реакции
2.030
Donot dojde doma.... Ili so ke kenjat sega amerive The Don has awoken.
Ama sega da bideme realni, vo play-off Luka sigurno nema da ima +-20 , i uste posigurno nema da ima samo edna turnover, ovaa strast moze da ja zadrzi i zgolemi, ama uste ponajsigurno, vo serija best out of seven , ovie lakers nema da ja imat kondicijata za vakov space out defence da igraat na Jokic.
Ova bese remek delo na rotaciona zone defence, kade svesno prepustaa na outfield shooting za da mozat da go dupliraat ili nogy cesto triplicirat Jokic, vakva odbrana ne moze da se igra sekoj den, ova iscrpuva fizicki, sega narednata utakmica ke padnat, plus i motivacijata e najteska da ja zadrzis, isto i Denver nema da ostanat na tolku nizok procent na realizacija, kosarkata e sport kade " strick " ili naski kazano koga nekoj ke se zapali ima mnogy two way effect, zarazno e za cel tim i apsolutno ubiva kaj drugiot tim.
Ama bese nogy ybava ytakmica za gledanje , pick and roll ofence vs free flow zone defence , so cista komunikacija megy Luka i celiot tim ( Leflop ne go vklucuvam zosto pak pokaza deka ima neverojaten atletizam i genetika samo toa e toj go nema sarmot i ljubovta kon kosarkata kako MJ ili mambata, nekolku strani nazad citam Generalot vs everone else na ovaa tematika i ke kazam samo deka najbliska sporedba na MJ / Kobi vs Leflop e Messi / Ronaldo imavme sreka vo dve tri decenii da vidime kako izgleda Fizikus masina vo dva sporta , nasporoti prioreden talent i cista tvrdoglavost zavisi sto te privlekuva povise toa ke go deklariras kako GOAT ).
Samo edno nesto imam protiv , ajde ne protiv tuku neligicno ili jas ne mozam da sfatam, General drygar sakas igraci so strast ili kako so pisav so Ljubov kon sportot i elegancija vo nego ( motherfaking Kobe napise love letter za kosarkata iako toa bese PR stunt realno ama bese dobro ) , zatoa ne go mirisas Leflop zosto e samo masina koja e teska za sopiranje i nogy cesto sudiite mu lizat gz poso saka da bide igrac , sudija , GM , owner faking primadona ( ne deka i MJ ne go pravese ova ama nikogas ne flopirase kako ovoj orangutanov), ama go prioritizaras Shaq vs Jokerot , kade bratov e poetry in motion, igra centar so stil na igra na white chocolate ili Stockton so samo po sebe e absurd i mislam deka nikogas nema da se povtori, kade sto Shaq megy centrite povise lici na Lebron otkolku na MJ :).
Kako i da e dolga dijaliza / analizs od mene ama bez spienje me ostavi tekmava i se osekam ubavo so strast za kosrkata posle mnogy dolgo vreme, i od dno na srce posakuvam eden son da se ostvari .... Anteto vo NY , i za dve tri godini da gledame remek delo finale Lalalend vs Golemoto jabolko

Член од
19 март 2013
Мислења
3.781
Поени од реакции
6.002
Donot dojde doma.... Ili so ke kenjat sega amerive The Don has awoken.
Ama sega da bideme realni, vo play-off Luka sigurno nema da ima +-20 , i uste posigurno nema da ima samo edna turnover, ovaa strast moze da ja zadrzi i zgolemi, ama uste ponajsigurno, vo serija best out of seven , ovie lakers nema da ja imat kondicijata za vakov space out defence da igraat na Jokic.
Ova bese remek delo na rotaciona zone defence, kade svesno prepustaa na outfield shooting za da mozat da go dupliraat ili nogy cesto triplicirat Jokic, vakva odbrana ne moze da se igra sekoj den, ova iscrpuva fizicki, sega narednata utakmica ke padnat, plus i motivacijata e najteska da ja zadrzis, isto i Denver nema da ostanat na tolku nizok procent na realizacija, kosarkata e sport kade " strick " ili naski kazano koga nekoj ke se zapali ima mnogy two way effect, zarazno e za cel tim i apsolutno ubiva kaj drugiot tim.
Ama bese nogy ybava ytakmica za gledanje , pick and roll ofence vs free flow zone defence , so cista komunikacija megy Luka i celiot tim ( Leflop ne go vklucuvam zosto pak pokaza deka ima neverojaten atletizam i genetika samo toa e toj go nema sarmot i ljubovta kon kosarkata kako MJ ili mambata, nekolku strani nazad citam Generalot vs everone else na ovaa tematika i ke kazam samo deka najbliska sporedba na MJ / Kobi vs Leflop e Messi / Ronaldo imavme sreka vo dve tri decenii da vidime kako izgleda Fizikus masina vo dva sporta , nasporoti prioreden talent i cista tvrdoglavost zavisi sto te privlekuva povise toa ke go deklariras kako GOAT ).
Samo edno nesto imam protiv , ajde ne protiv tuku neligicno ili jas ne mozam da sfatam, General drygar sakas igraci so strast ili kako so pisav so Ljubov kon sportot i elegancija vo nego ( motherfaking Kobe napise love letter za kosarkata iako toa bese PR stunt realno ama bese dobro ) , zatoa ne go mirisas Leflop zosto e samo masina koja e teska za sopiranje i nogy cesto sudiite mu lizat gz poso saka da bide igrac , sudija , GM , owner faking primadona ( ne deka i MJ ne go pravese ova ama nikogas ne flopirase kako ovoj orangutanov), ama go prioritizaras Shaq vs Jokerot , kade bratov e poetry in motion, igra centar so stil na igra na white chocolate ili Stockton so samo po sebe e absurd i mislam deka nikogas nema da se povtori, kade sto Shaq megy centrite povise lici na Lebron otkolku na MJ :).
Kako i da e dolga dijaliza / analizs od mene ama bez spienje me ostavi tekmava i se osekam ubavo so strast za kosrkata posle mnogy dolgo vreme, i od dno na srce posakuvam eden son da se ostvari .... Anteto vo NY , i za dve tri godini da gledame remek delo finale Lalalend vs Golemoto jabolko
Па може и да не се изморуваат толку играчи ко Вандерблит , Винсент , Редиш кој генерално имаат само дефанзивни задачи и ради тоа Лејкерс имаат какви такви шанси сезонава. Проблем е тоа што се ограничуваат на 4 опции во нападот само, едната Хачимура е рамо до рамо со Хилд кога е во прашање континуитет. Хејс може само кога е отворен добива топки, толку го бива. Ете денес сите 4 опции функционираа одлично, но нема да биде така секогаш.

Член од
30 јуни 2020
Мислења
3.281
Поени од реакции
12.351
Брат , ја мислам дека ти не ме ни читаш асално што пишувам. Заеби ајде , нема везе.

Ќе прекинат ли серија Никс вечер против тим појак од нив? 0-6 се сезонава , Селтикси покажаа дека имаат слабости , иако тоа 60 шута за три се лотарија , јебига.
Убаво те прочитав коа се расфрли со навреди за шо немаше апсолутна потреба.

За Никси имам 100 пати кажано, утнати трејдови после тој на ОЏ - бриџис и КАТ не ни требаа.
Против тим како Бостон ќе се носат во ПО, но нема да се носат против тим како Милвоки со доминантен центар пошто нема кој да им го брани рекетот. Ниту Бриџис, ниту пак КАТ не се дефанзивци за рекет да ти послужат.

Мич велеа дека ќе се врати крај јануари, еве го крај февруари никаде нема да биди вратен - значи лажеа во обид да го шитнат.

Другите горат со по 40 минути игра на терен, до ПО пола екипа ќе биди болница. Веќе е, брансон влечи повреда. Харт е повреден, Мекбрајд се врати после повреда + претходно операција и еве го го горат на терен 30+ минути пошто Харт го нема.

Немаат клупа, немаат одбрана под кош = дупло голо.

Член од
6 ноември 2014
Мислења
4.465
Поени од реакции
10.982
Паника настанала форумов, па оправдувања ова немало да може така стално, па ќе се умореле, па лимитирани биле у напад. Кога требаш да ги удвајаш Брон и Лука секоја акција, автоматски стално ќе најдеш бар еден отворен играч. Неколку луди топки подели вчера Лука, а уште не е ни на 50% физички способности. Ќе биде убав плејоф.

Kajgana Shop

На врв Bottom